ف.ق
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه، طی یک دهه گذشته یکی از اتفاقاتی که در هرمزگان رشد شتابانی پیدا کرده است، بحث سرعت در احداث آبشیرین کنها و افزایش پروژههای انتقال آب در استان هرمزگان است؛ قطعاً همه آبشیرین کن بندرعباس را به یاد دارند که احمدی نژاد کلنگلش را زد اما با تاخیر بسیار زیاد در دولت روحانی افتتاح شد؛ خدا خیر دهد هر دو دولت را اما عرض ما متناظر بر آب شیرین کن بندرعباس که بیش از یک دهه با تاخیر افتتاح شد نیست، بلکه یادآوری ما ناظر به آبشیرین کن یک میلیون متر مکعبی خلیجفارس است که با وجود وسعت چندین برابری زودتر از آب شیرین کن بندرعباس افتتاح شد؛ فرق این دو پروژه در کجا بود؟
فرق آنها در اینجا بود که آبشیرین کن بندرعباس قرار بود بخشی آب شهر بندرعباس و بندرخمیر را تأمین کند اما آب شیرین کن یک میلیون متر مکعبی داشت برای استان یزدیها و استان کرمانیها افتتاح میشد؛ صنایع آنها پای کار آمده بودند تا با هر قیمتی که شده آب را به شهرهایشان برسانند و صنایع بزرگ ما در بندرعباس بیکار نشسته بودند و تماشا میکردند.
باور کنید اگر فاضلاب برای صنایع غرب بندرعباس توجیه اقتصادی نداشت وارد طرح ساماندهی هم نمیشدند و اگر دولت به خصوص دولت سیزدهم قیمت آب صنایع را افزایش نمیداد مجبور نمیشدند برای تامین آب به سمت استفاده از پساب بروند.
خدا مسئولان و صنایع را به این منظور هم خیر دهد اما حال یک اختلاف آشکار بین صنایع به وجود میآید؛ آن هم اینکه چرا صنایع یزد و کرمان و اصفهان و احتمالا در آینده سمنان و خراسان میتوانند از آب خلیجفارس و دریای عمان استفاده کنند اما صنایع هرمزگان باید پساب استفاده کنند؟
آنها که زحمت لولهکشی به شهرهای خودشان را کشیدهاند بیایند در همین فاضلاب بندرعباس سرمایهگذاری کنند تا به جای آب شیرین شده.ی خلیجفارس و دریای عمان پساب شیرین شده فاضلاب را برای مصارف صنعت انتقال دهیم، طرحی تمیز و زیست محیطی که هم ارزش افزوده دارد، هم به محیط زیست آسیب نمیزند و هم حس تبعیض ایجاد نمیکنند.
بد است برای مردم سالاری دینی که مردمان آن حس تبعیض داشته باشند؛ چه طور است که صنایع کرمان و یزد و اصفهان حاضرند سرمایه گذاری کلانی کرده و صدها کیلومتر آب را به صنعت و مردمانشان برسانند اما صنایع ما در استان هرمزگان حاضر نیستند چنین خیری را برای مردم خود انجام دهند.
طبق اطلاعات موجود در حال حاضر سه انتقال آب در هرمزگان فعال شده است، از سیریک، بندرعباس و پارسیان که قرار است آب را به خارج از استان برساند؛ تقریبا سه میلیون متر مکعب آب قرار است شیرین سازی و از استان خارج شود در حالی که هرمزگان اگر بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین سازی شده داشته باشد کل مشکلات آبرسانی به شهرها و روستاهایش حل خواهد شد.
۳۰۰ هزار متر مکعب کجا و ۳ میلیون متر مکعب کجا؟
سه میلیون متر مکعب شیرین سازی یعنی نابودی اکوسیستم خلیجفارس و دریای عمان در آیندهای نه چندان دور؛ آن روز اگر برسد دیگر هیچ کس مشکلات را گردن نخواهد گرفت و این مردم هرمزگان هستند که باید این مسائل و مشکلات را به تنهایی تحمل کنند پس تا دیر نشده کاری کنید و حواستان به حق هرمزگان باشد.
آب بدهید اما به شربِ مردم فلات مرکزی ایران نه به صنعتشان که گذشته استانهای فلات مرکزی را نابود کرده و میخواهد آینده هرمزگان را نیز نابود کند تا بتواند آینده خود را تضمین کرده و بسازد!
اگر امروز نمایندهای بلند شود و امضا جمع کند که برای احیای دریاچه ارومیه آب از خلیجفارس انتقال دهید به او نخندید او هم میداند که دیواری کوتاه تر از دیوار خلیجفارس نشینان نیست؛
هیچ چیز هم در این کشور روی کاغذ نشدنی نیست؛ پروژههای بلند مدت در اینکشور مانند مهریه است کی داده است و کی گرفته است؟ یک سفرهای پهن میشود و دهها صدها میلیون دلار هزینه میشود و سر آخر یا افتتاح می.شود یا به فراموشی سپرده میشود.
خلاصه مخلص کلام اینکه درد را از هر کجا بخوانی درد است و درد هرمزگان این است که به جای اینکه صنایع را به خلیجفارس متصل کنند خلیج فارس را به سمت صنایع میبرند در حالی که باید آنقدر سخت بگیرند که صنایع مشتاقانه به استقرار در سواحل بشتابند تا تمام شهرهای ساحلی هرمزگان آباد شود.
این روزها که بحث بررسی وزرای پیشنهادی در مجلس داغ است آقای نماینده هرمزگان نیز ظاهرا از خواب بلند شده است و مطالبی را مطرح کرده است که نشان میدهد آقای وکیل در سال های گذشته خواب بوده است چرا که برای مسائلی امروز سینه چاک میکند که دیروز در قبال آنها سکوت کرده بود و گویی انگار نه انگار که این آقا ۸ سال است که با لباس نمایندگی مجلس بر صندلیهای سبز بهارستان تکیه میزند
حتما همه به یاد دارید افشاگریهای آقای نماینده مردم در مجلس نسبت به مدیرعامل سابق پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس، چه شد؟ به کجا رسید..
که الان بر علیه مدیرعامل کشتیسازی نطق میکند؛
کسی نیست به نائب رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس بگوید شما میتوانستید وزیری را که مردم را در دمای ۴۰ درجه مجبور به ایستادن در صف بنزین میکرد استیضاح کنید اما نکردید؟
شما میتوانستید زمانی که کلنگهایشان زمین را برای آغاز عملیات اجرایی آبشیرین کنها شخم میزد با استفاده از ابزارهای قانونی نمایندگی جلوی انتقال آبها را بگیرید اما فقط نشستید و تماشا کردید؛ الان برای طرح انتقادات جدی بر علیه انتقال آب از خلیجفارس دیر است آقای نماینده!
آقای نماینده گفته است " در پروژه انتقال آب از خلیج فارس هزاران میلیارد تومان هزینه شده است، و متاسفانه در طول این مسیر آسیب های جدی را به مزارع، مراتع و محیط زیست مردم وارد کرده است.
وی با اشاره به کمبود آب در روستاهای هرمزگان و بی عدالتی های رخ داده، تصریح کرد: در جزایر علیرغم اینکه مردم وسط آب زندگی می کنند، اما در آرزوی آب آشامیدنی بسر می برند، در جزیره قشم بعضا ۴۵ روز یکبار مردم آب شرب دارند، کجای این کار عدالت است.
وی با اظهار امیدواری به اصلاح رویکردهای غلط در دولت جدید، بیان کرد: این مسائل و مشکلات پیش آمده ناشی از ضعف مدیریت در کشور است که رنج های بسیاری را برای مردم پدید آورده است. امیدوارم در دولت جدید با تجدید نظرها، شاهد اتفاقات خوبی در کشور باشیم.
این صحبتها تاریخ مصرفشان گذشته است و تنها شیونی برای بعد از خرابی بغداد است چرا که در حال حاضر برای طرحهای انتقال آب از استان، میلیاردها تومان هزینه شده است و دیگر هیچ کس نمیتواند جلوی آن را بگیرد و شما اگر نماینده خوب دلسوزی هستید بهتر است از کمیسیون انرژی انصراف دهید چرا که در این کمیسیون که کاری از دستتان برای مردم بر نیامد و به کمیسیون آب و محیط زیست بپیوندید چرا که ممکن است بتوانید آن جا برای جلوگیری از اکوسیستم خلیجفارس طرحی نو در بیاندازید.