11زمین لرزه بالای چهار ریشتر در هرمزگان ثبت شده است
  • اجتماعی

  • دی 06، 1400 - 07:37


مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان با بیان اینکه این استان از جمله مناطق پرخطر از نظر رخداد طبیعی زمین لرزه است، گفت: در دو ماه اخیر ۱۱ زمین لرزه بالای چهار ریشتر در این منطقه ثبت شده است.

مهرداد حسن زاده یکشنبه  شب در حاشیه برگزاری مانور آموزشی و تمرینی مدیریت بحران با رویکرد زلزله در شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان ، اظهار داشت: غالب گسل‌های زلزله خیز در محدوده هرمزگان از نوع فشاری بوده و این توانایی را دارند که زمین لرزه‌های بزرگ و ویرانگری به وجود آورند.

وی ادامه داد: با توجه زلزله خیز بودن هرمزگان و قرار گرفتن روی پهنه گسلی به ویژه در مناطق میناب، انگهران، سیاهو، فاریاب ، فین و شمیل مستحکم سازی ساختمان‌ها و رعایت مباحث ایمنی ساخت و ساز در استان بسیار مورد تاکید است.

حسن زاده بیان داشت: حوادث و بلاهای طبیعی بخش جدایی ناپذیر از زندگی بشر است و تنها با مدیریت بحران و پیش بینی برای شرایط پرخطر می توان در جهت کاهش مخاطرات این گونه بلایا گام برداشت.

وی ادامه داد: معمولا پس از وقوع زلزله، دسترسی مردم به نیازهای حیاتی آب و برق با مشکل مواجه می شود که در این شرایط  ، تنها در صورت هماهنگی میان دستگاههای اجرایی و امدادی می توان با سرعت مطلوب به شرایط عادی بازگشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان تاکید کرد: دستگاهای امدادی ، عملیاتی  و خدمات رسان باید قبل از وقوع بحران برنامه ریزی های لازم جهت مواجه با  شرایط بحرانی و عبور از آن را داشته باشند.

وی با اشاره به شعار امسال روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش آثار بلایای طبیعی (پنجم دیماه) افزود: شعار امسال ، همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی ملی و محلی با مردم برای کاهش ریسک بلایا است که این نشان دهنده اهمیت و لزوم همکاری و هماهنگی بین بخشی و  مردم در این مسیر می باشد.

روز پنجم دی ماه مصادف با واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده‌است.

زمین لرزه ها توسط فرآیندهای بنیادین و قدرتمند زمین شناختی که خارج از حیطه کنترل ما هستند، به وجود می آیند که این فرآیندها نسبتا غیر قابل پیش بینی هستند.

زلزله بم به شدت ۶٫۶ ریشتر در ساعت ۵:۲۶ بامداد ۵ دی ۱۳۸۲ شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند که به موجب آن بیش از ۴۰ هزار تن جان باختند و ۱۰۰ درصد منازل در برخی مناطق بم تخریب شدند.

از جمله زلزله های شدیدی که اخیرا در هرمزگان رخ داده، زلزله شش و چهار دهم ریشتری در ۲۳ آبان ماه امسال است.

 ۲۳ آبان ماه امسال دو زمین لرزه به بزرگی ۶.۴ ریشتر حدود ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه بخش فین هرمزگان را به لرزه درآورد که این زلزله ها پس لرزه‌های متعددی به دنبال داشت.

شدت این زمین لرزه ها به حدی بود که در سایر استان‌های همجوار از جمله فارس و کرمان نیز احساس شد.

در جریان ۲ زلزله قدرتمند اخیر در هرمزگان شمار قابل توجهی از واحدهای مسکونی در منطقه فین بندرعباس آسیب دیدند و بیش از ۱۰۰ نفر نیز مصدوم شده و دو نفر جان خود را از دست دادند که هم اکنون کار آواربرداری در برخی از مناطق تمام شده و پی ریزی فنداسیون واحدهای مسکونی در حال انجام است.