اختصاص ۶۰ میلیارد ریال اعتبار مبارزه با پشه آئدس در هرمزگان
  • اجتماعی

  • اسفند 21، 1400 - 05:35


معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت و درمان گفت: ۶۰ میلیارد ریال اعتبار جهت تامین نیروی انسانی و سایر اقدامات لازم در راستای مبارزه با پشه آئدس به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اختصاص می یابد. 

به گزارش دریای اندیشه ،بهروز رحیمی  در نشست با مسئولان استان هرمزگان، افزود: بر اساس آخرین برآورد تاکنون ۳۰ تا ۳۳ درصد از اقدامات مداخله ای در ارتباط با بهسازی محیط و آموزش و اطلاع رسانی عمومی صورت گرفته است و این امر نیازمند یک تلاش همگانی با همکاری و مشارکت دستگاههای اجرایی و مردم است.

وی اضافه کرد: کمبود نیروی انسانی آموزش دیده، عدم همکاری برخی از دستگاه‌های دولتی در راستای دسترسی کارشناسان بهداشت به مکان هایی که احتمال آلودگی وجود دارد، وجود مهاجران غیر قانونی در استان، بهسازی محیط، رفع مشکلات کم آبی به ویژه در مناطقی که بصورت سیار آبرسانی می شوند و یا از منبع های آب درب باز استفاده می کنند، بخشی از مشکلات مقابله با آئدس است که انتظار می رود با همکاری و مساعدت مدیریت کلان استان برطرف شود.

رحیمی با اشاره به کانون های خطر بیماری تب دنگی در کشورهای افغانستان و پاکستان بیان کرد: سه کانون مهم خطر در خارج از مرزهای شرقی وجود دارد که محل تردد مهاجرین به کشور است، لازم است شناسنامه جامعی از افرادی که به کشور وارد می شوند داشته باشیم تا بتوانیم در عرصه بین الملل با ذکر آمار و اطلاعات دقیق کمک بگیریم.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: همزمان با آغاز سال جدید و تشکیل ستاد سفرهای نوروزی می توان از ظرفیت اطلاع رسانی و پایگاه‌های این ستاد در راستای آگاهی بخشی عمومی در خصوص بیماریهای واگیر به ویژه مراقبت در برابر پشه آئدس استفاده کرد.

رحیمی افزود: طرح بسیج هرمزگان یا بندرعباس پاکیزه در ایام نوروز فرصت مناسبی برای بخش بهداشت و درمان است تا با آموزش و اطلاع رسانی به رونق بخش گردشگری و سلامت ساکنان استان و مسافران کمک کرد.

وی ضمن قدردانی از تلاش ها و حمایت های استاندار هرمزگان در حمایت از بخش بهداشت و درمان گفت: یکی از افراد دلسوز و جهادی شخص استاندار هرمزگان است که همراه و همگام با بخش بهداشت و درمان استان بوده است.

رحیمی با اشاره به همکاری وزارت بهداشت در خصوص تامین اعتبار مقابله با پشه آئدس در هرمزگان اظهار کرد: ۶۰ میلیارد ریال اعتبار جهت تامین نیروی انسانی و سایر اقدامات لازم در راستای مبارزه با پشه آئدس به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اختصاص می یابد. 

استاندار هرمزگان در این دیدار گفت: مجموعه استانداری هرمزگان با تمام توان آماده همکاری با بخش بهداشت و درمان برای تامین سلامت مردم است.

مهدی دوستی با تاکید بر اهمیت مقابله با پشه آئدس و پیشگیری از بیماریهای ناشی از گزش این پشه افزود: از امروز جلسات هماهنگی بصورت ویدئو کنفرانسی با فرمانداران و شهرداران شهرهای استان در جهت ارزیابی محلات، سواحل و بهسازی محیط برگزار خواهد شد. 

وی از شهرهای بندرعباس، بندرلنگه و سیریک بعنوان مناطقی که پشه آئدس در آنها کشف شده است؛ یاد کرد و گفت: این سه شهر با اولویت مورد ارزیابی میدانی قرار خواهد گرفت. و اقدامات پیشگیرانه از جمله اعزام تیم های بهداشتی به محلات جهت بهسازی محیط و آموزش همگانی اجرایی خواهد شد.

همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از همکاری سپاه پاسداران استان با بخش بهداشت استان جهت تامین نیروی انسانی پس از آموزش های لازم جهت مقابله با پشه آئدس خبر داد و گفت: در مرحله نخست ۶۰ نفر پس از گذراندن دوره کوتاه مدت در این طرح شرکت خواهند کرد.

دکتر حسین فرشیدی ضمن تشکر از مجموعه وزارت بهداشت و استانداری هرمزگان، برنامه مقابله با بیماریهای واگیر به ویژه کرونا ویروس و همچنین مبارزه پشه آئدس را یک برنامه ملی دانست و گفت: اگر در هرمزگان نتوانیم جلو افزایش پشه آئدس بگیریم سال دیگر شاید این پشه در تهران کشف شود.