اصحاب رسانه کاملا به اهمیت و جایگاه روابط عمومی در جامعه پی برده اند
غلامرضا طیبی هستم متولد ۱۳۵۰ دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی و مدت بیست و شش سال سابقه خدمت در اداره کل پست استان و مسئول روابط عمومی اداره کل پست استان هرمزگان همچنین عضو هیأت رییسه شورای هماهنگی روابط عمومی های استان، مسئول کمیته آموزش روابط عمومی های استان هرمزگان و مدیر روابط عمومی هیأت بسکتبال استان هستم.
برای من تمام لحظاتی که خداوند عنایت داشته اند و من را لایق زنده بودن دانسته اند، سراسر خاطرات شیرین است، به نظر من اصحات رسانه در زمره کسانی هستند که کاملا به اهمیت و جایگاه روابط عمومی در جامعه پی برده اند.
موضوع را اینطور مطرح می کنم که تغییر ذهنیت فرهنگی و ایجاد ساختارهای مناسب برای ایفای مسئولیتهای جدید روابط عمومی، در جامعه ما اجتنابناپذیر است. اما حقیقت این است که اطلاعات تا زمانی که منتشر نشود، هیچ ارزشی ندارد و اتفاق خاصی صورت نمی گیرد و اینجاست که رکن مهم رسانه های جمعی قدم به میادین ارتباطات می گذارند.
اطلاع رسانی و اطلاع یابی، دو ابزار مهم زندگی جامعه امروز است که همواره از طریق رسانه های جمعی صورت می گیرد و برای کنترل صحیح و مناسب آن از نیروی روابط عمومی استفاده می شود.
روابط عمومی ها و ارتباط مداوم ایشان با رسانه ها مهمترین ابزار حرکت از جامعه صنعتی به سوی جامعه اطلاعاتی و پدیده مهم جهانی شدن هستند که زمینه شناسایی، کسب پردازش و انتقال دانش و اطلاعات را فراهم نموده و اگر نتوانند در این چرخه اطلاعات، نقش آفرینی کنند، به روابط عمومی ای مرده و ناکار آمد تبدیل شده اند.
به عبارتی اصلی ترین کار روابط عمومی ها، ارتباط با رسانه ها و ایجاد یک محیط سالم برای تبادل اطلاعات است؛ به نحوی که این اطلاعات به شکلی کامل، واقعی و بدون سانسور به دست مخاطبان و پژوهشگران برسد و از سوی دیگر درباره قضاوت دیگران پاسخ گو بوده و ضمن نظرسنجی از طریق مطبوعات، بر افکار عمومی ناظر باشد و از حق مجموعه خود در مقابل دیگران و نیز از حق دیگران در مقابل مجموعه خود دفاع کند.
یک مسئول روابط عمومی آگاه، ضمن اینکه نزدیکترین راه را برای ارائه اخبار به رسانه ها انتخاب کرده و اقدام به گرفتن ارتباط مستقیم با رسانه ها می کند، همواره از خروجی آن ها نیز آگاه بوده و در راستای "تأیید اخبار انتشاری"، "تکمیل و توضیح اخبار منتشر شده"، و"تصحیح اخبار غلط در حوزه های مختلف به ویژه آماری" و "تکذیب اخبار منتشر شده" در مطبوعات و رسانه های جمعی نیز غفلت نخواهد کرد.
اعتقاد دارم که مسئول روابط عمومی در حقیقت مغز متفکر، قلب تپنده، دست اجراء، پای پیشرفت، گوش شنوا، چشم بینا و زبان گویای یک مجموعه را ایفا میکند.
هنر و فلسفه روابط عمومی همواره خود را در تبادل افکار و سلایق عموم جامعه نشان می دهد و می تواند با قرار دادن نظرات مختلف در کنار هم، سعی در کشف و ارائه حقیقت عملکرد سازمان داشته و فرهنگ ابراز عقیده، مواجه شدن با آرای دیگران، احترام به حقوق فردی و فکری و صداقت را در بین مردم توسعه دهد.
در واقع یک روابط عمومی موفق برای برقراری روابط سالم بین سازمان و عموم مردم، نیاز به پشتوانه های زیادی چون مهارتهای ارتباطی، علوم روانشناسی، جامعهشناسی، سیاست، اقتصاد، اصول مدیریت و علم اخلاق دارد.
تسلط بر دانش مدیریت و نحوه عملکرد سازمان مربوطه، ابتکار و خلاقیت در عصر ارتباطات از ویژگی های یک مسئول روابط عمومی است که می تواند با استفاده از آن مقدمه شکوفایی و نوآوری در یک مجموعه را به طور علمی و عملی فراهم کند.
بررسی ها نشان می دهند یکی از مهمترین ویژگیهای جوامع پیشرفته در راستای توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که از وظایف مهم روابط عمومی هاست، توجه روزافزون به مدیریت اطلاعات و هدایت افکار عمومی است که در این راستا شفاف سازی باید در دستور کار روابط عمومی قرار گیرد، شفافیتی که مستلزم صداقت و عدم پنهانکاری و پاسخگویی به معنای به رسمیت شناختن حق شهروندان در مورد نحوه تکالیف دولت و ارگان های وابسته و غیر وابسته و پذیرش حق نظارت مخاطبان بر نهادها و سازمانهای دولتی و خصوصی است.
امروزه جامعه ایرانی با حاضر شدن میلیون ها نفر در پای صندوق های رأی و انتخاباتی گسترده، یکی از کشورهای مردم سالار و دموکراتیک جهان مطرح است و انتخابات آزاد و حضور گسترده مردم است که ضرورت شفاف سازی و پاسخ گویی برای مسئولان روابط عمومی که نخستین و مؤثرترین نهاد در این حوزه هستند را سنگین تر می کند.
ما جامعه ای مردم سالار داریم و در اینگونه جوامع، منافع سازمانها و منافع عمومی در یک راستا قرار میگیرند و چون نهادهای دولتی خود را نمایندگان و خدمتگزاران مردم می دانند و با این شعار ملزم به پاسخگویی هستند با قاطعیت میتوان گفت که عملکرد روابط عمومی ها در رابطه با شفافسازی واقعیتهای عملکرد سازمانی و میزان تعهد به پاسخگویی، نه تنها یکی از شاخصهای حضور مردم سالاری در جامعه بوده، بلکه می تواند افکار عمومی را تغییر دهد، بنابراین یکی از مهم ترین ابزارهای زیربنایی تغییر فرهنگ را میتوان روابط عمومی ها دانست.