معدن از پیشران‌های اقتصادی هرمزگان است که این ظرفیت‌ فرصتی طلایی برای اشتغالزایی در اختیار مسئولان قرار دارد .

 

گزارش اختصاصی -علی ستاری خبرنگار

به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه، ایران اسلامی یکی از کشورهای معدنی دنیا به شمار می‌‌آید که در واقع  بزرگترین ذخایر معدنی دنیا را در اختیار دارد  و بسیاری از استان‌های ایران را با ظرفیت‌‌های معدنی‌اش می‌شناسند به عنوان مثال کرمان با مس و اصفهان با طلا شناخته می‌شود.

به طور کل طبق اعلام سازمان‌های بین‌المللی ایران 7 درصد کل مواد معدنی جهان و ذخایر اثبات شده فلزی و غیرفلزی را در دل خود جای داده است که حجم آن‌ها 55 میلیارد تن تخمین زده می شود و بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی آمریکا، ایران  بزرگترین ذخایر روی جهان، دومین ذخایر مس‌ جهان و  دوازدهمین سنگ آهن و دهمین اورانیوم را در اختیار دارد که این امر یعنی چشم‌انداز توسعه معادن ایران می‌تواند بازوی توسعه آینده ایران باشد.

شاید اگر 20سال پیش ایران را می‌خواستیم بسنجیم نه می‌توانستیم آن را صنعتی بدانیم و نه می‌توانستیم معدنی بخوانیم اما با تلاش‌هایی که در دهه‌های گذشته انجام شده است هم اکتشافات بسیاری در حوزه معاون رخ داده است و هم صنایع بسیاری به پشتوانه معادن ایجاد شده است. به طوری که برای سال 2025 چشم اندازی که ترسیم شده است افزایش تولید سالانه فولاد خام به 55 میلیون تن است که از این بین باید 10 میلیون تن فولاد فقط در هرمزگان تولید شود یعنی حدود یک پنجم چشم انداز جدید!

همچنین برنامه‌ریزی برای تحقق 800 هزار تن کاتد مس، 1.5 میلیون تن آلومینیوم که طبق برنامه‌ریزی‌ها 500هزار تن آن باید در منطقه ویڙه اقتصادی و صنایع معدنی خلیج‌فارس باشد.

با توجه به چشم‌اندازهای عظیم صنعتی و معدن هرمزگان این سال‌ها که همراه با مدیریت دولت سیزدهم شده است باید سال‌های ساخت زیرساخت‌ها برای تحقق چشم‌اندازها در استان باشد.

یکی از اقداماتی که در راستای تحقق چشم‌انداز تولیدی استان در حال انجام است احداث سایت جدید منطقه ويژه اقتصادی صنايع معدنی و فلزي خليج فارس است که بنا به گفته خلج‌طهرانی مدیرعامل این منطقه قرار است سایت قدیم و جدید با احداث یک پل به هم متصل شوند.

یکی از الزامات برای رسیدن به هر توسعه‌ای دارا بودن از امتیازات اولیه‌ای ماند برق، گاز و آب است که خوشبختانه دولت سیزدهم متعهد است که در همه زمینه‌ها زیرساخت‌ها را به مراکز اجرای طرح‌های توسعه‌ای برسانند که در همین راستا برای افزایش سرعت توسعه منطقه اقتصادی خلیج‌فارس سازمان توسعه و نوسازی معاون و صنایع معدنی ایران پای کار آمده است.

طبق اعلام خلج طهرانی سال گذشته منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس به خط هفتم سراسری گاز کشور وصل شده است و یک انشعاب جدید نیز برای منطقه ویژه خلیج‌فارس اخذ شده است.

اجرای طرح انتقال پساب  تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بندرعباس به منطقه ویژه خلیج فارس و صنایع غرب بندرعباس به همراه طرح‌های ایستگاه‌های 100هزار و 30 هزار متر مکعبی نیز نقطه قوت دیگر توسعه صنایع معدنی در هرمزگان است چرا که آن‌ها را از شیرین‌سازی آب‌دریا که هزینه‌های بسیاری دارد و گاها تبعات منفی زیست محیطی نیز به بار می‌آورد بی‌نیاز می‌کند و آب پایدار را برای توسعه صنعت تامین می‌کند.

با تمام این تفاسیر و پروژه‌های دیگری که در حوزه زیرساختی صنایع معدنی هرمزگان در حال اجرا است هرمزگان می‌تواند به صنعتی‌ترین استان کشور تبدیل شود چرا که تمام پتانسیل‌های لازم برای این مهم را در اختیار دارد.

خلیل قاسمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان در این‌باره گفت: استان هرمزگان فرصت خوبی برای توسعه در حوزه صنایع و معادن دارد چنانچه 687 فقره جواز با سرمایه گذاری بیش از 17 هزار و 188 میلیارد تومان در سال گذشته برای هرمزگان صادر شده است.

وی با اشاره به فرصت بالای اشتغال پایدار در حوزه صنایع و معادن گفت: با مجوزاتی که صادر شده است زمینه اشتغال برای بیش از 10 هزار و 380 نفر فراهم شده است که این امر در مقایسه با سال 1399 در تعداد 17 درصد  رشد را به ثبت رسانده است.

قاسمی تاکید‌کرد: میزان سرمایه‌گذاری در استان نیز برای اجرای پروژه‌های صنعتی حدود 22درصد نسبت به سال 99 افزایش داشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان تاکید‌کرد: برای توسعه نمی‌توان ظرفیت معادن استان را نادیده گرفت و در همین راستا تعداد گواهی کشف صادره معدنی را 17 فقره با تناژ ذخیره 78 میلیون تن بوده است که در تعداد 6 درصد و تناژ ذخیره 70 درصد نسبت به سال 1399 رشد را شاهد هستیم.

خلیل قاسمی بیان‌کرد: در بحث تمدید و صدور جواز و پروانه فنی مهندسی را نیز در سال 1400حدود 8 فقره پروانه فنی مهندسی صادر شده است که در مقایسه با سال 1399 می توان رشد 14 درصد را از آن متصور شد.

وی عنوان‌کرد: یکی از کارهای مهم برای هر سال کاری حوزه صنعت و معدن فعال سازی معادن است که در این راستا هم 17 معدن با سرمایه گذاری 175 میلیارد ریال و اشتغال 211 نفر در سال 1400 فعال و به چرخه تولید برگشته است و همچنین در سال 1400 بیش از 6 هزار و 790 فقره مجوز صنفی صادر شده است که زمینه اشتغال 16 هزار و 977 نفر را فراهم نموده که به ترتیب 7 درصد در تعداد و 8 درصد در میزان اشتغال نسبت به سال 1399 رشد را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/