 ف : ق

فرمان دوستی در برابر تردید پراکنی‌های مرادی
احمد مرادی گفت آمارهای رشد اشتغال استان را قبول ندارد و به هرمزگان ظلم شده است، دوستی هم پاسخ داد که قبلا بر اساس همین آمارها هرمزگان را استان اول فقر و فلاکت می‌دانستید چه شده است که امروز همان آمارها را قبول ندارید. خبرنگاران آمارهای عملکرد دولت را راستی‌آزمایی کنند.
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه، بیست و هفتمین جشنواره شهید رجایی با هدف معرفی و قدردانی از دستگاه‌های برتر استان هرمزگان در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ با حضور استاندار هرمزگان، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، فرمانده سپاه امام سجاد علیه السلام، معاونین استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار شد.

میانگین رشد اقتصادی هرمزگان برای اولین بار ۵.۳ شد
 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هرمزگان در این آئین ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت اظهار کرد: جشنواره شهید رجایی بهانه‌ای است تا از زحمات مدیران و کنش‌گران عرصه خدمت تجلیل شود چرا که عملکرد خوبی بر جای گذاشته‌‌اند و در بسیاری از شاخص‌ها هرمزگان نسبت به میانگین کشوری توانسته است وضعیت مطلوب‌تری را ثبت کند.
ابراهیم شاکری زاده افزود: میانگین رشد اقتصادی استان هرمزگان در سه سال گذشته ۵.۳ درصد بوده است که برای اولین بار این رشد محقق شده است و این در حالی است که طی ده سال گذشته کل رشد اقتصادی هشت دهم درصد و رشد کشور نیز نیم درصد بوده است‌‌.

هرمزگان جزو ده استان کم تورم در کشور است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هرمزگان عنوان کرد: با تلاش‌های انجام شده امروز استان هرمزگان جرو ۱۰ استان کم تورم در کشور به شمار می‌آید و این مهم نشان می‌دهد تمام ارکان به درستی در حال کار کردن هستند.

نرخ بیکاری برای نخستین بار در هرمزگان تک رقمی شده است
وی عنوان کرد: استان هرمزگان همواره جزو استان‌هایی بوده است که صدر جدول بیکاری را در اختیار داشته است اما با تلاش‌های انجام شده برای اولین بار در استان هرمزگان نرخ بیکاری تک رقمی شده و به ۸.۷ درصد رسیده است و در شاخص کاهش بیکاری نیز هرمزگان رتبه نخست کشور را کسب کرده است.

هرمزگان رتبه ۱۹ کشور در شاخص فلاکت
شاکری‌زاده با بیان اینکه هرمزگان در حال حاضر جایگاه ۱۹ کشوری را از لحاظ شاخص فلاکت در اختیار دارد، گفت:  در شاخص بهره‌وری امروز جایگاه استان هرمزگان جایگاه پنجم است در حالی که در ابتدای دولت سیزدهم جایگاه چهاردهم را در اختیار داشتیم.

پشت پای آقای نماینده به آمارهای رسمی
 احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین عنوان‌کرد: برای من خیلی سخت است که نرخ بیکاری ۸.۷ درصد استان را قبول کنم و باور کنم از هر ۱۰۰ نفر ۸ نفر بیکار هستند از این رو باید بیشتر تلاش کنیم تا سطح اشتغال نیروهای بومی را افزایش دهیم.
وی گفت: هرمزگان به لحاظ تعاملاتی که بین مسؤولان استان وجود دارد جزو استان‌های برتر است و در این دوره نیز این تعامل به خوبی ادامه داشته است.وی افزود: در جشنواره شهید رجایی میزان رضایتمندی ارباب رجوع از دستگاه‌های اجرایی مشخص می‌شود و دستگاه‌هایی که باید تلاش بیشتری برای ارتقای شاخص‌ها داشته باشند شناسایی می‌شوند.وی بیان کرد: طبق قانون هر استانی که ۵۰ درصد مازاد بر درآمد تکلیفی داشته باشد این ۵۰ درصد به خود استان محقق می‌شود اما هیچ سالی این مازاد درآمد به استان اختصاص نیافته است از این رو از مدیران استان درخواست داریم که اطلاعات دقیق استان را به ما بدهید .

آمارهایی که ارائه می‌شود آمارهای رسمی مرکز آمار هستند
 مهدی دوستی گفت: هفته دولت فرصتی است که هم از زحمات کارمندان تجلیل شود و هم یادی شود از سیره و مرام شهیدان رجایی و باهنر همچنین یاد و خاطره سیدالشهدای خدمت شهید آیت الله رئیسی را گرامی بداریم.وی  در پاسخ به احمد مرادی درخصوص آمارهای اشتغال، نرخ بیکاری و رتبه های استان در حوزه های مختلف، افزود: آمارهایی که ارائه می‌شود توسط مرکز آمار ایران تهیه و تدوین می‌شود و استان‌ها هیچ دخل و تصرفی در آن ندارند از این‌رو لازم است آمارهای عملکردی استان هرمزگان در طول زمان و در قیاس با استان‌های دیگر بررسی شود.
دوستی اظهارداشت: روزی که وارد استان هرمزگان شدیم با استناد به همین آمارها همه هرمزگان را رتبه نخست فقر و فلاکت و بیکاری در کشور می‌دانستند؛ چه طور است که آن روزها این آمارها منطبق با واقع بود و امروز نیست؟ در حالی که نرخ بیکاری در شروع دولت سیزدهم بیش از ۱۸ درصد بود و برای کاهش این نرخ ۱۳۰ هزار شغل ایجاد شده که با کد ملی منحصر به افراد، ثبت سامانه اشتغال شده و از طرفی تعداد بیمه بگیران بیکاری در هرمزگان ۳۲ درصد کاهش پیدا کرده است.استاندار هرمزگان با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان به دنبال آمارسازی نیستیم، بیان کرد: رشد اقتصادی بر اساس آمار استان محاسبه نمی‌شود بلکه یکی از فاکتورهای تاثیر‌گذار در آن گردش مالی بانک‌های استان است.

هرمزگان از لحاظ درآمدی رتبه پنجم  و از لحاظ منابع تخصیصی رتبه هشتم کشوری را در اختیار دارد
دوستی ادامه داد: استان هرمزگان از لحاظ درآمدی رتبه پنجم  و از لحاظ منابع تخصیصی رتبه هشتم کشوری را در اختیار دارد از این رو لازم است برای دفاع از نظام جمهوری اسلامی عرض کنیم که ظلمی به هرمزگان در تخصیص منابع اتفاق نمی‌افتد.
وی با بیان اینکه تلاش شده است بهانه‌های صنایع برای به کار گیری نیروهای بومی در استان از بین برده شود، افزود: نهضت مهارت آموزی و  ۲۹ هنرستان جوار صنعت با هدف تربیت نیروی بومی برای صنایع تأسیس شده است و برای اینکه فرآیند جذب و به کارگیری نیروهای بومی شفاف تر شود بنگاه‌های اقتصادی را ملزم کردیم که جذب‌های خود را بر اساس برگزاری آزمون از طریق دانشگاه هرمزگان بعنوان نهادبی‌طرف، انجام دهد.
آبرسانی به ۴۷۹ روستا آغاز شد
دوستی با اشاره به آغاز عملیات آبرسانی به ۴۷۹ روستا در دولت‌های سیزدهم و چهاردهم، گفت: عملیات آبرسانی به ۲۷۶ روستا پیش از هفته دولت به بهره‌برداری رسید و طرح آبرسانی به ۸۶ روستا نیز در هفته دولت افتتاح شد ضمن اینکه  طی این مدت  عملیات اجرایی  ۱۸ آب‌شیرین کن جدید در استان هرمزگان آغاز شده که از این بین ۱۳ آب‌شیرین کن تحویل مردم شده است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان گفت: ۷ بندر طی دولت سیزدهم به اتمام رسیده است و طرح توسعه بندر شهید رجایی نیز با الحاق اراضی ۲ هزار و ۷۰۰ هکتاری در حال انجام است .
استاندار هرمزگان گفت: طی دولت سیزدهم ۷ بیمارستان در استان هرمزگان در دست ساخت بود که سه بیمارستان از این بین با ۳۳۳ تخت تکمیل و تحویل مردم شد و سه بیمارستان دیگر نیز تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

اصحاب رسانه آمارهای عملکردی دولت را راستی‌آزمایی ‌کنند
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، گفت: ضرورت دارد در آمارهایی که از عملکرد دولت منتشر می‌شود برای جلوگیری از تشکیک، اصحاب رسانه و خبرنگاران، آمارها را راستی‌آزمایی کنند و ما نیز هر جا که لازم بود حاضر به پاسخگویی هستیم.
دوستی بیان کرد: بیشترین تاکید من به برگزاری مستمر جلسات شورای آموزش و پرورش است و این جلسات را در ساختار فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها هم فعال کرده‌ایم چرا که اگر می‌خواهیم هرمزگان توسعه‌ای پایدار داشته باشد باید بر روی آموزش و پرورش و نیروی انسانی تمرکز کنیم.
وی افزود: برای توسعه جنوب ایران باید بر توسعه آموزش و پرورش تمرکز کنیم و این توانمندی در هرمزگان وجود دارد چرا که هرمزگانی‌ها در سخت‌ترین پیشه یعنی صیادی و همراه با سخت‌ترین شرایط اقلیمی توانسته‌اند موفق عمل کنند از این رو مشکل توسعه، هوش و توان بچه‌های هرمزگان نیست بلکه مشکل مسیر سختی است که برای توسعه انتخاب کردیم و مستقیما وارد توسعه سخت‌افزاری شدیم.

هرمزگان ناجی بسیاری از استان‌ها است
 فاطمه جراره نیز اظهار کرد: شهید رئیسی با مردم داری و تلاش خالصانه موفق شد فرآیند خدمت در کشور را تقویت کند و نگاه همه به خادمان مردم را تغییر دهد.
وی افزود: اگر بنا است شاخص و موضوعات مختلف در منابع گوناگون ارائه دهیم قطعا قضاوت اصلی با مردم است و مردم بیش از هر کسی نسبت به شرایط زیست و کیفیت خدمات آگاه هستند.
جراره عنوان کرد: امروز کارمندان دولت هم زندگی سختی را سپری می‌کنند و با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند از این رو  باید تلاش کنیم با همراهی و همکاری همه ارکان مدیریت جامعه مشکلات را مرتفع کنیم.نماینده مردم هرمزگان بیان کرد: آغاز به کار دولت چهاردهم، مجلس دوازدهم و اجرای برنامه هفتم توسعه با هم تلاقی پیدا کرده است از این رو باید تلاش کنیم تا با تعامل و همراهی اهداف برنامه‌های توسعه‌ای را در کشور و استان محقق کنیم.
جراره هرمزگان را ناجی بسیاری از استان‌ها در عرصه‌های مختلف دانست و گفت: ما امروز ناجی بسیاری از استان‌ها در حوزه آب هستیم از این رو بی‌آبی در استان هرمزگان پذیرفته نیست از طرفی با وجود صنایع بزرگ بیکاری نیز نباید در هرمزگان وجود داشته باشد.وی اظهار کرد: باید بتوانیم از منایع موجود در استان بهترین استفاده را انجام دهیم و بیکاری در استان را ریشه کن کنیم.

سعه صدر مدیران ارتقا پیدا کند
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده نیز اظهار کرد: استان هرمزگان دارای چالش‌های زیادی است که از گذشته باقی مانده است و باعث عقب‌ ماندگی هرمزگان در عرصه‌های مختلف شده است.
وی، هفته دولت را فرصت مغتنمی‌ برای بررسی دستاوردها دانست و عنوان کرد: برای بهبود برخی از چالش‌های توسعه‌ای و عقب‌ماندگی استان نسبت به میانگین کشوری باید مدیران با توان مضاعف تلاش کنند.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تصریح کرد: در جلسات خصوص به رئیس جمهور شهید اعلام کردم که دولت‌ها می‌توانند از ۲ راه تامین منابع و بودجه‌های ویژه دولتی و بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های درون استان مانند تخصیص مسئولیت‌های اجتماعی صنایع مستقر در هرمزگان بخش اعظمی از عقب‌ماندگی استان را پوشش دهند.حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده خاطرنشان کرد: سهم مسئولیت‌های اجتماعی در گذشته بسیار ناچیز بود؛ اما خوشبختانه شاهد روند رو به رشد این امر هستیم؛ اما وضعیت همچنان مطلوب نیست. چراکه وقتی سهم مسئولیت‌های اجتماعی صنایع مستقر در استان‌های دیگر را با هرمزگان مقایسه می‌کنیم تفاوت فاحشی وجود دارد.وی گفت: سهم مسئولیت‌های اجتماعی می‌تواند بخش اعظمی از خلاء‌های اعتباری دولت‌ها برای بهبود شاخص‌های اقتصادی، بهداشتی و … را جبران کند.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به چالش‌های هرمزگان در حوزه‌های مختلف، تشریح کرد: روزی که نبینیم هم‌استانی‌های عزیز ما برای درمان به استان‌های همجوار سفر کنند، می‌توان گفت که چالش اصلی حوزه سلامت هرمزگان در حال رفع شدن است که تحقق این امر نیازمند کار و تلاش جهادی و مطالبه‌گری است.حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، ضمن تاکید بر لزوم گسترش گفتمان مطالبه‌گری صحیح، اظهار کرد: همانطور که باید نهضت مطالبه‌گری صحیح در استان تقویت شود، سعه‌صدر مدیران نیز باید ارتقاء پیدا کند و در برابر انتقادات و راه‌حل‌ها جبهه نگیرند.
گفتنی است در بخش نخست این جشنواره دستگاه‌های برتر حوزه نظارتی و امنیتی استان هرمزگان معرفی شدند که شامل اداره کل اطلاعات استان هرمزگان، سپاه امام سجاد علیه السلام و دیوان محاسبات استان هرمزگان بود.
بقیه دستگاه‌های برتر استان هرمزگان به شرح زیر است:
دستگاه‌های برتر به تفکیک گروه‌های شش‌گانه در مجموع امتیازات شاخص‌های عمومی و اختصاصی شامل:
 دستگاه برتر در حوزه تولید: اداره کل صنعت، معدن و تجارت ، شرکت شهرک‌های صنعتی استان هرمزگان /دستگاه برتر در امور زیربنایی و توسعه زیرساخت: شرکت برق منطقه‌ای استان هرمزگان 
دستگاه برتر در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی: اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای هرمزگان /دستگاه برتر در حوزه سلامت و رفاه اجتماعی: اداره کل بهزیستی هرمزگان / دستگاه برتر در حوزه عمومی، امنیتی و قضایی: اداره کل تعزیرات حکومتی هرمزگان  / دستگاه برتر در حوزه مالی و اقتصادی: اداره کل امور مالیاتی هرمزگان  
دستگاه‌های اجرایی برگزیده بر اساس اقدامات برجسته در حوزه موضوعات خاص نیز به شرح زیر معرفی و تقدیر شدند:
اجرای مصوبات سفر استانی رئیس جمهور: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، شرکت آب و فاضلاب هرمزگان 
استقرار چرخه بهره‌وری: شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان 
اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان 
کسب رضایت مردم: اداره کل آموزش و پرورش 
ایجاد اشتغال و توسعه فعالیت‌های اقتصادی: سازمان جهاد کشاورزی / اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی: شرکت توزیع نیروی برق، اداره کل شیلات  / پژوهش در حل مسائل استان: پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان / بهبود فضای کسب و کار: بانک ملی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی  
تعامل با دستگاه‌های ملی و جذب منابع ملی: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره کل بنادر و دریانوردی /توسعه مسکن ملی: اداره کل راه و شهرسازی / طلاع‌رسانی، تبیین و اقناع افکار عمومی: اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان 
گفتنی است در این مراسم از معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان و مدیران ستادی استانداری شامل مدیرکل امنیتی و انتظامی، مدیرکل دفتر فنی، مدیرکل دفتر سیاسی، مدیرکل تحول اداری و همچنین فرمانداران بندرلنگه و رودان تجلیل شد.