عباس رفیعی- دریای اندیشه
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان به همراه جمعی از کارکنان روابط عمومی این اداره بمناسبت هفته‌ی خبرنگار از روزنامه‌ی دریای اندیشه بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار دریای اندیشه، حبیب مسیحی تازیانی افزود: در مجموعه‌ی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سعی شده است، عملکردی واضح و شفاف ارائه شود.
وی با بیان اینکه نقد منصفانه می‌تواند به یک دستگاه دولتی کمک کند، افزود: هرمزگان پیشانی اقتصاد کشور است و طرح‌های اقتصادی فراوانی در این استان اجرا می‌شود، بر پایه وظایف قانونی و رعایت اصل پنجاهم قانون اساسی کشور باید این اداره‌ی کل نظرات خود را به دستگاه‌های بالادستی اعلام کند.
وی اضافه کرد: پذیرای نقد رسانه‌ها و دیدگاه های مردم هستیم، توازن بین اقتصاد و محیط زیست در استان باید به شکل معقولی اتفاق بیفتد تا از تبعات مخرب آن کاسته و این میراث بین نسلی به شکلی مطلوب به نسل‌های بعدی سپرده شود.
مسیحی تازیانی بیان داشت: اداره کل محیط زیست استان هرمزگان در مقابله با طرح‌های اقتصادی ترمز آنها نیست اما در تکالیف قانونی‌اش نیز کوتاهی نخواهد کرد.
این مقام مسئول با مثبت ارزیابی کردن عملکرد  اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، گفت: در حوزه‌های طبیعی، خشکی و دریا اتفاق‌های مطلوبی رخ داده است. 
وی افزود: در طی پنج سال گذشته، بر تعداد پاسگاه‌ها افزوده شده و این پاسگاه‌ها تعدادشان از ۷ به ۱۵ پاسگاه ارتقا پیدا کرده است.  
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با بیان این موضوع که عرصه‌ی محیط زیست استان هرمزگان شامل خشکی،  دریا و کوهستان را در بر می‌گیرد و عرصه‌ی وسیعی است، ابراز داشت:  با توجه استخدام ۶۰ نفر پرسنل جدید و افزایش ۵۰ درصدی جذب که در کشور نزدیک به دو برابر سهمیه دیگر استان‌ها است، تنها ۲۶ درصد از چارت  اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان پر شده است.
مسیحی تازیانی اضافه کرد: برخی از استان‌ها که عرصه محیط زیستی کمتری دارند، تعداد کارشناسان، مدیران و محیط‌بانانش از هرمزگان به میزان غیر قابل قیاسی بیشتر است. 
به گفته‌ی این مقام مسئول؛ تعداد این پرسنل در بعضی از استان‌ها به میزان ۴۵ تا ۸۰ درصد چارت اداری است.
وی تعداد کل پرسنل اداره کل حفاظت محیط زیست استان را ۱۴۰ نفر عنوان کرد و‌ گفت: ۳۸ درصد از سواحل جنوبی ایران در هرمزگان قرار دارد اما تعداد پرسنل اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان در عرصه‌ی دریا از تعداد انگشت یک دست هم کمتر است.
مسیحی تازیانی افزود: برای پر شدن چارت اداری اداره کل محیط زیست استان هرمزگان به ۴۸۰ نفر نیاز است.
وی اضافه کرد: تمهیداتی مانند فراخوان استخدام و یا انتقال نیروهای استخدامی رسمی کشوری از سایر دوایر نیز اندیشیده شده اما چون کار تخصصی و پر زحمتی تلقی می‌شود، استقبال چندانی از این موضوع نشده است. 
وی ضعف تشکیلاتی و ساختاری از منظر تعداد نفرات اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان را به عنوان چالشی مهم قلمداد کرد و گفت : با توجه با بالاترین جذب نیرو در سطح کشور هنوز از نظر تشکیلات انسانی در مضیقه هستیم.
وی با بیان اینکه در عرضه محیط زیستی توانسته‌ایم پس از پنجاه سال دوباره، سه منطقه‌ی حفاظت شده را به پارک ملی تبدیل کنیم، افزود: مناطق حفاظت شده‌ی گنو، حرای خورخوران و جزیره شیدور به جهت غنای گونه‌های گیاهی و جانوری به پارک ملی تغییر وضعیت  پیدا کردند.
مسیحی تازیانی اضافه کرد: برای اولین بار ۶ منطقه‌‌ی دریایی در هرمزگان  به جهت حساسیت‌های محیط زیستی و حفظ اکوسیستم آن پیشنهاد ثبت دادیم و در شورای عالی محیط زیست کشور به تصویب رسید.
وی اضافه کرد: مدیریت صحیح مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی موضوعی درخور توجه محسوب می‌شود.
 این مقام مسئول افزود: برنامه ریزی و بهره‌وری مناسب از محیط زیست که جزو انفال و مرتبط به اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است، باید به بدرستی رعایت و الزامات قانونی لحاظ شود.
وی اضافه کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در شاخص کنترل صید و شکار عملکرد خوبی در سطح کشور داشته است.
 مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان یادآور شد:  این اداره‌ی کل در زمینه‌ی کشف اسلحه‌های غیر مجاز بعد از نیروی انتظامی به عنوان یک نیروی حاکمیتی – نظارتی بیشترین کشف را داشته است.
مسیحی تازیانی تاکید کرد:  در مدیریت پسماند و سرعت عمل و نظارت رتبه‌ی سه کشور را اداره‌ی کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در بین استان‌ها حائز شده است.
وی افزود: طرح جامع زیست بوم در تالاب‌ها توسط این اداره کل مطالعه، ثبت و از طریق استانداری به  همه‌ی ذی‌نفعان دولت و زیر مجموعه‌های اجتماعی مانند شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ابلاغ شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان بیان داشت: کاهش آلودگی‌ها منوط به همراهی و همکاری صنایع مستقر در هرمزگان است.
مسیحی تازیانی افزود: این مسأله قطعاً خواسته‌ی دولت‌مردان نیز هست و غفلت از آن اتفاقات غیر قابل جبرانی را هم برای انسان‌ها و هم گونه‌های زیستی رقم خواهد زد.
این مقام مسئول گفت: در مورد احداث آب شیرین‌کن‌ها و‌نمک زدایی از آب دریا بر اساس طرح توسعه‌ی اقتصادی ششم، دولت یک تکلیف ۲۰ درصدی استحصال آب را بر عهده‌ی استان هرمزگان گذاشت.
وی یاد آور شد: با توجه به استحصال آب شیرین دریا از طریق نمک‌زدایی در سه نقطه‌ی هرمزگان (پارسیان، بندرعباس و سیریک) و طول نوار ساحلی ۳۸ درصدی این استان از کل سواحل جنوبی، تامین آب شرب و صنعت الزامی قانونی در تامین آب استان‌های کرمان، یزد، اصفهان و فارس بود. 
مسیحی تازیانی افزود: چون ممکن بود احداث آب‌شیرین‌کن‌ها  تبعات و خساراتی در حوزه‌ی شیلات و تخریب و تغییر اکوسیستم‌های محیط زیست داشته باشد و آثاری مخرب در آینده ایجاد کند، کارشناسان اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با لحاظ الزامات قانونی نظر خود را اعلام کردند.
وی افزود : ایجاد یک واحد صنعتی ممکن است  در دراز مدت اثرات سو بر محیط زیست داشته باشد پس رعایت و همه‌جانبه دیدن الزامات محیط زیستی از ضروری‌ترین تکالیف است.
مسیحی تازیانی گفت: این تکلیف قانونی بر دوش اداره کل حفاظت محیط گذاشته شده است. 
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته ۱۴۰ محیط‌بان از جمله ۴ محیط‌بان هرمزگانی حین ماموریت به شهادت رسیده‌اند، گفت: در حال حاضر قوانین حمایتی لازم در بکارگیری اسلحه به کمک محیط‌بانان آمده است.
مسیحی تازیانی افزود: برنامه‌های کنترلی – حفاظتی در هرمزگان بسوی جوامع محلی سوق یافته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان تاکید کرد: ۲۶ هزار نفر ساعت جوامع محلی استان در مورد حفظ محیط زیست پیرامون‌شان آموزش دیده‌اند، بنحوی که هم‌اکنون همیار و همکار محیط‌بانان منطقه‌ی خود شده‌اند. 
مسیحی تازیانی خاطر نشان کرد: با تغییراتی در قانون، محیط‌بانان دارای تجهیزات و ابزارهای دفاع شخصی مانند؛ جلیقه‌ی ضد گلوله، شوکر، اسپری فلفل و علائم هشدار دهنده هستند.
وی با بیان اینکه در برخی از مناطق حفاظت شده مانند؛ گنو برای پایش شعاع بیشتر از کواد‌کوپتر استفاده می‌شود؛ افزود:  جهت جلوگیری از درگیری مستقیم متخلفان با محیط‌بانان علاوه  بر پایش از این راه، با دوربین‌های دید دور و شعاع نزدیک و بیسیم‌های دیجیتال و ریپورتر  نیز مجهز هستند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: سال‌های پیشتر، اخبار منفی درباره‌ی محیط زیست بسیار بود اما در این مدت سعی شد افکار عمومی را به سمت قابلیت‌ها و تنوع زیستی در کنار حمایت از سمن‌ها و  آموزش جوامع محلی سوق دهیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان یادآور شد: هرمزگان در حال حاضر  مدعی موجودیت پلنگ ایرانی است.
مسیحی تازیانی با بیان اینکه این امر، مرهون آموزش جوامع محلی است، اضافه کرد: پلنگ ایرانی به عنوان کنترل کننده‌ی چرخه‌ی زیستی  در راس هرم قرار داشت و کاهش جمعیت آن سبب هرج و مرج در چرخه‌ی حیات وحش می‌شود.
وی در ادامه‌ی سخنانش گفت: پراکنش این جانور  در اکثر نقاط استان هرمزگان رصد و گزارش شده، فقط در یک نقطه بین هشت‌بندی و رودان ۱۵ قلاده پلنگ احصا شده است.
مسیحی تازیانی در مورد پراکنش خرس سیاه بلوچی(آسیایی) که نماد حیات وحش هرمزگان نیز است، گفت: در جاهایی که پیش از گمان برده می‌شد که نسل این جانور منقرض شده، این جانور رویت شده است.
به گفته‌ی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان؛ این اداره کل، رکورددار زنده گیری و رهاسازی جانوران تحت مراقبت در سطح ایران است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان نیز در این دیدار ضمن تبریک روز و هفته‌ی خبرنگار، گفت:  شغل خبرنگاری شغل مهم و خطیری است و تلخی و شیرینی توامانی دارد.

مدیر مسئول روزنامه دریای اندیشه؛
دفاع از حقوق  و انتقال خواسته های مردم رسالت ما است
مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه دریای اندیشه ضمن خوش‌آمد به مهمانان، گفت:  تعاملات دوسویه  بین رسانه و دستگاه‌های اجرایی دولت سبب هم‌افزایی و مطالبه گری لازم در مجرای صحیح می‌شود. 
معصومه قاسمی گوربندی افزود: سیاست‌گذاری روزنامه‌ی دریای اندیشه بر مبنای دفاع از حقوق اجتماعی مردم و انتقال خواسته‌های آنها به مدیران کل و نهادهای حاکمیتی است.
وی با بیان تفاوت میان نقد و تخریب اضافه کرد: بر این باور هستیم که نباید جاهای که در حق مردم کوتاهی می‌شود، همه چیز را  خوب و بدون اشکال نشان داد.
مدیر مسئول روزنامه دریای اندیشه با اشاره به اینکه هر دستگاه دولتی شرح وظایفی دارد، اضافه کرد: نگاه انتقاد پذیری در بین مدیران کم است و این نگاه به رسانه‌ها هم دستگاه‌های دولتی را تضعیف می‌کند و هم از اعتماد اجتماعی می‌کاهد. 
قاسمی افزود: مدیران دستگاه‌های دولتی باید نگاه‌شان را نسبت به رسانه تغییر دهند.
مدیر مسئول روزنامه دریای اندیشه با اشاره به این موضوع که مدیران اجرایی دوایر دولتی، رسانه را یک فرصت برای خود بدانند، افزود: امروزه رسانه‌های حرفه‌ای پرچمدار اطلاع رسانی در جهان هستند و مردم بر حسب اعتماد به این رسانه‌ها از وقایع و رخدادها مطلع می‌شوند.
قاسمی با بیان اینکه بر اساس فرمایش‌های مقام معظم رهبری و سند توسعه‌ی هفتم کشور گسترش رسانه‌ها بیشتر از دیگر مقولات دیده شده، گفت: در این سند پیش از توسعه‌ی اقتصادی، زیست محیطی و سایر موارد مطرح در این سند، توسعه‌ی رسانه‌ای همه‌ جانبه دیده شده است. 
به گفته‌ی قاسمی؛ روزنامه‌ی دریای اندیشه هم‌اکنون دارای رتبه‌ی دو کشوری است و نسبت به  ۷ سالی که از هفته‌نامه به روزنامه تغییر وضعیت داده، به موفقیت‌های خوبی رسیده و توانسته اعتماد مخاطبانش را جلب کند.
لازم به ذکر است مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان از خبرنگاران مجموعه دریای اندیشه تجلیل  نمود.