سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: متاسفانه با مرگ دو نفر دیگر در استان در شبانه روز گذشته، شمار فوتی های کرونا در هرمزگان به ۲ هزار و ۴۶۹ نفر رسید.
دریای اندیشه دکتر فاطمه نوروزیان روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: فوتی های ۲۴ ساعت گذشته، یک خانم ۶۳ ساله از بندرعباس و یک آقای ۹۲ ساله از بندر خمیر بود که با وجود تلاش بسیار پزشکان، به دلیل شدت بیماری، جان خود را از دست دادند.
وی با هشدار نسبت به شیوع گسترده ویروس کرونا به ویژه سویه اومیکرون در هرمزگان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴ هزار و ۳۱۱ نفر در استان مبتلا به کرونا هستند که بیش از ۸۰ درصد این موارد از سویه جهش یافته اومیکرون می باشند.
نوروزیان آمار بستری های کرونا در شبانه روز گذشته را ۷۲ نفر اعلام کرد و افزود: با احتساب این آمار، هم اکنون ۱۸۲ نفر در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند که از این شمار ۱۸ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر بوده و حال ۴ نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است.
وی با انتقاد از کسانی که با وجود هشدارهای بسیار کارشناسان ، همچنان نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی سهل انگاری می کنند، گفت: در حالی که شرایط استان تا ۱۰ روز گذشته در وضعیت آبی قرار داشت، امروز به دلیل بی توجهی ها در رعایت شیوه نامه های بهداشتی و افزایش آمار مبتلایان، از این وضعیت خارج شده و هم اکنون شهرستان های بندرعباس، پارسیان، بندرلنگه، جاسک، بندرخمیر، میناب و بشاگرد در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفتند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان داشت: در طول یک هفته گذشته شمار موارد سرپایی کرونا که به مراکز درمانی مراجعه کردند، ۱۷۰ درصد، موارد بستری ۸۰ درصد، فوتی ها هشت برابر و بستری های بخش مراقبت های ویژه کرونا نسبت به هفته قبل تر ۸۳ درصد افزایش داشته است که این آمارها خود موید سرعت بالای شیوع اومیکرون در هرمزگان است.
نوروزیان با تاکید بر اینکه باید هر چه سریعتر و به منظور پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در هرمزگان، محدودیت هایی مصوب و اعمال شود، افزود: تنها با اعمال این محدودیت ها و پایبندی بیشتر مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی می توان از شیوع گسترده این ویروس پیشگیری کرد.
به گزارش ایرنا، محققان آفریقای جنوبی اوایل آذرماه گونهای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته میشود و دارای جهشهای چندگانه است. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نامگذاری کرد.
سویه اومیکرون دارای ۵۰ جهش ژنتیکی است که ۳۷ جهش آن در پروتئین اسپایک است که برای چسبیدن و حمله به سلول استفاده میشود.
این تعداد جهش غیرعادی است و میتواند توجیهی برای گسترش سریع این گونه باشد. این سویه، قادر به آلوده کردن افراد واکسینه شده و نیز بهبودیافتگان است. در مقایسه با اومیکرون، گونه دلتا تنها دارای ۱۳ جهش ژنتیکی در پروتئین تاجدار خود است.