علی ذاکری –

مجتمع فرهنگی هنری میناب که فراز و فرودهای فراوانی را پشت سر گذاشته اکنون با حدود 40 درصد پیشرفت روند آن بسیار کند و نیازمند تزریق اعتبار است.

به گزارش اختصاصی دریای اندیشه؛ شهرستان میناب در شرق هرمزگان با وجود این که مهد پرورش هنرمندان و نخبگان فرهنگی و هنری بسیاری است اما از حداقل زیرساخت های فرهنگی هم برخوردار نیست و تنها فضای فرهنگی و هنری این شهرستان، فرهنگسرای شهید بهشتی است که بسیار قدیمی است و در بسیاری از برنامه ها پاسخگوی فعالیت هنرمندان و حضور مردم و علاقمندان به برنامه های هنری نیست.
درست زمانی که برخی از چهره ها، جریان ها و هنرمندان در کشور، جشنواره ها و رویداهای هنری را به خاطر حوادث و التهابات اجتماعی اخیر تحریم کرده و از فعالیت کناره گیری کرده اند، اما هنرمندان متعهد مینابی که به قول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دلشان با منافع ملی پیوند خورده، به عرصه آمده تا عاشقانه به کشور و مردم خود کمک کنند و در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند.
آری نمایش طنز "زمین داغن بدار به خو براری 3 " که از 18 دی ماه سال جاری به مدت 10 شب در محل سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای شهید بهشتی میناب برگزار شد ثمره همت و تلاش هنرمندان مینابی است که بی اعتنا به بسیاری از تنگاها و مشکلات پیدا و پنهان به روی صحنه رفت.
این نمایش که کاری از گروه هنری ابوذر به سرپرستی ایوب رحیمی، نویسندگی جعفر قاسمی و کارگردانی ابوالقاسم احدیان با موضوع آسیب‌های اجتماعی و با هدف ایجاد روحیه نشاط، شادابی و اطلاع رسانی و آگاهی مردم در رابطه با موضوع روز جامعه و آسیب های اجتماعی تولید شده با استقبال گرم و پرشور مردم هنر دوست میناب مواجه شد و این حضور گسترده مردم برای دیدن این اثر نمایشی ضرورت توجه به هنر و هنرمندان در میناب را از سوی مسئولان دو چندان کرد.
هر چند هنرمندان خلاق مینابی همیشه توانسته اند با آنچه از توانایی هنری خود ارائه می کنند توجه تماشاگران و مردم این دیار را به خود جلب کنند اما در این 10 شب که نمایش زمین داغن بدار بخو براری به روی صحنه رفت، حضور مردم میناب به گونه ای بود که ظرفیت فضای تنها فرهنگسرای شهر میناب قادر نبود پذیرای همه علاقمندان به هنر نمایش باشد به گونه ای که در شب پایانی علاوه بر این که این نمایش در دو سانس به روی صحنه رفت بسیاری از مردم به علت کمبود فضا با موافقت عوامل اجرایی نمایش، تا روی صحنه هم نشسته بودند.
پر واضح است که مهمترین مشکل هنرمندان در میناب کمبود زیرساخت‌های فرهنگی و هنری است و زیرساخت‌های فرهنگی موجود پاسخگوی نیاز هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر تئاتر نیست و این موضوعی است که سال هاست به یک مطالبه تبدیل شده و مسئولان متعددی نیز همواره در سخنان خود به آن اشاره کرده اند.
شکی نیست که به گواه بسیاری ها رونق هنرهای نمایشی در گرو بهبود وضعیت زیرساخت‌هاست اما با وجود استعدادهای ویژه در حوزه فرهنگ و هنر همچنان میناب از زیرساخت های فرهنگی مناسب محروم مانده و تنها مجتمع فرهنگی این شهرستان، هفت سال نیمه تمام مانده است.
این در حالی است که مهدی دوستی استاندار هرمزگان 14 دی ماه سال جاری در نشست با مدیران فرهنگی استان، با اشاره به ضرورت توجه ویژه به برنامه‌های فرهنگی، فرهنگ را جز ۱۲ مسئله مهم هرمزگان برشمرده و گفته بود کارهای معطل‌ مانده حوزه فرهنگ باید زودتر تعیین تکلیف شوند.
آن طور که در رسانه ها آمده، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در 12 خردادماه سال جاری در نشست شورای اداری آذربایجان شرقی گفته بود در ۲۳ سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت به استان ها، چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت های فرهنگی کشور تخصیص داده ایم.
وی در این نشت که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد:البته تکمیل زیرساخت های فرهنگی را منوط به سفرهای استانی نکرده ایم و اقدامات لازم در این زمینه در دیگر استان ها نیز در حال انجام است.
با این وجود اما مجتمع فرهنگی هنری میناب که فراز و فرودهای فراوانی را از ابتدا تا کنون طی کرده، اکنون با 40 درصد پیشرفت روند آن لاکپشتی و بسیار کند و نیازمند تزریق اعتبار است.
حسین رئیسی نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی طی نشستی که در نیمه تیرماه سال 1400 و با حضور مدیرکل وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون استاندار و فرماندار ویژه میناب و جمعی از هنرمندان مینابی برگزار شد از اختصاص شش میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مجتمع فرهنگی میناب خبرداد و گفت:با این میزان اعتبار، این پروژه به اتمام می رسد.
وی با بیان این که با تکمیل و راه اندازی مجتمع فرهنگی و هنری میناب باز هم در زمینه زیر ساخت های حوزه فرهنگ و هنر در میناب با کمبود مواجه هستیم، افزود:باید به فکر زیرساخت های دیگر هم باشیم.
با این وجود اما مجتمع فرهنگی هنری میناب که از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت وقت به استان بود و کلنگ آن در اسفندماه سال 1388 و در جریان سفر هیئت دولت به هرمزگان، با حضور سید محمد حسینی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در میناب به زمین زده شد در نهایت در سال 94 و پس از تغییر زمین آن، کلید خورد ولی پس از پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد، شش سال راکد و غیرفعال ماند که گلایه هنرمندان، فعالان رسانه ای و دغدغه مندان این حوزه را به همراه داشت و همین موضوع باعث شد روند ادامه احداث آن از نیمه دوم 1400 از سر گرفته شود اما اکنون این مجتمع فرهنگی و هنری با 40 درصد پیشرفت روند آن بسیار کند و تکمیل آن معطل جذب و تزریق اعتبار است.
با در نظر گرفتن این موضوع که شهرستان میناب هم اینک با هشت گروه فعال نمایشی، بیش از 300 هنرمند، تنها در این عرصه دارد، چند پرسش مطرح است که مردم و هنرمندان این شهرستان محرومیت در زمینه زیر ساخت های فرهنگی را تا کی باید چون سرنوشتی محتوم فریاد بزنند و هنرمندان مینابی که همواره در بیشتر جشنواره های ملی و منطقه ای برای هرمزگان افتخار آفرینی می کنند چه زمانی از رنج کمبودها رهایی پیدا می کنند و از امکاناتی بهره مند می شوند که بی دغدغه به آنها اجازه ارائه توانمندی هایشان را بدهد.
و در نهایت چرا هنرمندان در میناب مجبور هستند علی رغم عشق و علاقه به هنر و دیار خود، به علت کمبود زیر ساخت ها با مشقت فراوان فعالیت کنند در حالی که در بسیاری از نقاط کشور که به مراتب از میناب در حوزه فرهنگ و هنر پائین تر هستند این فضاها به وفور وجود دارد.
در پایان امیدواریم با تلاش و همت استاندار هرمزگان، نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان پیگیری ها برای تزریق اعتبار و تسریع در تکمیل و راه اندازی مجتمع فرهنگی و هنری میناب شاهد بهره برداری این فضا و به تبع آن رفع دغدغه هنرمندان و مردم میناب در این حوزه باشیم.