افتتاح واحد نخست گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم
  • فرهنگی

  • تیر 26، 1399 - 11:46


پروژه افزایش ۱۱۵ مگاواتی توان تولید برق نیروگاه بندرعباس و واحد نخست گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم پنج‌شنبه این هفته در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد.

پروژه افزایش ۱۱۵ مگاواتی توان تولید برق نیروگاه بندرعباس و واحد نخست گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم پنج‌شنبه این هفته در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد.

امیر دودابی‌نژاد صبح امروز(۲۶ تیرماه) در حاشیه این مراسم، با اشاره به اینکه این نیروگاه در قالب برنامه پنجم توسعه به اجرا در آمده است، ادامه داد:‌ تا پیش از این ظرفیت واحدهای تولید برق جزیره قشم کمتر از انرژی مورد نیاز منطقه بوده و جزیره به لحاظ مصرف انرژی الکتریکی به سرزمین اصلی وابسته بوده است.

وی اظهار کرد:‌ استان هرمزگان و جزیره قشم به لحاظ صنعتی و تجارت بین‌الملل نقش مهمی در توسعه کشور ایفا می‌کنند و تامین برق پایدار این مناطق از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بدین منظور با اجرا و احداث این نیروگاه نه تنها نیاز الکتریکی جزیره توسط واحدهای مستقر در منطقه قشم به طور کامل برطرف خواهد شد بلکه بخشی از تولید برق این جزیره به سرزمین اصلی نیز انتقال پیدا خواهد کرد.

دودابی‌نژاد یادآور شد: در راستای توسعه تولید برق در جنوب شرق کشور و پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با دو واحد گازی ۱۷۰ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی جمعا به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات با سرمایه‌گذاری شرکت برق و انرژی غدیر و گروه مپنا در دستور کار قرار گرفته است.

مجری طرح‌ نیروگاه‌های خصوصی شرکت تولید نیروی برق حرارتی راندمان بخش گاز نیروگاه را ۳۳ درصد و راندمان سیکل ترکیبی مجموعه را ۴۹.۲ درصد برشمرد و افزود:‌ همچنین با توجه به نیاز آبی جزیره قشم این واحد قادر به تولید روزانه هشت هزار مترمکعب آب شیرین خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه میزان مصرف گاز هر واحد حدود ۴۵ هزار مترمکعب در ساعت خواهد بود، ادامه داد:‌ این نیروگاه نقش مهمی در توسعه استان هرمزگان، تامین انرژی جزیره قشم و افزایش اشتغال‌زایی در منطقه خواهد داشت.

افزایش ۱۱۵ مگاواتی توان تولید برق نیروگاه بندرعباس/ ظرفیت هزار مگاواتی رفع محدویت‌ تولید نیروگاه‌های کشور

همچنین مدیرکل بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت:‌ در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران پروژه افزایش ۱۱۵ مگاواتی توان تولید برق نیروگاه بندرعباس با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۴۸۰ میلیارد ریال پنجشنبه این هفته توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد.

علی اصغرعبدلی با تاکید بر اینکه واحدهای بخار نیروگاهی حدود ۱۹ درصد ظرفیت تولید برق کشور را به خود اختصاص داده‌اند، عنوان کرد:‌ در حال حاضر عمر متوسط واحدهای بخار کشور بیش از ۳۰ سال است و برخی از واحدها همانند نیروگاه بندرعباس قدمتی ۴۰ ساله دارند.

مدیرکل بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی افزود:‌ با افزایش عمر و مدت زمان بهره‌برداری نیروگاه‌ها، توان تولیدی و راندمان آن‌ها کاهش پیدا می‌کند که برای بازگشت به شرایط اولیه این واحدها طرح‌های بهینه‌سازی واحدها در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: اجرای طرح‌های رفع محدویت‌های تولید علاوه بر رشد راندمان نیروگاه‌ بندرعباس موجب افزایش پایداری و کاهش نرخ خروج اضطراری واحدها خواهد شد. همچنین پیاده‌سازی این برنامه افزایش میزان تولید سالانه نیروگاه، افزایش عمر واحدها و کاهش آلایندهای زیست‌محیطی را نیز در پی خواهد داشت.

عبدلی با اشاره به افزایش ۱۱۵ مگاواتی توان تولید نیروگاه بندرعباس با اجرای طرح‌های رفع محدویت‌ تولید، گفت: برای اجرای این پروژه حدود ۴۸۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده است که این رقم کمتر از هفت درصد هزینه سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای احداث واحد بخار جدید است.

مدیرکل بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به عمر ۴۰ ساله واحدهای بخار نیروگاه بندرعباس، گفت:‌ با اجرای پروژه‌های رفع محدودیت تولید تا حدود هزار مگاوات امکان افزایش توان نیروگاه‌های کشور وجود دارد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور افزایش توان تولید نیروگاه بندرعباس، گفت: در این نیروگاه از آب دریا برای سیستم خنک کن استفاده شده که این امر موجب شکل گیری رسوب روی سیستم یاد شده می‌شود. بدین منظور در راستای اجرای طرح‌های رفع محدودیت تولید، برای شست‌وشوی سیستم خنک کن نیروگاه روش جدیدی با استفاده از مواد نانو در دستور کار قرار گرفته است.

عبدلی تاکید کرد:‌ بویلرها از قطعات حساس نیروگاه‌ها است که وظیفه تولید بخار را بر عهده دارد؛ در جریان اجرای این طرح بازسازی این قطعات منجر به افزایش تولید واحد بخار شده است.