گزارش اختصاصی دریای اندیشه ؛
هرمزگان آماده استقبال از سرمایهگذاران قطری
برای جذب گردشگران جام جهانی قطر به هرمزگان مشوقهایی همچون سفر ارزانقیمت قرار داده شود.
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه؛ یکی از رویدادهای بزرگ و بینالمللی که همواره ما ایرانیها بدان علاقه داشتیم و دنبال کردن اخبار آن برای ما لذت بخش بوده است رویدادی بزرگ به نام جام جهانی یا همان FIFA WORLD CUP است، رویدادی کمتر ایرانی و کمتر شخصی را در کل دنیا میتوان یافت که با این رویداد آشنایی نداشته باشد، رویای صعود به جام جهانی و رویای موفقیت در این جام بزرگ و باشکوه دو مسئلهای بوده است که همواره ما ایرانیها برای دستیابی به آن تلاش کردهایم و جزء خاطرات ماندگار ما است چنانچه که هنوز که هنوز است خاطره شیرین تساوی ۲-۲ ایران استرالیا در شهر ملبورن و گل تاریخی خداداد عزیزی در دقیقه ۷۲ که منجر به صعود ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ شد در اذهان مردم باقی است یا بازی ایران و آمریکا در جام جهانی ۱۹۹۸ که به عنوان" مادر تمام بازیها" یا "سیاسیترین بازی قرن" نام گرفت که با گلهای حمید استیلی و مهدی مهدویکیا ایران توانست آمریکا را ۲ بر یک شکست دهد هنوز که هنوز است یکی از شیرین ترین خاطرات فراموش نشدنی ما ایرانیها است، بماند که در جام جهانی های اخیر نیز تلخیهای چون گل دقیقه ۹۱ مسی به ایران، شیرینیهایی چون مهار پنالتی رونالدو و … را نیز به یادگار گذاشته ایم.
جام جهانی فوتبال که هر ۴ سال یکبار برگزار میشود در این دوره و در سال ۲۰۲۲ به بیخ گوش کشورمان آمده است یعنی کشور قطر که یکی از همسایگان خلیجنشین ما است و این امر هم فرصت مناسبی میتواند برای مردم ما باشد تا با هزینههای کمتری و با مسافت کمتری در جام جهانی حضور پیدا کنند و هم فرصتی بزرگ برای مسئولان کشور و به ویژه هرمزگان باشد که از این ظرفیت عظیم و بینالمللی که هزاران نفر از سراسر جهان را به سواحل خلیجفارس آن هم در یک برهه کوتاه میکشاند جهت معرفی ظرفیتهای هرمزگان و سوق دادن گردشگران و مشارکت در امر برگزاری جام جهانی استفاده کنند، فرصتی که دیگر معلوم نیست چند سال بعد نصیب کشوری در همسایگی ایران شود چرا که با توجه به زیرساختهای ورزشی کشورمان ایران و وضعیتی که در سیاست بینالمللی بر علیه ایران حاکم است فکر نمیکنیم حالا حالاها ایران بتواند حتی درخواستی برای میزبانی مستقل جام جهانی داشته باشد اما با توجه به توسعه قابل قبول جزایر کیش و قشم در حوزه گردشگری و اقامتگاهی میتوان از ظرفیت این جزایر در حوزه جام جهانی استفاده کرد.
بر همین مبنا هیاتهای ایرانی که استاندار هرمزگان هم همواره در آن ها حضور داشته تلاش داشته اند تا بتوانند از این فرصت بزرگ بین اللملی امتیازی برای هرمزگان نیز بگیرند چنانچه استاندار هرمزگان در ارتباط وبیناری با دکتر حمیدرضا دهقانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر فرصتهای سرمایه گذاری هرمزگان را تشریح کرد.
دوستی با تبیین جایگاه اقتصادی هرمزگان و پتانسیلهای بسیار مناسب این استان و نزدیکی با کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کشور قطر خواستار توسعه بیشتر روابط اقتصادی میان بندرعباس و دوحه شد.
استاندار هرمزگان گفت: در بخشهای شیلات و آبزیپروری، کشاورزی، صنعت، معدن، ترانزیت و تجارت هرمزگان ظرفیتهای بسیار خوبی برای سرمایه گذاری دارد و آماده است با فراهم آوردن شرایط مناسب، سرمایه گذاران کشور قطر را به فعالیت در این استان ترغیب کند.
وی گردشگری هرمزگان را دیگر مزیت مهم این استان برشمرد و تصریح کرد: برقراری پروازهای دائمی میان بندرعباس و دوحه یک ظرفیت مناسب برای جابجایی توریست و گردشگر میان دو کشور است.
دوستی همچنین تسهیل سرمایه گذاری داخلی و خارجی را یکی از مهمترین اولویتهای کاری خود در استان هرمزگان برشمرد و گفت: ما برای طرحهای متنوع، زمینه مساعد همکاری و مشارکت با سرمایهگذاران را فراهم کردهايم و به دنبال ایجاد چند شهر صنعتی از جمله شهر شیشه، سیلیس، شیلات و فولاد در هرمزگان هستیم که در این زمینهها سرمایهگذاران کشور قطر نیز میتوانند ورود کنند.
وی توسعه روابط دانشگاهی میان بندرعباس – دوحه را دیگر هدف همکاریهای دوجانبه عنوان کرد و ادامه داد: در حوزه دانشگاهی نیز این استان با دارا بودن پردیسهای دانشگاهی آماده همکاری با دانشگاههای کشور قطر است.
استاندار هرمزگان ظرفیت جام جهانی را نیز به عنوان یکی از مهمترین ظرفیتهای همکاری میان ایران و قطر با محوریت استان هرمزگان دانست و گفت: در این زمینه هم طرحهایی برای ورود گردشگران به کشور و استقرار آنها در جزایر کیش و قشم وجود دارد که با همکاری قطر میتوان آنها را عملیاتی کرد.
دکتر حمیدرضا دهقانی سفیر ایران در قطر نیز در این ارتباط وبیناری با قدردانی از تلاشهای استاندار هرمزگان به منظور توسعه فرصتهای سرمایهگذاری برای کشور و پیگیری مستمر وی در این خصوص گفت: کشور قطر یکی از کشورهای دوست و همسایه است که به منظور توسعه همکاریهای دو جانبه با این کشور رایزنیهای مختلفی انجام شده است.
وی افزود: در بخشهای مختلفی از جمله در حوزه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی، قطر میتواند به عنوان یکی از کشورهای مقصد صادرات مد نظر باشد و برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف و ظرفیتهای دیگر نیز میتوان با رایزنی دوجانبه امکان آن را فراهم کرد.
سفیر ایران در قطر گفت: ارتقای کیفیت خط پرواز دوحه – بندرعباس و اتصال این خط پروازی به تهران میتواند زمینه استفاده بهتر از پرواز مستقیم ایران و قطر در راستای سفرهای ارزانتر نسبت به سایر خطوط را فراهم آورد.
وی در راستای افزایش سفرهای گردشگران در جام جهانی از قطر به ایران پیشنهاد کرد: استانهای جنوبی به ویژه جزایر قشم و کیش مقصدهای مرتبط با جام جهانی هستند که میتوان با تولید محتوای مناسب یا ایجاد شبکه ماهوارهای به زبان انگلیسی و عربی برای شناساندن فرهنگ ایران و در کنار آن معرفی ویژگیهای جام جهانی، کشورهای شرکت کننده، بازیکنان و سایر مواردی از این دست بهره برد تا گردشگران با شناخت مناسب بتوانند به ایران سفر کنند و با پروژه ایران هراسی نیز مقابله کرد.
وی با ارائه پیشنهاد دیگری ادامه داد: برای افزایش استفاده از ظرفیت جام جهانی ایجاد مشوقهایی مانند سفر ارزان میتواند توریستهای خارجی بیشتری را برای سفر به ایران ترغیب کند.