سیدمرتضی اولادعلی هستم معاون فرهنگی اجتماعی مرزبانی استان هرمزگان و بیش از ۲۴ سال در حوزه های فرهنگی و اجتماعی و رسانه ای و ارتباطی در مجموعه انتظامی و مرزبانی خدمت کرده ام و مقاطع کاردانی و کارشناسی را بصورت ناپیوسته در رشته روابط عمومی گذراندم و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی هستم.
قطعا در حوزه کاری روابط عمومی که ما در مجموعه مرزبانی از آن بعنوان معاونت فرهنگی اجتماعی یاد می کنیم بواسطه اخبار تلخ و شیرین از ماموریت ها خاطرات بسیاری در حوزه کاری وجود دارد که بعنوان مثال انتشار اخبار شهادت همرزمان و شهدای مظلوم مرزبانی استان هرمزگان که در راه مبارزه با قاچاق و امنیت و آرامش مرزنشینان و ساحل نشینان به شهادت رسیدند همیشه جزو خاطرات تلخ کاری ما بوده، منتها موفقیت های مرزبانان در حوزه مبارزه با قاچاق بویژه در حوزه موادمخدر که امروز بلای قرن اخیر می باشد جزو روزهای خوب کاری ما و خاطرات شیرین ماست.
البته این خاطرات تلخ و شیرین بواسطه حجم عظیم ماموریت های مرزبانان خدوم در استان هرمزگان بسیار زیاد است و بیان مصداقی از آن ها شاید باعث این شود که برخی از خاطرات مهمتر و بهتر از قلم بیافتد.
بدون شک یکی از منابع مهم تولید سرمایه اجتماعی سازمان، روابط عمومی به عنوان تسهیلگر و مرکز ثقل ارتباط درون و برون سازمانی در دستگاههای اجرایی و مرکز گردش و انباشت اطلاعات است و حلقه وصل این بخش با سرمایه اجتماعی بطور قطع رسانه خواهد بود. اگر به تاریخ اسلام هم مراجعه کنیم متوجه خواهیم شد آنچه سرمایه اجتماعی را گرداگرد پیامبر اعظم (ص) جمع کرد، تکیه آن نبی مکرم اسلام بر ارتباطات و روابط عمومی بالا بود.
پیامبر اسلام (ص) از ارتباطات و روابط عمومی برای متبلور ساختن افکار عمومی استفاده می کردند و سعی در متقاعد و مجاب ساختن مردم داشتند تا یک دین جدید با اصول جدید، قوانین و روش جدیدی از زندگی را که بر پایه ی احترام به انسانها، برابری با عدالت، صلح و همدلی قرار داشت، بپذیرند.
ایشان یا به صورت شفاهی توضیح می دادند یا به صورت عملی، با نشان دادن عمل خویش نحوهی اجرای دستور الهی را به مسلمانان می آموختند. حدیث و سنت حضرت محمد (ص) چراغ راه مسلمان است؛ بدون ارتباطات، روابط عمومی، رفتار و سلوک شایسته و حکومتی مناسب، حضرت هرگز قادر نبود تعالیم اسلام را در میان قریش و شبه جزیره ی عرب و سراسر دنیا منتشر کند.
موفقیت حضرت محمد (ص) در مأموریت بسیار مشکلش، تا حد زیادی مدیون مهارتهای ارتباطی، روابط عمومی، سلوک، اصول اخلاقی و اخلاقیات، تواضع، سخاوت، شکیبایی، شخصیت، منش و تبحر او در زمینه ی شفاف ساختن افکار عمومی و نیل به رضایت بود.
با توجه به موارد ذکر شده به اهمیت و جایگاه روابط عمومی و رسانه ها که بنوعی لازم و ملزوم یکدیگر هستند در هر سیستم حکومتی و سازمان ها و نهادها پی می بریم و نیروهای مسلح، بویژه فرماندهی انتظامی و مرزبانی نیز برای ارتباط بسیار خوب با آحاد جامعه و تقویت سرمایه های اجتماعی نیازمند یک روابط عمومی زنده و پویا هستند که در حال حاضر این بخش از وظایف بعهده معاونت فرهنگی اجتماعی در مجموعه های انتظامی و مرزبانی است که با ارتباط بسیار مناسب با رسانه ها این ارتباط را با سرمایه های اجتماعی خود که همانا مردم فهیم می باشند دارند.
در حوزه روابط عمومی سازمان ها و نهادها چالش ها و آسیب هایی بعضا گریبان مجموعه سازمانی را می گیرد که اگر دقت نشود می تواند به سرمایه اجتماعی سازمان لطمه بزند. اگر بخواهم به یکی از مهمترین چالش ها در این حوزه اشاره کنم و یا حلقه مفقوده در روابط عمومی های سازمان ها را بیان کنم، دیدگاه برخی مدیران ارشد سازمان ها به روابط عمومی بعنوان تبلیغ کننده و یا رسانه شخص مدیر مجموعه است که اگر در این مسیر اصول حرفه ای روابط عمومی اعمال نگردد لطمات جبران ناپذیری بر پیکره سازمان وارد می کند.
نکته مهم در این خصوص ذکر این مطلب است که کار روابط عمومی خدمت به مدیریت است نه مدیر، برای آنکه محور اساسی کار روابط عمومی کسب منافع برای کل سازمان است نه برای شخصی که در رأس حرم سازمانی قرار گرفته است. خدا را شکر این دیدگاه و نگاه به روابط عمومی در مجموعه مرزبانی استان هرمزگان یک نگاه علمی و حرفه ای و مبتنی بر ماموریت های سازمانی است و در این مسیر سرمایه های اجتماعی که همان مردم و مرزنشینان باشند در اولویت قرار دارند.
امروز معاونت اجتماعی مرزبانی که به معنای واقعی روابط عمومی این مجموعه است، تمامی تلاش خود را معطوف نموده است که این ارتباط و همدلی و تقویت سرمایه های اجتماعی را متبلور ساخته تا تصویری از مرزبانان در بین مردم ایجاد نماید که این مرزبانان بیدار، برای مردم خدمت می نمایند و هیچگونه تصوری ندارند که بعنوان یک نیرویی هستند که بر مردم حاکم باشند و درسطح جامعه فضایی تسلط گونه حاکم نماید، چرا که مرزبانی از دل خود مردم و مرزنشینان است و همواره به این موضوع آگاهی دارد که بدون مشارکت و تعامل با مرزنشینان قادر به پیشبرد ماموریت های خود نمی باشند.