با گذشت زمان و نگاهی جامع از میان تمام وعده های داده شده دولت در هرمزگان که مهم ترین آن رفع فقر و بیکاری بوده هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.

مرتضی سلیمانی

به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه،  روزهای تازه نفس دولت که بازدیدهای مردمی گاه و بی گاه در مناطق محرومی چون بشاگرد اغاز شد ،نتوانست گره ای از مشکلات این مناطق باز کند.

در نگاه اول حضور مسئولین عالی رتبه دولت در مناطق  محروم دلگرمی خوبی در بین جامعه ایجاد کرد اما جلوتر که می رویم این سیل امید بخشی به نمایشی تبدیل می شود که تجربه اش در دولت های قبل در پرونده های راکد مانده و عکسهای تبلیغاتی با مردم به وضوح در آرشیوها وجود دارد.

برای بررسی بهتر لیست مصوبات سفر نماینده دولت به شهرستان های استان  سامانه شفافیت استانداری هرمزگان را بطور کامل مورد تحلیل قرار دادیم که از این  میان بیشتر وعده ها بنا بر اعلام مهدی دوستی استاندار هرمزگان  به تعداد ۳۷۸ مورد انجام شده و این ادعا در صورتی است که تحقیقات میدانی نشان از کم کاری دولت ،نارضایتی مردم در حوزه های اشتغال ، اقتصاد و حتی بازسازی منازل ویران شده در  زلزله های اخیر دارد و  باید توجه داشت که بخشی زیادی از همین مصوبات که مرحله اجرا می رسد در حد ، اختصاص تانکر آبرسانی است و جزیی از دستاورد ها به شمار می آید.

در روزهایی که شهرستان بشاگرد از نبود تجهیزات پزشکی،آموزشی ،کمبود اشتغال ، نبود درآمد پایدار و مشکلات آب و بهداشت رنج می برد ، تشکیل کارگروه نشان از ناوارد بودن کادر و مشاورانی دارند که قصد بیلان رسانه ای بدون عملکرد دارد که سند این ادعا با مروری گذرا در لیست بلند بالای مصوبات تحقق نیافته به وضوح پیداست.

وقتی در بررسی مصوبات دولتمردان هرمزگان در بشاگرد، تعمیر ۱ دستگاه خودرو ایسوزو و۳ دستگاه نیسان شهرداری سر دشت ، مجوز استخدام به ۱۰ نیروی غیر بومی و آسفالت دو مسیر بشاگرد هر کدام به طول ۱۰ کیلومتر  برای هفته دولت به چشم می خورد ،ضعفها و بیلان کارهای غیر بنیادی بیشتر نمایان می شود.

سفر‌های استانی نماینده عالی دولت در هرمزگان تحت عنوان دبیرخانه شورای اداری  به شهرستانهای ،بشاگرد،رودان، بستک ،حاجی آباد،بندرلنگه ،جاسک،لیردف،سیریک،بندرخمیر،
فارغان ،احمدی و جزیره هرمز انجام شده که در این میان به وعده های عجیبی می رسیم که مصوب کردن آنها شاید نیاز به سفر نداشته باشد.

با اینکه مهدی دوستی استاندار هرمزگان بارها در سفرهای خود و در جمع مردم ساختن اسفالت را امری بیهوده اعلام کرده و از طرفی ایجاد زیرساخت ،اشتغال را اقدامی اینده دار دانسته در لیست مصوباتش اسفالت کردن جاده های ۵ تا ۱۰ کیلومتری را جز برنامه های اولویت دار مصوبات سفر در سامانه شفافیت مصوب کرده است.  

وعده های تحقق نیافته ،مصوبات کارشناسی نشده این روزها توجه جامعه خبری استان  هرمزگان را به خود جلب کرده ،چرا که تمام مسئولین زیر ذره بین شفافیت قرار دارند و دولت نیز با وعده عدم استفاده از بانیان وضع موجود و انجام کار ریشه ای وارد میدان و منتخب مردم شد.

عملکرد دولت در حوزه اشتغال زایی نامطلوب ارزیابی می شود. بدون شک، بیکاری همچنان مهمترین چالش پیش روی اقتصاد در هرمزگان است و شاخص های آماری این استان را پر درآمد ترین منطقه کشور و در عین حال فقیرترین منطقه با بیشترین میزان بیکاری اعلام می کند که لیست مصوبات و توجه دولت به بخش های غیر ضروری نمونه بارز پیشرفت این مشکلات است.

آیت الله رئیسی  در سفر‌ خود به هرمزگان تا حدی از وضعیت بیکاری و فقر در  هرمزگان گلایه داشت که در این خصوص افزود : بیکاری و فقر در استان هرمزگان اصلاً قابل قبول نیست، صنایع بزرگ و واحدهای اقتصادی مستقر در استان باید سهم استان را در قالب مسئولیت‌های اجتماعی پرداخت کنند تا در جهت توسعه استان مورد استفاده و بهره برداری قرار بگیرد.

هر چند که ریاست جمهور از مسئولان و استاندار هرمزگان درخواست کرد که مشکلات را درون استان با استفاده از ظرفیت های ممکن رفع کنند و منتظر تهران نباشند ، در روزهای اخیر شاهد سفر‌ استاندار و نمایندگان مجلس و دیدار انها با ریاست جمهور بودیم که هنوز وعدهای قبلی انجام نشده وعده های جدید به لیست بلند بالا اضافه شد.

در سیل و زلزله اخیر استان هرمزگان که خسارات زیادی به مردم وارد شد ، وعده های زیادی  در خصوص ارائه تهسیلات واحداث خانه داده شد ،که در حد حرف باقی ماند و خانه های نیمه ساخته در ابتدای کار متوقف شد.

در سفر دی ماه سال 1400 آیت الله رئیسی ریاست محترم جمهوری به  هرمزگان در مجموع 164 طرح مهم و 49 هزار میلیارد اعتبار و تسهیلات برای توسعه استان به تصویب رسید.

تنها خبر استاندار‌ هرمزگان بعد از دیدار با ریاست جمهوری این بود که: تمام مدیران دستگاه‌های اجرایی مکلفند از تمام ظرفیت خود و مجموعه تحت نظرشان را برای تسریع در تکمیل و به نتیجه رسیدن پروژه‌های مصوب سفر رییس جمهوری  به کار بگیرند.

دوستی  با تاکید بر اهمیت همه پروژه‌های مصوب سفر گفت: یکی از مهم‌ترین مصوبات گازرسانی به شرق استان است  که مبنای توسعه منطقه  و سپس استقرار صنایع سنگین در شرق استان خواهد بود.

راهکار و پیشنهاد خروج از شعار درمانی ‌و امید به مردم

امید مهمترین سرمایه اجتماعی هر جامعه ای است ،بنابرین پیشنهاد می شود ، دولتمردان استان هرمزگان عمل کردن به مصوبات را جایگزین شعار کرده و با شناخت بهتری مصوبه صادر کرده و  نیازهای مردم را در اولویت قرار دهند.

مسئولان دولت در هرمزگان باید در نظر داشته باشند که صرف وعده دادن  مساله ای حل نمی شود و باید خود دست بکار شوند و دست از مصوباتی چون تامین ۱۰۰ سیلندر گاز در بشاگرد بر دارند و به طور جدی برای ریشه کن کردن فقر و بیکاری اقدام کنند.

در حال حاضر بیش از ۱۳ هزار جوان تحصیلکرده‌ هرمزگانی برای کار در سامانه دولت ثبت نام کرده است و هیچ اقدام عملی  برای پایین آوردن شاخص فلاکت فقر و بیکاری در این استان زر خیز انجام نشده است.

دروازه اقتصادی ایران به مرکزیت بندرعباس امروز نیازمند دروازبانی دلسوز ،صادق و عملگراست و فرصتی برای آزمون و خطای هیچ فردی ندارد چرا که مردم این خطه سالها وعده های بی شماری را از  افراد مختلف دریافت کرده اند و مسئولین باید پاسخگوی افکار عمومی باشند.