مرتضی سلیمانی
به گزارش اختصاصی سرویس اجتماعی روزنامه دریای اندیشه؛ دو مسئله مهم همواره گردشگران و مردم شهر بندرعباس را به شدت آزار می دهد؛ اول ورود پساب فاضلاب شهری به دریا که این مورد با پیگیری های مکرر استاندار هرمزگان در حال برطرف شدن است و دوم بازار سنتی ماهی فروشان که به صورت خیابانی در فضای آلوده انجام می شود.
در تمامی شهرهای ساحلی، بازارهای ماهی یکی از جاذبه های آن شهر محسوب می شود و بسیاری از گردشگران در شهرهای ساحلی ساعتها برای بازدید از بازار وقت می گذارند. اما در بازار ماهی فروشان سنتی بندرعباس بوی فاضلاب ، فضله موش های موذی می دهد و چسبندگی خون های خشک شده ؛ راه رفتن را برای شهروندان سخت می کند.
خریداران ماهی با اکراه وارد بازار می شوند و بعد از خرید به سرعت ازآنجا خارج می شوند، البته ما هم به آنها حق می دهیم، بازار ماهی بندرعباس به حدی کثیف و غیربهداشتی است که بیشتر دافعه دارد تا جاذبه! مخصوصا در بازار دستفروشان ماهی که در مقابل بازار کنونی شکل گرفته است.
به طور محسوس می توان مشاهده کرد، به رغم اینکه بندرعباس در ساخت و راه اندازی مرا کز مختلف تجاری و رستوران ها پیشرفته ای چشمگیری داشته اما در مورد بازار خریدوفروش ماهی هیچگونه پیشرفتی نداشته، لذا این موضوع مدتهاست که هم مردم شهر و هم گردشگران آزار می دهد.
متأسفانه محل عرضه ماهی بندرعباس به جای آنکه محل جذب گردشگر باشد، محلی برای جذب موش و حشرات موذی شده است و مشتریان این بازار به سرعت ازآنجا خار ج می شوند، چرا که آلودگی تنها جاذبه این بازار است.
فساد میکروبی پروتئین ها و غذاهای پروتئینی مانند ماهی از مهمترین و پیچیده ترین فساد مواد غذایی است که درنتیجه تغییرات زیاد در ساختار پروتئینی ماهی روی می دهد و میکروارگانیسم های بسیاری باعث این نوع فساد می شوند، لذا بهداشت محیط محل عرضه ماهیان بسیار حائز اهمیت است، البته نکات بهداشتی که در بازار ماهی بندرعباس، مخصوصا بازار دستفروشان ماهی به هیچ عنوان رعایت نمی شود.
البته بازار ماهی تنها مکان نامناسب برای عرضه ماهی نیست، بلکه بازارچه ماهی محله ی خواجه عطا و دستفروشان ماهی در بازار روز واقع در چهارراه 17 شهریور و پشت شهر هم به لحاظ بهداشتی بسیار اسفبار است، امید است مسئولین متولی تدبیری برای حل مشکلات بهداشتی بازارهای ماهی بیاندیشند.
بازار جدید ماهی فروشان و فروشگاه متمرکز عرضه آبزیان شیلات در سال های اخیر نتوانسته جایگاه آنچنانی را در بین مردم پیداکند و همواره بازار دستفروشی ماهی به علت پایین تر بود نرخ ها محبوبیت بیشتری دارد اما آلودگی آن به حدی است که در سالهای انتشار کرونا جز اولین مناطق انتشار این ویروس کشنده بوده است.
دل و روده های ماهی همچنان کف خیابان رها می شود و معلوم نیست این مکان آلوده تا چه زمانی قرار است بدون نظارت به فعالیت خود ادامه دهد و چه بیماری های دیگری را به مردم بندرعباس منتقل کند.
احداث بازارچه سنتی با حداقل امکانات بهداشتی ، می تواند رونق بخش دستفروشان این منطقه و کاهش حجم آلودگی داشته باشد و امنیت سلامتی مردم را تامین کند ، امیدواریم مسئولین امر به این موضوع پرداخته و دست از چشم پوشی و بی خیالی بر دارند.