زینب شکوه

نوری‌زاده با اشاره به تعداد متقاضیان مسکن ملی در سامانه گفت: تاکنون در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر ، ۱۱ هزار و ۴۵۵ نفر متقاضی در سامانه ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ، ۲ هزار و ۱۸۱ واحد مسکونی تأیید نهایی شده و تسهیلات نیز مورد تایید قرار گرفته است.
به گزارش اختصاصی دریای اندیشه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در فروردین ماه ۱۳۵۸ به دستور بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران تاسیس شد، اساسنامه بنیاد در تاریخ هفدهم آذر ماه سال ۱۳۶۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
 مهم‌ترین وظایف این سازمان، ارائه طرح‌های مورد نیاز برای ایجاد مسکن اقشار مستضعف، انجام پروژه‌های کارشناسی دربارهٔ زمین‌های روستایی، کمک در جهت تأمین مصالح ساختمانی و … است.
 امام راحل، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را به منظور جبران عقب افتادگی‌ها در زمینه‌های مختلف در کشور و همچنین به طور هوشمندانه، حساب 100 بانک ملی نیز با هدف تهیه مسکن برای مستضعفین فاقد مسکن افتتاح کردند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه، با بیان اینکه در کل استان هرمزگان ، ۱۸۶ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد، اظهار داشت: از سال ۱۳۸۴ که بحث بهسازی مسکن روستایی آغاز شد و با توجه به اینکه هر ساله در استان شاهد سوانح طبیعی از قبیل سیل و زلزله هستیم تاکنون بواسطه تسهیلات ارزان قیمت ، ۵۳ درصد از منازل روستایی مقاوم سازی شده است این در حالی است که میانگین کشوری، ۵۰ درصد است.
وی در ادامه افزود: ‏مهاجرت در روستاها معکوس شده و روستاییان می‌کوشند تا جایی که امکان دارد و در صورتی که اقتصاد روستا یاری کند، در روستا بمانند و آنجا را ترک نکنند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان با بیان اینکه بالغ بر ۱۳۳۱ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد، تصریح کرد: تاکنون بالغ بر ۹۸ درصد این روستاها مقاوم سازی شده‌اند. دو درصد باقیمانده از روستاها در برنامه دو ساله بنیاد مسکن است که صد در صد روستاها مقاوم‌سازی شوند.
نوری‌زاده گفت: در بحث اجرای طرح هادی روستایی ، میانگین کشوری بالغ بر ۵۵ درصد است اما عملکرد اداره کل بنیاد مسکن استان ، ۴۰ درصد است این بدین معناست که در استان هرمزگان تاکنون توانسته‌ایم در ۴۰ درصد روستاها، طرح هادی اجرا کنیم ، عقب ماندگی در این حوزه بیشتر در حوزه شرق استان هرمزگان نظیر رودان، جاسک و بشاگرد است که پراکندگی روستاها و عدم دسترسی به راه مناسب یکی از دلایل عمده آن است. لذا قطعا اولویت با راه دسترسی به روستا است.
وی اذعان داشت: در یک افق ده ساله به دستور دکتر نیکزاد و وزارت راه و شهرسازی قرار بر این است که طرح هادی را در تمامی روستاها اجرا کنیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان با اشاره به اینکه حدود ۵۰۰ روستای استان نیازمند بازنگری مجدد است، تصریح کرد: این روستاها را در یک افق چهار ساله قرار داده شده است ، در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۵۶ روستا بازنگری شدند. در همین سال، این برنامه هدف‌گذاری شد اما اعتبارات ملی در موعد مقرر ابلاغ نشد امیدواریم حداقل بتوانیم ۸۰ درصد تعهدات را انجام دهیم و مابقی را به سال ۱۴۰۲ اضافه کنیم تا طرح هادی را در ۵۰۰ روستای نیازمند بازنگری به طور کامل اجرا کنیم.
نوری زاده از شناسنامه دار کردن واحد‌های مسکونی و هویت بخشی به این واحدها اشاره کردو گفت: سنددار کردن واحد‌های روستایی می‌تواند بسیاری از مشکلات روستاییان را در حوزه فعالیت‌های اقتصادی حل و فصل کند. لذا از مجموع ۱۸۶ هزار واحد مسکونی روستایی ، حدود ۹۰ واحد سنددار شده است.
وی در ادامه افزود: استان هرمزگان در سال گذشته بالغ بر سه هزار و ۷۰۰ واحد سهمیه داشته است که توانستیم اسناد کل سهمیه صادر کنیم، در سال جاری نیز هدف‌گذاری و همراهی که با اداره کل ثبت اسناد استان داریم تمامی مدیران استانی را موظف می‌کنیم تا بتوانیم سهیمه امسال برای صدور اسناد اماکن روستایی صادر کنیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان بیان داشت: یکی از دلایلی که این بنیاد تا حدودی عقب ماندگی دارد بواسطه این است که بعضی از روستاها ، منابع طبیعی سند دریافت نکرده بود که با پیگیری‌های مدیرکل منابع طبیعی ، سال گذشته تقریبا بالغ بر ۹۸ درصد این موضوع حل و فصل شد که این اقدام، کار بنیاد مسکن را برای صدور سند راحت تر خواهد کرد.
نوری‌زاده همچنین هدف‌گذاری دولت برای احداث چهار میلیون واحد مسکونی‌ جهت تأمین مسکن ویژه افراد فاقد مسکن در شهرها و روستاها اشاره کرد و بیان داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف شد سالانه چهارصد هزار واحد مسکونی شهری و روستایی(۲۰۰ هزار واحد شهری و ۲۰۰ هزار واحد روستایی) را با همکاری و مشارکت مردم احداث کند بالطبع بنیاد مسکن متولی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و همچنین مسکن روستایی است، این بنیاد در سه شهر بندرعباس، حاجی آباد و بندرلنگه متولی احداث واحد‌های مسکونی شهری است.
وی در ادامه افزود: تاکنون در این سه شهر، عملیات اجرایی پنج هزار واحد مسکونی آغاز شده است و تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا انتهای خرداد ماه سال جاری ، ۱۲۰ واحد مسکونی به بهره‌برداری خواهد رسید و به متقاضیان تحویل داده می‌شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان به تعداد متقاضیان مسکن ملی در سامانه اشاره و تصریح کرد: تاکنون در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر ، ۱۱ هزار و ۴۵۵ نفر متقاضی در سامانه ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ، ۲ هزار و ۱۸۱ واحد مسکونی تأیید نهایی شده و تسهیلات نیز مورد تایید قرار گرفته است. تا کنون توانسته ایم برای یک‌هزار و ۴۸ واحد ، زمین تخصیص دهیم. آورده متقاضیان تا به اکنون ، ۶۹۲ واحد است که برای تمامی آنها، کار شروع شده است. هرچه پیش تر برویم این تأییدیه ها وارد سامانه می‌شود و اراضی تخصیص می‌یابد.
نوری‌زاده با بیان اینکه تاکنون برای ۹۸ درصد شهرها ، زمین تملک شده است ، اذعان داشت: مسکن و شهرسازی زمین را در اختیار بنیاد مسکن قرار داده و درحال حاضر پروسه سند و وصل شدن به سامانه‌ها است که مردم هیچ گونه دغدغه درخصوص تأمین زمین جهت احداث واحد مسکونی نخواهند داشت.