ضرغامی مدیری مناسب برای ریل گذاری صحیح وزارتخانه نوپای میراث فرهنگی
  • اجتماعی

  • شهریور 06، 1400 - 09:15


نگاهی به وزرای پیشنهادی دولت جدید؛ ضرغامی مدیری مناسب برای ریل گذاری صحیح وزارتخانه نوپای میراث فرهنگی

به گزارش سرویس سیاسی روزنامه دریای اندیشه یکی از وزرای پیشنهادی آیت الله رئیسی  که به مجلس معرفی شده است مهندس عزت الله ضرغامی است؛ عزت الله ضرغامی را می توان یکی مدیران در تراز انقلاب اسلامی ایران دانست که در تمام مسئولیت هایی که داشته است موفق عمل کرده است گرچه این انتقاد به آیت الله رئیسی وارد است که ضرغامی به زعم بسیاری از کارشناسان و نمایندگان مجلس شاید بهترین گزینه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می شد اما به هر حال تشخیص رئیس دولت سیزدهم بر این بوده است که مهندس عزت الله ضرغامی سکاندار وزارت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شود.

شاید یکی از علت هایی که رئیس دولت سیزدهم ضرغامی را مناسب وزارت در نوپا ترین وزارتخانه جمهوری اسلامی ایران دانسته است این است که اساسا مهندس ضرغامی ریل گذار خوبی در مناصب مدیریتی است و می تواند در سالهایی که سکاندار این وزارتخانه است ریل گذاری صحیحی برای وزارت متبوع انجام دهد.

به مانند تحولی که در صداوسیما به دست مهندس ضرغامی رقم زده شد و با وجود اینکه چندین سال از کنار رفتن وی از صداوسیما می گذرد هنوز هیچ کس نتوانسته است کیفیت و همه گیری مدیریت ضرغامی در رسانه ملی را تکرار کند و با بیرون رفتن ضرغامی از صداوسیما انتقادات نسبت به صداوسیما بسیار شدیدتر شد و اکنون بخش عمده ای از مردم رسانه ملی را میلی می نامند.

سید عزت الله ضرغامی مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران اخذ کرده است و کارشناسی ارشد بازرگانی نیز در کارنامه دارد.

سید عزت الله در همان بدو جوانی توانست به درجه سرتیپ دومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست پیدا کند و شاید اگر در سپاه می ماند الان یکی بالاترین درجات نظامی ایران را در اختیار داشت؛ فعالیت های مثبت او در عرصه های نظامی، تربیت نیروی انسانی و کادر سازی و بخش موشکی راه را برای رسیدن به سرداری هموار کرد.

سید عزت الله بعد از سپاه وارد شورای انقلاب فرهنگی شد و پس از به سمت مشاور عالی وزیر ارشاد و و معاونت امور سینمایی و همچنین معاونت امور مجلس و استان های وزارت ارشاد رسید؛ عملکرد تحول گرانه ای او در این سمت موجب شد که سینمای ایران مخصوصا در حوزه سینمای دفاع مقدس با رشد خوبی روبرو شود و ساخت بسیاری از آثار فاخر از این دوره شروع شد.

با روی کار آمدن دولت سید محمد خاتمی ضرغامی معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در امور مجلس شد و 3 سال در این سمت انجام وظیفه کرد اما به واقع جای همچنین شخصی در سازمان صدا و سیما خالی حس می شد و او 3 سال بعد از حضور در وزارت دفاع به معاونت صدا و سیما منصوب شد.

ضرغامی بعد از 5 سال معاونت در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان رئیس این سازمان عریض و طویل منصوب شد و در 10 سال مدیریت در آن کارنامه زرینی از خود به جای گذاشت که مدیران بعد از او هیچ گاه نتوانستند آن را تکرار کنند و با رفتن او از سازمان صدا و سیما پیکان  انتقادات به سمت این سازمان تیز تر شد.

در دوران عزت الله ضرغامی صدا و سیما گسترش و توسعه بسیاری پیدا کرد و به جز شبکه های ملی شبکه های استانی و شبکه های برون مرزی هم پا به عرصه گذاشت.

او در سال های مدیریتش یکی از فاخرترین جشنواره های تلویزیونی تحت عنوان جشنواره سیمای استانها را ایجاد کرد که از قبل آن بسیاری از استانها توانستند فرهنگ و آداب و رسوم خود را در عرصه ملی به تصویر بکشند.

فعالیت های ضرغامی حتی از چشم اروپایی ها و آمریکایی ها هم دور نماند و 2 بار از سوی اتحادیه اروپا و وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شد.

خیلی ها مهندس ضرغامی را مناسب وزارت میراث فرهنگی نمی دانند و استدلالشان هم تجربه کاری پیشین او و تحصیلات نامرتبط او می دانند اما با تاکید بر اینکه ضرغامی گزینه مناسب تری برای وزارت ارشاد می توانست باشد باید بگویم

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیاز به تحصیلاتی دارد که تا حدودی ضرغامی آن را داراست.

او کارشناس عمران است دقیقا متناسب با میراث فرهنگی و نیاز این بخش به حفظ، مرمت و بازسازی آثار فرهنگی، او تحصیلات مدیریت بازرگانی دارد دقیقا نیازی که در بخش صنایع دستی وجود دارد. صنایع دستی امروز بیش از هر چیزی نیاز به بازار فروش دارد و این تخصص هم از لحاظ تحصیلات در ضرغامی موجود است.

حوزه گردشگری هم در کنار اینکه نیاز به ایجاد جاهای توریستی جدید دارد با تکیه بر غنای گردشگری کشورمان نیاز به معرفی و تبلیغات در سراسر دنیا دارد این تخصص هم با توجه به تجریه موفق و تخصص موفق ضرغامی در او وجود دارد.

انتهای پیام/