عباس رفیعی – دریای اندیشه
 
مدیر کل هواشناسی استان هرمزگان در آیین تجلیل از خبرنگاران حوزه‌ی هواشناسی، گفت:  ایجاد ایستگاه هواشناسی و ارتقای شبکه‌ها نیازمند کمک‌های بین بخشی است. 
به گزارش اختصاصی دریای اندیشه ؛ سعید رنجبر با اشاره به ضرورت تامین اعتبارات هواشناسی به منظور توسعه ایستگاه‌های هواشناسی، تاکید کرد: توسعه ایستگاه‌ها و نوع آنها متناسب با نیازهای هر منطقه انجام می‌شود.
 وی افزود: افزایش تعداد ایستگاه‌ها در برنامه‌‌های توسعه‌‌ای استان هرمزگان قرار دارد.  مدیرکل هواشناسی هرمزگان بیان داشت: تمامی ابزار، تجهیزات و اقدامات در مجموعه هواشناسی مطابق با استانداردهای جهانی است.
رنجبر با تاکید بر این موضوع که استاندارد سازی ابزار هواشناسی معیاری جهانی دارد، گفت: تغییرات آب و هوایی و اقلیمی در این ایران در سطح دنیا کم نظیر است و طبق شیوه‌نامه‌های جهانی نیازمند اندازه‌گیری به جدیدترین روش‌ها و با روزآمدترین دستگاه‌ها دارد. 
 به گفته‌ی‌ وی؛ ایران یکی از مراکز مهم  سنجش آب و هوایی در منطقه است و مبادلات علمی و دانشورانه در این زمینه با کشورهای منطقه رد و بدل می‌شود.
رنجبر اذعان داشت: در هرمزگان یک ایستگاه سنجش آلاینده‌ها در بندرلنگه،  ۱۰۸ ایستگاه باران سنجی و ۱۶ ایستگاه سینوپتیک وجود دارد.
 این مقام مسئول تاکید کرد:  اطلاعات حاصل از آن‌ها در بخش‌هایی مانند؛ پرواز هواپیماها، کشاورزی و دریانوردی اهمیت دارد.
مدیر کل هواشناسی استان هرمزگان گفت: دو ایستگاه‌ کشاورزی  میناب و حاجی آباد مستقر است و در صورت درخواست جهاد کشاورزی امکان توسعه وجود دارد.
وی اضافه کرد: تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین سبب شده، اطلاعات دوره‌ای آب و هوا در بازه‌ای مشخص، در اختیار کشاورزان جهت تغییر الگوی کشت قرار گیرد. 
 رنجبر با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای در حال حاضر برای بندرسیریک و یک شهرستان دیگر کد ایستگاهی گرفته شده است، افزود: درصورت تامین اعتبار  در حدود ۲۰ میلیارد تومان ساختمان آن احداث و فعال می‌شود.
وی با اشاره به اینکه برای توسعه ایستگاه‌های هواشناسی به ویژه در دریا و جزایر و ارتقای شبکه به همکاری سایر نهادها نیاز دارد؛ افزود: نگهداری و بهسازی ادوات هواشناسی هم با توجه به وضعیت ویژه هرمزگان که بیشتر ایستگاه‌ها در دریا  و فرسایش آن زیاد است،  به نگاه ویژه نیاز دارد.
این مقام مسئول افزود: ایستگاه اقلیم شناسی شهر جدید علوی توسط مسئولان شهری کمک و اداره کل هواشناسی استان هرمزگان  با صرف ۲ میلیارد برای تامین و تجهیز حسگر هزینه کرد.
وی اظهار کرد: سامانه هواگوی ۱۳۴ با ۳۰ خط همزمان در استان فعال است که ابزاری ارتباطی و اطلاع‌رسانی برای عموم مردم است. 
رنجبر افزود: همچنین سامانه پیامکی صوتی هم راه‌اندازی شده است.
وی اضافه کرد:  پس از صدور هشدارها با مسئولان استانی تماس گرفته و اطلاعات برای آن‌ها قرائت می‌شود.
 این مقام مسئول در ادامه ابراز داشت: وضعیت آب و هوایی استان پنج بار در روز در صدا و سیمای مرکز خلیج فارس و رادیو کیش پخش و مردم در جریان وضعیت آب و هوایی هرمزگان قرار می‌گیرند. 
 رنجبر اضافه کرد:  در زمان صدور هشدارها تماس‌های ورودی برای دریافت اطلاعات افزایش پیدا می‌کند.
وی عنوان کرد: به‌روز بودن بانک اطلاعاتی هم از اهمیت بالایی برخوردار است و داده‌های آن‌ها در تفسیرهای مختلف کارایی دارد؛ همچنین اطلاعات هواشناسی در استعلام‌های بیمه هم تاثیرگذار است.
مدیرکل هواشناسی هرمزگان ابراز داشت: توسعه هواشناسی کاربردی (تهک) در بخش‌های مختلف کشاورزی و دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
رنجبر افزود:  براساس آن، اطلاعات در اختیار جامعه هدف قرار گرفته و میزان اجرایی کردن آن هم سنجش می‌شود.
شایان یاد آوری است: خبرنگاران حوزه‌ی هواشناسی از بخش‌های ایستگاه‌ هواشناسی فرودگاهی بندرعباس و مرکز کنترل در اداره کل هواشناسی استان هرمزگان دیدن و با توضیحات فنی و موجز  «کیانوش عارفی» معاون فنی و شبکه ایستگاه‌ها و مدیریت بحران این اداره کل و همچنین «صدیقه سی‌سی‌پور» کارشناس هواشناسی با نحوه‌ی کارکرد بخش‌های مختلف هواشناسی از نزدیک آشنا شدند.