علی ستاری
به گزارشاختصاصی روزنامه دریای اندیشه، طی مراسمی با حضور ذبیحالله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کشور، رضا مختاری مدیرکل این سازمان در هرمزگان بعد از ۵ سال تلاش در این پست تکریم شد و محمد اسمی جهرمی، به عنوان بازرس کل استان هرمزگان معرفی شد.
جلوگیری از ترخیص و مصرف ۹۱ هزار تن روغن آفتابگردان فاقد ضوابط بهداشتی
رضا مختاری در آیین تودیع و معارفه بازرس کل استان هرمزگان، با اشاره به تسریع در روند وصول مطالبات دستگاه های دولتی به مبلغ ۶ هزار و ۸۷۳ میلیارد ریال ، به تشریح مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه بنادر و گمرکات استان پرداخت و اظهار داشت: کشف یک هزار ۲۹۱ کانتینر کالای قاچاق به ارزش ۷ هزار و ۵۰۳ میلیارد ریال، تخصیص ارز برای ۲۱۶ هزار تن از کالای رسوب شده در بنادر استان با پیگیری بازرسی کل استان ، جلوگیری از ترخیص و مصرف ۹۱ هزار تن روغن آفتابگردان فاقد ضوابط بهداشتی، پیگیری جهت جلوگیری از متروکه شدن ۸۰۰ کانتینر کالای اساسی تز جمله این اقدامات است.
مختاری، تسریع در ترخیص و ارسال ۶۹ هزار تن ذرت دامی به سراسر کشور، جلوگیری از ترخیص ۶۹ کانتینر معادل یک هزار و ۵۸۶ تن به ارزش ۱۴۵ میلیارد ریال برنج تاریخ مصرف گذشته در گمرکات استان ، پیگیری جهت تخصیص ۶۰ هزار متر مربع زمین به منظور ساخت ساختمان اداره کل جمع آوری و فروش اموال تملیکی، پیگیری جهت وصول مبلغ ۱۸ میلیارد و ۴۱۲ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۶۷۲ ریال بابت تفاوت حقوق ورودی یکی از شرکتهای واردکننده کالا و بازدید ماهیانه و مستمر هیأت های بازرسی به جهت کاهش رسوب کالا در انبارهای اموال تملیکی و بنادر استان و پیگیری تعیین تکلیف آنها را از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل بازرسی در حوزه بنادر استان هرمزگان برشمرد.
وی همچنین ضمن تشریح مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه واگذاری ارضی اذعان داشت: پیگیری و تعیین تکلیف اراضی به مساحت بیش از ۳۹۰۰ هکتار در هیات های ممیزی مستقر در مدیریت امور اراضی جهاد کشاورزی و شرکت شهرکهای صنعتی استان هرمزگان ، جلوگیری از واگذاری غیر قانونی ۸۸۳ هکتار از اراضی ملی، پیگیری و رفع تصرف ۳۳۲ هکتار از اراضی ملی ، پیگیری و تعیین تکلیف ۴۰۰ هکتار از اراضی پرورش میگو در غرب استان پس از ۱۵ سال بلاتکلیفی و جلوگیری از واگذاری غیر قانونی زمین به ارزش حدود ۴۵ میلیارد ریال در مناطق آزاد از جمله این اقدامات است.
وی، استرداد مبلغ بیش از ۳۷۶ میلیارد ریال از محل اضافه کار مزد دریافتی، عدم ایفای تعهدات اعتبار اسنادی و حواله های ارزی و همچنین ابطال دستورالعمل اعتباری و …. اضافه دریافتی سود از مشتریان در شبکههای بانکی استان هرمزگان را از مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه بانکها ذکر کرد.
جلوگيری از فرار مالیاتی ۷۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریالی در هرمزگان
مختاری همچنین به مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه شناسایی و جلوگیری از پدیده فرار مالیاتی اشاره و اظهار داشت: شناسایی و جلوگیری از فرار مالیاتی به مبلغ ۷۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال و همچنین وصول مالیات به مبلغ ۲۶۰۰ میلیارد ریال در استان صورت گرفته است.
وی، پیگیری و وصول مبلغ ۲۱۰ میلیارد ریال حقوق شهرداری از سرمایهگذار، جلوگیری از تغییر کاربری خلاف مقررات ۱۵ هکتار از اراضی متعلق به یکی از شهرداریهای استان ، جلوگیری از تخصیص خلاف مقررات ارضی به میزان ۲/۸ هکتار در یکی از شهرداریهای استان ، پیگیری جهت انحلال کمیسیون های غیر قانونی در یکی از شهرداریهای استان از اهم اقدامات انجام شده در حوزه شهرداری ها برشمرد.
مختاری گفت: در راستای تحقق شعار سال نیز اقداماتی ازقبیل پیگیری درخصوص مطالبات شرکتهای دانشبنیان استان به مبلغ ۱۳ میلیارد ریال از دستگاه های اجرایی، حضور در ۸۰ جلسه کمیته ها و کارگروههای مرتبط با شعار سال، بازدید میدانی از ۴۴ واحد تولیدی و دانشبنیان، پایش و رصد ۳۳ واحد تولیدی تملک شده توسط بانکها در سطح استان، ارسال ۱۸ مورد گزارش هشداری و پیشگیرانه ، معرفی ۶۱۸ نفر به هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری و … انجام شده است.
ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی ایران تنها نظامی در این کره خاکی است که براساس شرع مقدس اسلام به پیروزی رسید، معیار و مبنای آن احیای اصول و ارزشهای اسلامی بوده و بعد از ۴۳ از عمر با برکت، همچنان بر آن معیارها و ارزشها پایبند است.
وی افزود: از همان روزهای اولیه انقلاب استکبار جهانی و ایادی آن به انواع توطئه و دسیسه از جمله ترور و تهدید و جنگ و دامن زدن به مسائل قومیتی و جنگ نرم و تحریم اقتصادی دست زدند تا انقلاب را از مسیر خود خارج کنند اما شعار مردم استقلال و آزادی و عدم وابستگی به شرق و غرب بود و به این شعار پایبندیم.
دشمن معیشت مردم را هدف گرفته است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: هدف دشمن امروزه بر معیشت مردم است، تمام دشمنان نظام بسیج شدهاند تا بین مردم و نظام فاصله ایجاد کنند و نقاط ضعف را برجسته میکنند و نقاط قوت را زیر سوال میبرند تا مانع ادامه راه انقلاب اسلامی شوند اما کور خواندهاند، در تمام توطئههای طرح ریزی شده شکست خوردهاند و امروز هم شکست خواهند خورد.
وی تصریح کرد: آنچه امروز به آن نیاز داریم و مورد تاکید رهبری است مدیریت جهادی است این نوع مدیریت مبتنی بر علم دانش و تجربه و معتقد به ارزشهای انقلابی است، مدیر جهادی مدیری تکلیف مدار است که خلوص نیت دارد و خستگی ناپذیر شبانه روز تلاش میکند و برای مردم کار میکند.
خداییان گفت: در چنین شرایطی که دشمن به دنبال فشار بر معیشت مردم است محتاج این نوع مدیریت جهادی هستیم، پیشرفتهای کشور تاکنون مبتنی بر همین مدیریت بوده و با توان مدیریتی جهادی در مراحل مختلف انقلاب به پیش رفته است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات مدیران عدم توجه به جهاد تبیین در راستای خنثی کردن توطئه دشمنان است، پیشرفتهای کشور پس از انقلاب چشمگیر است و قابل قیاس با پیش از انقلاب نیست، امروزه دشمنان گزینه نظامی علیه ایران اسلامی ندارند چرا که میدانند نمیتوانند با قدرت ایران اسلامی مقابله کنند.
سازمان بازرسی عالیترین دستگاه نظارتی در کشور است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی از نظر صلاحیت و دستگاههای تحت شمولیت این سازمان، عالی ترین دستگاه نظارتی در کشور است این سازمان وظایفی بر عهده دارد و انتظار وجود دارد به این وظیفه عمل شود در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه چند هدف داریم یک هدف تمرکز بر شناسایی گلوگاههای فساد و رفع آن با کمک دستگاههای اجرایی است.
باید بسترهای فسادزا شناسایی و مسدود شوند
خداییان گفت: باید بسترهای فسادزا شناسایی و با آن برخورد شود، با مطالعاتی که داشتیم این گلوگاهها شناسایی شده و پیگیریم این گلوگاهها را مسدود کنیم، هدف دیگر پیشگیری از تخلف، جرم و سو جریان و انحراف از قانون است هنر این است که جرمی اتفاق نیفتد بر این اساس اگر همکاران ما احساس کنند قانون اجرایی نمیشود هشدارهای اولیه صادر میشود و مدیران مکلفند این پیشنهادات را عملی کنند و اگر انجام ندهند جرم مرتکب شدهاند.
از مدیران سختکوش و جهادی حمایت خواهیم کرد
وی ادامه داد: یکی از اهداف ما حمایت از مدیران سختکوش و پر تلاش جهادی است، یک سامانه طراحی شده که گزارشات در آن سامانه قید میشود و بر این اساس عملکرد مدیریتی افراد کاملا قابل مشاهده است و میتوان از این مسئله استفاده کرد این سامانه سبب ارتقای سطح مدیریت مدیران میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به رصد اجرای قوانین مهم و اساسی گفت: یکی از مسائلی که باید بازرسان مورد تاکید داشته باشند مسئله ترک فعلهاست باید بررسی شود مدیرانی که در طول مدت خدمت فعالیت لازم را نداشتهاند باید به سراغشان رفت.
وی افزود: استان هرمزگان یکی از مهم ترین استانهای کشور است و ظرفیتهایی دارد که اگر از آنها به خوبی استفاده شود این استان به تنهایی میتواند کشور را اداره کند، ظرفیتهای نظیر دریا، سواحل و صنعت توریسم، بنادر و.. از جمله مهمترین ظرفیتها هستند که باید برنامه ریزی لازم برای استفاده از این ظرفیت انجام شود.
«مجتبی قهرمانی» رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در آیین تودیع و معارفه بازرس کل استان، گفت: یک سری قوانین دارای معانی بلند و مفاهیم عمیقی هستند که مسئولیت سازمان بازرسی را بسیار سنگین و دشوار میکند و این نهاد را به عنوان یک سازمان تخصصی معرفی می کنند.
وی در ادامه افزود: صرف جریان امور و صرف اجرای قوانین کافی نیست بلکه امور باید به نحو احسن جریان یابد و قوانین هم بایستی به نحوه صحیح اجرا شود، و اجرای رفع تکلیف قوانین و جریان عادی امور مورد قبول سازمان بازرسی نخواهد بود.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان همچنین گفت: نتیجه اجرای ماموریت سازمان بازرسی در قالب نظارت بر وفق جریان امور، شفافیت، پاسخگویی، مستندسازی عملکردها، دسترسی آسان، نظارت پذیری، تسهیل تجارت، ارایه خدمات ارزان ، بیدردسر و کم زحمت و کم فرآیند، حذف بروکراسی اداری، ارایه خدمات در زمان معقول و ده ها حسن و مزیت دیگر دارد.
قهرمانی در ادامه تأکید کرد: قطعاً نتیجه ماموریت سازمان در نظارت بر اجرای صحیح قوانین هم پیشگیری و مقابله با انواع جرایم، تخلفات ، فساد، رانت، رشوه ، اختلاس و آسیبهای متعدد دیگری خواهد بود و غایت عمل این اقدامات، افزایش رضایتمندی و اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی خواهد شد.
وی اذعان داشت: رسوب کالا ها در بنادر و گمرکات و سازمان اموال تملیکی، معطلی کشتیها در لنگرگاه ها، اسکله ها و بنادر به مدت نامتعارف، عدم ایجاد سامانه های ضروری قانونی برای پیشگیری و مقابله با قاچاق و ارتباط دادن این سامانه ها و همینطور عدم کار پرداخت مالیات شرکتهای بزرگ در محل فعالیت خودشان، دوگانگی و اختلاف میان مناطق آزاد و سرزمین اصلی، و … از جمله مواردی است که مطابق با حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین نیستند.
هشدار رئیس قوه قضائیه در مورد معطلی کشتیها
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان اضافه کرد: اخیرا رئیس قوه قضائیه در مورد معطلی کشتیها هشدار جدی داده که معطلی این کشتیها بررسی شود، در دوران نوین تحول قوه قضاییه به صورت تخصصی، شخص رئیس قوه قضائیه در اکثر این امور ورود کرده و دستورات و ماموریتهای جدی دادند.
قهرمانی اذعان داشت: دولت فعلی و خصوصا در استان ، استاندار هرمزگان نیز در خیلی از این زمینه ها ورود جدی داشته حتی در برخی موارد از قبیل مقابله با قاچاق سوخت از ما هم جلوتر بوده و تعامل خوبی بین استانداری و سایر دستگاههای بازرسی به نحو احسن و کامل است که نویدبخش آینده ای بهتر خواهد بود.
وی گفتمان صریح و مؤکد رئیس قوه قضاییه مبنی بر کمک و مساعدت به دولت را مؤلفه ای مهم در رفع مشکلات کشور برشمرد و اذعان داشت: نظارت سازمان بازرسی بر حسن جریان امور و اجرای دقیق قوانین، حیاتیترین کمکی است که قوه قضاییه به دولت میتواند داشته باشد.
رئیس شورای قضایی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: اگر در سایه چتر نظارت پویا و دقیق و تخصصی سازمان بازرسی، محیطی سالم برای فعالیت دستگاههای اجرایی ایجاد شود، این موضوع بهترین زمینه برای تحقق اهداف و سیاستهای دولت خواهد بود.
قهرمانی با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد تجارت و فعالیتهای گمرکی کشور از طریق استان هرمزگان صورت میگیرد، یادآور شد: به تناسب همه این ظرفیتها، وظیفه سازمان بازرسی این استان هم سنگین تر و دشوارتر است.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در پایان ضمن تقدیر و تشکر از تلاش های رضا مختاری مدیر کل سابق بازرسی استان هرمزگان و آرزوی موفقیت برای محمد اسمی به عنوان مدیرکل جدید این سازمان، بیان داشت: قطعاً دادگستری استان هرمزگان و مجموعه سازمان های تابعه قوه قضاییه در استان از هیچگونه تعامل و حمایت و همکاری به منظور پیشبرد اهداف و برنامههای اداره کل بازرسی استان فروگذار نخواهند کرد.
حکمرانی هوشمند در مشترک ارکان کشور
مهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان نیز اظهار داشت: نظارت یک رکن مهم در مدیریت کشور بوده و باید در همه ارکان وجودداشته باشد و هیچ فردی از این ساختار نظارتی خارج نیست.
وی با تأکید بر اینکه نظارت باید منتج به اصلاح فرآیندها شود، افزود: معتقدیم باید بر روی فرآیندهای فسادزا تمرکز باشد تا بتوان گلوگاه ها را از بین برد و مانع تداوم چرخه فساد شد.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه رئیس جمهور و دولت اعتقاد کاملی به نظارت و بازرسی دارند، گفت: این مسئله زمینه تعامل بیشتر دولت و سازمان بازرسی را بالا برده و بستری فراهم کرده که کارهای بزرگی انجام و زمینه های فساد از بین برود.
وی تصریح کرد: یکی از دردهای مشترک در حوزه نظارتی این است که حکمرانی هوشمند و سامانههای ایجاد شده هنوز به مرحله اجرا نرسیده و بهره لازم از آن را نبردهایم، ما باید از مدیریت بر افراد به مدیریت بر اطلاعات برسیم تا نظارت جامع تری در این زمینه داشته باشیم. مهندس دوستی گفت: متأسفانه در حوزه اجرایی شدن سامانهها کار کند پیش میرود و مقاومتهایی در این خصوص وجود دارد که امیدواریم این مسئله مدیریت شده و در نهایت به اصلاح ساختار و فرآیندها برسیم.