ارتقای جایگاه شایسته روابط عمومی ها نیازمند نگاه جدی مدیران به انتخاب سخنگو است

 

علی اصغر خلیلی هستم دکتری مدیریت، متولد 1349 و با داشتن 28 سال سابقه در حوزه های رسانه ، روابط عمومی ، فرهنگ و هنر  

در دهه هفتاد با حضورم در نهاد مقدس جهاد سازندگی هرمزگان فعالیتم را با اداره رسانه ها شروع کردم .

 

 از آنجا که جهاد متولی کلیه امور در حوزه روستا بود در ابتدا با ساماندهی فعالیت‌های هنری در روستا اعم از تئاتر و موسیقی ، صنایع دستی و سایر فعالیت‌های هنری روستایی آغاز کردم و در این خصوص مسولیت برگزاری پنج دوره جشنواره های تئاتر روستایی استانی و ایجاد زمینه حضور هنرمندان روستایی استان هرمزگان در جشنواره های هنری و موفقیت آنها در کسب رتبه های برتر از زیباترین دوران خدمتم به شمار می رود .

برگزاری جشنواره و نمایشگاه های ترویجی محصولات استان نظیر بزتالی ، شتر ، حرا ، میگو و …. از دیگر برنامه های خوب و تاثیرگذار دهه هفتاد بود .

 

در دهه هشتاد با گرایش به سمت حوزه ارتباطات و اطلاع رسانی فعالیت خود را با خبرنگار ازاد در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال 81 شروع کرده و با انتصاب در پست مدیریت روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی زمینه تشکیل اولین شورای هماهنگی روابط عمومی های استان هرمزگان را در سال 85 فراهم آوردیم .

 

در حوزه نشریات هم فرصتی فراهم گردید تا در دهه 80 به مدت 3 سال در روزنامه دریا و در دهه 90 به مدت 4 سال در روزنامه صبح ساحل به عنوان دبیر صفحه همکاری داشته باشم .

 

در حال حاضر هم به عنوان مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مشغول به کار بوده و افتخار دارم تا به عنوان عضو هیات رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی هرمزگان نیز جزئی از بدنه پرافتخار روابط عمومی ها باشم .

 

کار در حوزه روابط عمومی سرتاسر خاطره است . یادم هست در اوایل دهه هشتاد که هنوز روابط عمومی ها را به عنوان سخنگوی سازمان نمی شناختند از رئیس وقت سازمان خواستم تا در ابلاغی مرا به عنوان سخنگوی سازمان معرفی کند و چون موضوع جا نیافتاده بود مدتی گذشت تا اینکه در مقطعی که می بایست تعداد زیادی از مکاتبات درخواست اطلاعات را پاسخ می دادیم در پیش نویس مکاتبه ای که رئیس سازمان بایستی به همه ادارات ارسال می نمود خود را به عنوان سخنگوی سازمان معرفی کردم و نامه امضا شد و از آن به بعد توانستم هر زمان که مدیری از پاسخگویی به رسانه ها طفره می رفت ، وارد عمل شده و بطور مستقیم به عنوان سخنگوی سازمان پاسخ می دادم.

 

امروزه دیگر همه می دانند که روابط عمومی ها تنها سخنگوی سازمان هستند و هر سازمانی که سخنگویی غیر از روابط عمومی تعیین کند ، در اقناع و افزایش رضایت و اعتمادسازی مردم قطعا با مشکل روبرو خواهند شد . 

 

به نظر من اگر مدیران موضوع سخنگویی را جدی بگیرند، جایگاه شایسته و بایسته روابط عمومی ها ارتقا پیدا خواهد کرد . 

 

البته روابط عمومی را به عنوان مشاور هم می شناسند . این نیز از هوشمندی ارتباطی و درک درست آن مدیر و اعتماد ایشان به مدیری که برای روابط عمومی انتخاب کرده حکایت دارد.

 

اگر همه روسای سازمان‌ها به مدیران روابط عمومی اعتماد کنند و آنها را در موقعیت مشاوره ارتباطی قرار دهند بی شک بسیاری از مشکلات افکار عمومی با این تقویت جایگاه برطرف خواهد شد.

 

مشاوره مدیریت یکی از الزامات روابط عمومی است و معتقدم که در چنین شرایطی که مدیر روابط عمومی به عنوان مشاور برگزیده می شود بایستی بخش تحقیقات افکار عمومی و برنامه ریزی نیز در روابط عمومی آن سازمان به عنوان اهرمهای مشاوره قوی تر و فعال تر شوند.

 

روابط عمومی حرفه ای یعنی ارتباطات یکپارچه و ۳۶۰ درجه که از تمام مهارت‌های ارتباطی کلامی و غیر کلامی، با بهره گیری از تمام تکنیک‌ها و تاکتیکهای فردی و گروهی و سازمانی و رسانه ای و …بهره می گیرد.

 

امید است همه باهم تلاش کنیم جایگاه روابط عمومی ها ارتقا یابد تا موجبات رضایتمندی و اعتماد آفرینی جامعه بیش تر و بهتر از همیشه فراهم شود.

 

جامعه ، شایسته آرامش و همزیستی همراه با اعتماد و گسترش ارتباطات انسانی هوشمندانه است.