درياي انديشه گزارش می دهد؛ 
گره گشايي بانوان فرهيخته هرمزگاني از مشكلات محلات كم برخوردار و تامين جهيزيه به نوعروسان نيازمند تا اعزام زيارت اولي ها به مشهد

 زینب شکوه 

معصومه هوشمند کارشناس امور بانوان تبلیغات اسلامی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به نقش زنان در کاهش آسیب های اجتماعی اظهار کرد: زنانی که از اصلی ترین ارکان جامعه هستند و تحکیم بنیان خانواده با ایفای نقش مادری، همسری و همچنین نقش دختری یک زن شکل می‌گیرد.
به گزارش اختصاصی دریای اندیشه ؛وی در ادامه افزود: زن ها نقش بسیار موثری را در تربیت و پرورش فرزندان سالم و پاک یک جامعه دارند و می‌توانند نسل آینده را تربیت کنند، بنابراین در هر حوزه‌ای اعم از حوزه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و یا حتی میدان های سیاسی که ورود کنند می‌توانند بسیار اثرگذار عمل کنند. ولی بیشترین جایی که به زن اهمیت داده می‌شود و موثرترین جایی که نقش آنها بسیار مشهود و مشخص است همان نقش خانواده است که بسیار اثرگذار هستند چون با پرورش و تربیت نسل کار دارند.
کارشناس امور بانوان تبلیغات اسلامی هرمزگان همچنین اضافه کرد: درصورتی‌که بتوانیم خانواده سالم را تشکیل دهیم و از انحرافات و موارد آسیب‌زا در کانون خانواده جلوگیری کنیم خود به خود نظاره‌گر نقش اساسی زنان در کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود.
 هوشمند تصریح کرد: درحال حاضر دشمن نوک پیکان و هدفش را به سمت زنان جامعه نشانه رفته است چه در ترویج سبک زندگی غربی سعی کرده زنان را نشانه بگیرد و هم در تنوع‌طلبی ، مدگرایی، پوشش و حجاب اسلامی و حیا و عفت اجتماعی و … نوک پیکان را به سمت زن گرفته است و می‌داند که اگر بر روی زنان جامعه خصوصا جامعه اسلامی ایران اثرگذار باشد به راحتی می‌تواند فرهنگ آن جامعه را تغییر بدهد بنابراین باید به نقش کلیدی زنان در کاهش و افزایش آسیب‌های اجتماعی توجه ویژه کرد و آن را مهمترین و موثرترین عامل دانست.
وی با اشاره به نقش زنان در حوزه‌های اجتماعی گفت: بانوان هرمزگانی سعی کرده‌اند در بسیاری از حرفه ها فعالیت کنند اگر می‌بینم که هنر بومی در استان رقم خورده است وابسته به وجود زنان هنرمندی است سال‌ها در این استان و به خصوص در جزایر استان است، اینان دستهای توانمندی داشتند که توانستند در حوزه صنایع دستی بسیار فعال باشند.
کارشناس امور بانوان تبلیغات اسلامی هرمزگان ادامه داد: در استان هرمزگان بسیاری از بانوان به ویژه بانوان روستایی مشغول به حصیربافی هستند و به هنرهایی ازقبیل کمه زنی، قلاب بافی، گلابتون دوزی، زری دوزی و … آشنا و علاقه‌مند هستند و هنر دستان این بانوان هنرمند بر روی لباس ها و شلوار بندری استفاده می کنند و جز سنت ها و نقوش زیبایی هست که بر روی لباس های آنان طراحی می‌شود و بر تنشان قش می‌بندد.
هوشمند همچنین گفت: علاوه بر صنایع دستی و هنرهای دستی که زنان استان با آنها آشنا هستند هنرمندی زنان در شکل‌های دیگری هم بسیار به تماشا نشسته ایم، نظیر سبک تعاونی های روستایی بسیار فعال هستند و در این زمینه موفق شده اند به کارآفرینی دست بزنند و فعال باشند اما در حوزه اجتماعی و فرهنگی که ما با آن بیشتر مرتبط هستیم نقش بانوان بسیار پررنگ است، شما می‌بینید که اکثر هیئات مذهبی ثبت شده توسط بانوان است. بانوان در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی بسیار فعال هستند، آنان در کنار هیئات مذهبی توانسته اند در مراکز نیکوکاری و امور خیریه نیز فعالانه ورود کنند.
وی در ادامه افزود: بانوان هیئتی هرمزگانی قادرند به نکته های ریز و ظریفی که از دید مردان پوشیده می‌ماند ورود کنند و در آن حوزه به فعالیت بپردازند، درحال حاضر در استان هرمزگان، بانوانی هستند که با انجام تحقیقات اولیه، زیارت اولی‌ها را احصاء و با کمک‌های خیرین، آنان را به زیارت حرم مطهر رضوی اعزام می‌کنند. همچنین در حوزه درمان بیماران نیازمند نیز اقداماتی انجام داده‌اند که می‌توان به کمک هزینه درمان اعم از تأمین دارو و عمل‌های جراحی، هماهنگی‌های لازم را با جراحان اشاره کرد.
کارشناس امور بانوان تبلیغات اسلامی هرمزگان ادامه داد: برخی بانوان هیئتی استان هرمزگان همچنین در محلات کم برخوردار حضور یافته و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی و هنری مفید ویژه بانوان و دختران اجرا می‌کنند.
تربیت نیروی همطراز انقلاب اسلامی با اجرای پنجشنبه های آینده ساز
هدی شجاعی یکی دیگر از بانوان فرهیخته استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار ما درخصوص برنامه «پنجشنبه های آینده ساز» در محله نایبند جنوبی شهر بندرعباس گفت: یکی از طرح های شاخص مسجد امام زین العابدین(ع) در قالب قرارگاه تحول محله، طرح شاخص «پنجشنبه های آینده سازان» برگرفته از کار فرهنگی تربیتی است، این طرح از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و با همت گروه های جهادی خواهران و برادران محله نایبند جنوبی شکل گرفته و تا کنون هم تداوم داشته است.
وی به چگونگی اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: طرح مزبور، روزهای پنجشنبه هر هفته برگزار می‌شود و با توجه به تعطیلی مدارس در روز پنجشنبه، کودکان و نوجوانان به راحتی در این طرح شرکت می‌کنند و نهایت استفاده را از فرهنگی تربیتی می‌برند.
 شجاعی در ادامه به گروه‌های سنی شرکت کننده در طرح پنجشنبه های آینده ساز اشاره و تصریح کرد: در این طرح از گروه سنی ۴ تا ۱۸ سال هست ، البته گروه‌های سنی تفکیک شده و کودکان و نوجوانان بر اساس آن از آموزش های لازم توسط مربیان باتجربه هر گروه استفاده می‌کنند.
وی اذعان داشت: برنامه‌هایی نظیر نقاشی، کاردستی ، خلاقیت ، بازی‌های هدفدار، نشست های تربیتی، ارایه مشاوره، احکام و …‌ در این طرح به گروه‌های سنی مختلف ارائه داده می‌شود. البته هر هفته به منظور جلوگیری از خستگی و دلزدگی کودکان و نوجوانان از این طرح، برنامه‌های جدید و متنوعی به اجرا درمی‌آید.
این بانوی فرهیخته هرمزگانی ادامه داد: با اجرای برنامه‌های متنوع علاوه بر جذب کودکان و نوجوانان ، موفق به جذب والدین آنان هم شده ایم و با ایجاد یک گروه در فضای مجازی جهت اطلاع رسانی برنامه‌ها، تصاویر مستند هر برنامه‌ را به صورت هفتگی در آن گروه برای اطلاع والدین قرار می‌دهیم.
اعتماد والدین به مسجد بعنوان یکی از برکات
طرح پنجشنبه های آینده ساز نام برد و گفت: تمامی مربیان این طرح از معلمان ، نخبگان و دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و این موضوع سبب جلب اعتماد بیشتر والدین به برنامه‌های پنجشنبه های آینده ساز شده است.
وی بیان کرد: در برگزاری برنامه‌های عمومی در مسجد ویژه خانواده ها، دعوت از خانواده‌های کودکان و نوجوانان شرکت کننده در طرح پنجشنبه های آینده ساز در اولویت کاری ما قرار گرفته است و از والدین شان دعوت می‌کنیم که در اردوهای تفریحی و سرگرمی همراه با فرزندانشان حضور یابند که این کار به اذعان والدین، هم برای خودشان و هم برای فرزندان خاطره‌انگیز است.
این بانوی هیئتی هرمزگانی به اهداف اجرای طرح پنجشنبه های آینده ساز اشاره کرد و بیان داشت: با اجرای این طرح به دنبال آن هستیم تا بتوانیم کادر پروری انجام دهیم و با توجه به تثبیت جذب، بتوانیم فرزندانی تربیت کنیم که برای آینده همین محله و جامعه موثر باشند به عبارتی نیروی همطراز انقلاب اسلامی با هدف محله اسلامی تربیت کنیم.
وی اضافه کرد: درحال حاضر تعدادی مربی از بین متربیان تربیت شده اند که شب‌های جمعه در سطح شهر در آستان مقدس امامزاده سید مظفر (ع)، پارک بانوان)، کار با کودک و فعالیت در حوزه مهدویت انجام می‌دهند، اینان دانش‌آموزان دوره راهنمایی و دبیرستان هستند که در حال حاضر در طرح پنجشنبه های آینده ساز شرکت می‌کنند و جزو متربیان این طرح هستند.
شجاعی گفت: یکی از مربیان مسجد امام زین العابدین (ع) محله نایبند جنوبی ، از بچه های شرکت کننده در طرح پنجشنبه های آینده ساز است که به مدت دو سال است که کلاس آموزش قرآن ویژه نونهالان را اداره می‌کند که موجبات رضایت والدین دانش آموزان فراهم کرده است. این کلاس‌ها مختص فصل تابستان نیست و بطور ثابت برقرار است.
وی ادامه داد: برخی از دانش آموزان شرکت کننده این طرح، در درس فناوری نسبت به همکلاسی های خود پیشرفت درسی داشته‌اند و چنین اذعان دارند که این پیشرفت درسی، خروجی حضورشان در طرح پنجشنبه های آینده ساز است. حتی طی ارتباطی که با مدرسه جهت جذب دانش آموزان به مسجد برقرار شد متوجه حضور شرکت کنندگان در طرح پنجشنبه های آینده ساز و ارایه کاردستی‌هایشان بواسطه گذراندن دوره‌های خلاقیت در مسجد که در نمایشگاه مدرسه به معرض دید قرار گرفته بود برایمان لذت بخش بود.
این بانوی فرهیخته هرمزگانی ابراز داشت: یکی از مربیان مسجد امام زین العابدین (ع) محله نایبند جنوبی ، از بچه های شرکت کننده در طرح پنجشنبه های آینده ساز است که به مدت دو سال است که کلاس آموزش قرآن ویژه نونهالان را اداره می‌کند که موجبات رضایت والدین دانش آموزان فراهم کرده است. این کلاس‌ها مختص فصل تابستان نیست و بطور ثابت برقرار است.
شجاعی ادامه داد: برخی از دانش آموزان شرکت کننده این طرح، در درس فناوری نسبت به همکلاسی های خود پیشرفت درسی داشته‌اند و چنین اذعان دارند که این پیشرفت درسی، خروجی حضورشان در طرح پنجشنبه های آینده ساز است. حتی طی ارتباطی که با مدرسه جهت جذب دانش آموزان به مسجد برقرار شد متوجه حضور شرکت کنندگان در طرح پنجشنبه های آینده ساز و ارایه کاردستی‌هایشان بواسطه گذراندن دوره‌های خلاقیت در مسجد که در نمایشگاه مدرسه به معرض دید قرار گرفته بود برایمان لذت بخش بود.
وی اضافه کرد: درحال حاضر تعدادی مربی از بین متربیان تربیت شده اند که شب‌های جمعه در سطح شهر، کار با کودک انجام می‌دهند، اینان دانش‌آموزان دوره راهنمایی و دبیرستان هستند که در حال حاضر در طرح پنجشنبه های آینده ساز شرکت می‌کنند و جزو متربیان این طرح هستند.
این بانوی هیئتی هرمزگانی، نظم بخشیدن به امورات زندگی شرکت‌کنندگان را یکی دیگر از اهداف پنجشنبه های آینده ساز ذکر کرد و گفت: ابتدای اجرای طرح ، برای مربیان و شرکت کنندگان، فرم لباس مشخص شد و این در جذب کودکان و نوجوانان بی تأثیر نبود. البته به اذعان والدین، انتخاب تغذیه، ایجاد فضای مناسب برای بازی، خلاقیت و … برای بچه ها هم موثر بوده است. برای جذب گروه‌های هدف به مسجد راهکارهای خوبی بکار گرفته شد.
اعزام یک میلیون زیارت اولی‌ها از هرمزگان به مشهدالرضا
دانش یکی از بانوان فرهیخته هرمزگانی و نماینده کاروان علی بن موسی الرضا و خادمین گمنام در استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به نحوه فعالیت این کاروان در استان هرمزگان اظهار کرد: طی مدت ۱۳ فعالیتم در کاروان علی بن موسی الرضا و خادمین گمنام، زیارت اولی‌ها را از تمامی شهرستان‌های استان به زیارت حرم مطهر رضوی اعزام شده‌اند.
وی همچنین درخصوص نحوه شناسایی زیارت اولی‌ها افزود: تحقیقات بصورت سالانه و گزینشی با همکاری رابطین صورت می‌گیرد و افراد مورد نظر را در محلات و شهر محل سکونت خود به ما معرفی می‌کنند.
این بانوی فرهیخته هرمزگانی همچنین گفت: افراد مورد نظر پس از شناسایی و معرفی، با کمک خیرین و کاملا رایگان و بدون پرداخت هیچ گونه هزینه‌ای از طریق ناوگان ریلی به زیارت حرم  مطهر امام رضا علیه السلام مشرف می‌شوند.
دانش در ادامه به امکانات درنظر گرفته شده جهت بهره‌مندی زائران خورشید هشتم اشاره و ابراز داشت: جهت رفاه حال زائران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مشهدالرضا نیز بهترین امکانات رفاهی و هتل‌ها در خیابان امام رضا علیه السلام منتهی به باب الرضا که نزدیک مکان به حرم مطهر رضوی است هماهنگ شده است. البته اخیراً از مکان حسینیه برای اسکان زائران استفاده می‌کنیم، آشپزخانه در طبقه اول این حسینیه واقع شده و ۲۰۰ آشپز از تهران در خدمت زائران خورشید هشتم هستند. 
نماینده کاروان علی بن موسی الرضا علیه السلام و خادمین گمنام با بیان اینکه طی ۱۳ سال اخیر، یک میلیون نفر از زیارت اولی‌ها از جای جای استان هرمزگان به زیارت حرم مطهر رضوی مشرف شده‌اند، گفت: طبق روال سال‌های گذشته، اواخر بهمن‌ماه سال جاری نیز حدود ۳۰ عاشق حرم مطهر امام رضا علیه السلام را به مشهد مقدس اعزام خواهیم کرد.
وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: خانواده بیماران هموفیلی، زیارت اولی‌های سالمند که توانایی مالی ندارند به همت کاروان علی بن موسی الرضا علیه السلام و خادمین گمنام به حرم امام رئوف مشرف می‌شوند.
گفتنی است ، کاروان علی بن موسی الرضا و خادمین گمنام تا به اکنون، ۳۸ سال خدمت خود را سپری می‌کند، خیرین موقوفات خود را با این هدف وقف می‌کردند که کلیه زیارت اولی‌ها از سراسر ایران با هر قومیتی که از وسع مالی برخوردار نیستند به بارگاه منور رضوی اعزام شوند.
اهدای ۴۵ سری جهیزیه به زوج‌های نیازمند در هرمزگان
رقیه پورگنجی مسوول هیئت مذهبی محبان حضرت رقیه (س) در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه در آموزه‌های اسلامی، اهمیت ازدواج از دو منظر منافع فردی و مصالح اجتماعی قابل بررسی است، اظهار کرد: اهمیت ازدواج در دین مبین اسلام تا آن اندازه بالا است که در قرآن کریم از همسران به عنوان زیبایی برای یکدیگر، و مایة آرامش یاد می‌کند. وی افزود: ازدواج مناسب‌ترین زمینه برای تأمین نیازهای روانی ، عاطفی وجنسی جوانان است و همین امر موجب سلامت دینی و اخلاقی جوانان خواهد شد .
مسوول هیئت مذهبی محبان حضرت رقیه (س) با اشاره به اهمیت ازدواج آسان تصریح کرد: پیامبر مکرم اسلام(ص) افراد را از سختگیری در ازدواج نهی کرده و ‌فرموده اند: "وقتی کسی به خواستگاری می‌آید و اخلاق و دین او مایة رضایت است، به او زن دهید که اگر چنین نکنید، فتنه و فساد زمین را پُر خواهد کرد."
پورگنجی با اشاره به اینکه ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا (س)با سادگی و برکت شروع شد گفت: امروز باید با الگو گیری از  ائمه اطهار زندگی و ازدواج ها ساده باشد.
وی همچنین به فعالیت‌های هیئت مذهبی محبان حضرت رقیه (س) در راستای توسعه و ترویج فرهنگ ازدواج آسان و کاهش سن ازدواج در بین جوانان اشاره کرد و گفت: این هیئت مذهبی از سال ۷۶ تا کنون با جمع‌آوری کمک‌های مردمی، در جهت تأمین جهیزیه برای زوج‌های نیازمند گام برداشته است، در سال گذشته، تعداد ۳۲ سری جهیزیه همزمان با عید نیمه شعبان در دو نوبت بین جامعه هدف توزیع شد و در سال جاری نیز بیش از ۱۵ سری جهیزیه در سالروز میلاد منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزمان مهدی موعود (عج) تأمین و اهدا خواهد شد. 
مسوول هیئت مذهبی محبان حضرت رقیه (س) در بخش پایانی سخنان خود ضمن تشریح فعالیت‌های انجام شده در طول سال توسط این هیئت مذهبی گفت: برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم و صفر، برگزاری مراسم شهادت سردار دلها، اجرای طرح سه شنبه های مهدوی، توزیع بسته‌های معیشتی و تحصیلی بین نیازمندان، کمک به کودکان و نوجوانان زاج و داربست، راه‌اندازی بازارچه و جشنواره غذا، و … از جمله این برنامه‌ها است.