آیا امکان ابتلای همزمان به کرونا و آنفلوانزا وجود دارد؟
  • فرهنگی

  • مهر 13، 1399 - 10:10


رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه در زمان بروز پاندمی کووید 19، بروز و شیوع سایر بیماری‌های تنفسی همچون آنفلوانزا و سرماخوردگی کاهش پیدا می‌کند، با تاکید بر اینکه این مساله به معنای عدم امکان ابتلای همزمان به دو ویروس تنفسی نیست، گفت: با این حال احتمال بروز همزمان دو ویروس تنفسی ناشایع بوده اما غیرممکن نیست؛ همانگونه که در چین مواردی از ابتلای همزمان به کووید و آنفلوانزا گزارش شده است.

دکتر پیام طبرسی

با اشاره به برخی اظهار نظرها در خصوص کاهش بروز و شیوع سایر ویروس‌های تنفسی در زمان شیوع کووید 19، توضیح داد: به طور معمول در زمان بروز یک پاندمی، میزان گردش سایر ویروس‌ها در جامعه پایین می‌آید. بنابراین در زمان پاندمی کووید 19 و زمانی که این ویروس در سطح جامعه به میزان بالایی شایع است، میزان بروز سایر ویروس‌های تنفسی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا تا حدودی کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به تایید این مساله در کشورهای نیمکره جنوبی همچون برزیل، عنوان کرد: به عنوان نمونه در برزیل که میزان شیوع کرونا بسیار بالاست، بروز و شیوع آنفولانزا نسبت به سال‌های گذشته خیلی کمتر شده است، به عبارت دیگر زمانیکه یک ویروس در جامعه غالب است، ویروس‌های دیگر سرکوب می شوند.

این متخصص عفونی ادامه داد: این مسئله در کشورهای دیگر مانند استرالیا، برزیل و آمریکا تست و ثابت شده که وقتی کرونا شایع است، بروز و شیوع سایر بیماری‌های تنفسی به شدت کاهش پیدا کرده است.

 طبرسی این مساله را به معنای عدم گردش سایر ویروس‌های تنفسی در سطح جامعه ندانست و در این رابطه توضیح داد: این مساله به این معنا نیست که در فصل شیوع یک پاندمی، سایر ویروس‌ها وجود ندارند، بلکه شدت بالایی پیدا نمی‌کنند؛ چراکه الان کووید 19 در جامعه شایع بوده و در واقع ویروس‌های دیگر قدرت گردش پیدا نمی‌کنند و از آنجا که کرونا قدرت انتقال و سرایت بالاتری دارد، لذا مردم را بیشتر درگیر می‌کند.

 وی با اشاره به سایر علل این مساله، اظهار کرد: همچنین در زمان وقوع و بروز پاندمی، میزان رعایت اصول بهداشتی و تنفسی همچون شست‌شوی دست‌ها و پوشش ماسک افزایش یافته و همین مساله در کاهش بروز سایر ویروس‌ها تاثیرگذار است؛ چراکه کرونا نسبت به سایر ویروس‌های تنفسی مسری‌تر بوده، لذا با رعایت اصول بهداشتی شدت بروز و شیوع سایر ویروس‌ها کمتر می‌شود.

طبرسی در ادامه با تاکید بر اینکه این مساله به معنای عدم امکان ابتلای همزمان به دو ویروس تنفسی نیست، عنوان کرد: این مساله به این معنا نیست که اگر کسی کرونا بگیرد دیگر به آنفولانزا و یا سرماخوردگی مبتلا نمی‌شود و یا بالعکس؛ با این حال احتمال بروز همزمان دو ویروس تنفسی ناشایع بوده اما غیرممکن نیست؛ همانگونه که در چین مواردی از ابتلای همزمان به کووید و آنفولانزا گزارش شده است.

طبرسی با تاکید بر ضرورت و اهمیت تشدید رعایت اصول بهداشتی و پوشش ماسک در فصول سرد سال، اظهار کرد: به همان دلایلی که ذکر شد، در زمان پاندمی کرونا میزان بروز سرماخوردگی بسیار پایین است، لذا شهروندان نسبت به بروز هر یک از علایم تنفسی حتی آبریزش بینی حساس بوده و در ابتدا آن را کرونا فرض کرده و نسبت به قرنطینه و استراحت در منزل اقدام کنند.

این متخصص عفونی با بیان اینکه این شرایط در فصول سرد سال و تا زمانیکه کرونا شایع است، ادامه دارد، گفت: الان نیز مواردی از بیماران کرونایی داریم که با علایم سرماخوردگی و با تصور سرماخوردگی مراجعه می‌کنند ولی بعد مشخص می‌شود که کرونا داشته‌اند، لذا در این فصل باید بسیار هوشیارانه‌تر عمل و رفتار کنیم.

معاون بیمارستان مسیح دانشوری در خاتمه با تاکید بر اینکه اوضاع تهران در رابطه با شیوع کرونا بسیار خطرناک است، گفت: تخت های بستری بیمارستان تکمیل شده و جایی برای بستری بیماران جدید نیست، همانگونه که اعلام شده در حال حاضر 105 بیمارستان در تهران نسبت به بستری بیماران کرونایی اقدام کرده‌اند ولی همچنان ظرفیت‌ها تکمیل است، لذا باید بیش از پیش مراقب بوده و پروتکل های بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنیم.