بندرلنگه شهر ی بدون برنامه ودر انزوا
  • اجتماعی

  • دی 09، 1400 - 05:01


 

به قلم عبدالحسین اسدپور خبرنگار دریای اندیشه از بندرلنگه ؛

 شهرستان بندرلنگه که تا دیرزمانی یعنی تا سال ۱۳۴۳ جز استان فارس بود بعداز اینکه بندرعباس استان ساحلی شد بندرلنگه از استان فارس جدا کردند وبه استان ساحلی الحاق کردند واز آن به بعد بدبختی این بندر تاریخی آغار شد چون‌تا به امروز گام هایی برای توسعه ورشد اقتصادی برداشته نشده وآمار وارقام تا به امروز چه چیزوچه دلایلی را برای مردم اثبات کرده است وطرح های عمرانی که ۲۳ سال یا بیشتر وکمتر هنوز به پایان نرسیده است .

باید گفت: طرح راهسازی از حرم تا حرم در مدت ۴ سال ازقم تا مشهد الرضا کلید می خورد اما طرح بررگ راه بندرلنگه بندرعباس مدت ۲۰ سال است که هنوز پایان نیافته وطرح بزرگ راه بندر لنگه پارسیان که قراربود در پایان دولت احمدی نژاد به اتمام برسد در دولت روحانی که به پایان نرسید وبه امید خدا رها شده است .

به هر حال طرح آبرسانی محرم که برای بندرلنگه در سال ۱۳۷۱ کلنک‌آن به زمین زده شد اما این طر ح مثل بقیه طرح ها به بوته فراموشی سپرده شد وآبی که قرار بود  مردم بندرلنگه از آن استفاده کنند نصیب شهر های شیرازوبوشهر شد وسر مردم باز کلاه رفت مثل حکایت لوله کشی گاز که از مسیر راه نا مناسب از کوه های بستک عبور دادند به هرحال مردم از آب آشامیدنی که در لوله های شهر در طول ۲۴ ساعت جریان داشته باشد محروم هستند .

در این جا لاز م است این نکته را اضافه کنم که تمام نفت ، گاز ودر آمدهای گمرکی از جنوب ایران تامین می شود اما هزینه های عمرانی از برکت جنوب ایران فقط در شهرهایی چون تهران ، قم ، مشهد ، شیراز و..... خرج می شود ، اما مردم جنوب بخصوص بندرلنگه حتی از امکانات اولیه زندگی همچون آب ، راه و..... محرومند ، از راههای بندرلنگه کدامیک از آنها تا با امروز اتوبان شده  است!

اگر نیم نگاهی به جاده های دیگر شهرستانها بیندازیم خواهیم یافت که اغلب اتوبان شده یا ریل قطار یا مترو دارند ، اینجااست که وقتی مردم رورنامه می خوانند ویا اخبار رادیوو تلویزیون گوش می کنند که چه طرح های عمرانی بزرگ در شهرهای مختلف با حضور رئیس جمهور وفلان وزیر افتتاح می شود ، اشک در چشمان مردم بندرلنگه جمع می گردد وچقدر باید افسوس خورداما در هفته دولت ویا ۲۲ بهمن در بندرلنگه چه طرحهایی افتتاح می گردد که وقتی این خبرهادر مقایسه با طرح هایی که در سطح شهرستان های دیگر راه اندازی می شود انسان خجالت می کشد وهیچگونه ارزشی ندارد ...

می گویند بندرلنگه اولین خطوط هوایی ببن هندوستان وانگلستان وسایر کشورهای خارجی داشته ویا دومین مدرسه کشور در این شهر دایر بوده یا اولین شهرداری داشته است ، اما چه سود !

!بیان کردن این حرفها که در مجالس ومحافل زده می شود چه حاصلی برای مردم بندرلنگه دارد ...

باید گفت اکنون بندرلنگه چه دارد؟

اما در مرکز استان ((بندرعباس ))دارای بزرگترین اسکله خاورمیانه است وحق بندرلنگه بود که نادیده گرفته شده ویا پالایشگاه نفت ،کشی سازی ، آلومینیوم وده ها طرح های بزرگ وکوچک در دل خود جای داده است اما بندر لنگه امروز چه چیزهایی داردکه به آن بنازد ؛ امااین شهر یک اسکله کوچک که فقط شناورهای چوبی با حداکثر کشتی ۴یا ۵ هزار تنی در آن پهلومی گیرنداما بندرلنگه با فاصله کم تمام کشور های حاشیه خلیح فارس نه تنها به آن بها داده نمی شودبلکه روز به روز برای اینکه به جلوگام بردارد عقب گرد می کند .

چرا دولت ومسئولین استان از این شهر تاربخی غافل مانده اند !

چرا طرح های عمرانی بزرگ در آن احداث نمی گرددکه چند شغل ایجاد کند تا جوانان این شهر شغلی داشته باشند ، اما برای بندرعباس یک طرح عمرانی که افتتاح می گردد،دهها شغل برای جوانان این شهر ایجاد می کند ، واقعا بندرلنگه مظلوم تاریخ ایران است که برای آینده وبقای خود هیچگونه امید وطرح وتوسعه ندارد‌ .

 باید عنوان کرد که چند سال گذشته که رئیس جمهور وقت (احمدی نژاد) به  بندرلنگه آمد قول داد تا پایان دولتش بزرگراه بندرلنگه پارسیان موردبهرداری قرار می گیرد اما ۲ سال در دولت خودش و۸ سال دولت روحانی وچند ماه از دولت جدید هنوز این طر ح به پایان نرسیده است .

همچنین وزیر بهداشت قبلی اعلام کرد: دانشکده پزشکی در بندرلنگه احداث می شود اما تمام حرف ها وحدیث ها فقط در حد شعار بود نه عمل، مسئولین وقتی نوبت به بندرلنگه می رسد حرف وشعار دارند وبس .تا به امروزفقط قول داده اندو هیچی  عملی نشده وحسرت به دل همه مردم نهاده اند.

اینجاست که خبرنگار بیچاره باید استرس داشته باشد که چگونه این خبرها را بنویسد ومردم آنرا بخوانند ؟!حال باید نگاه کنیم و ببینیم که بندرلنگه تا کی باید در جا بزند تا کی باید جوانان شهر در کنار خیابان ها مشغول پرسه زدن باشند ودستشان به سوی پدرومادر دراز باشند ، با توجه به اینکه بزرگترین میدان گازی ونفتی در بندرلنگه کشف شده است.

چرا مسئولین همت نمی کنند پالایشگاه نفت ، گاز واسکله بزرگ احداث نمی کنند متاسفانه پالایشگاه بنزین در یکی از شهرهای استان مرکز احداث می شود که معلوم نیست خوراک این پالایشگاه از کجا تامین می شود وچقدر هزینه واصطحلاک دارد ، گویا هنوزوقت آن نرسیده است که مسئولین کشور واستان بندرلنگه را دریابند ورونق گذشته این شهر دوباره بازگردانند به امیدروزی که عروس خلیج فارس وبندرمروارید ایران دگر بار شاهد رونق وپیشرفت باشد .