دریایی که هر روز چشم اندازش کمتر می شود
  • اجتماعی

  • بهمن 12، 1400 - 05:04


 

سواحل ، دریاها ، جزایر و پارک ها از دارایی های ارزشمندی هستند که برای حفاظت و حراست از آن در نبود مدیریت یکپارچه باید هزینه های زیادی را متحمل شد ولی مدیریت یکپارچه می تواند از موازی کاری و تداخل در امور و هدررفت منابع جلوگیری کند..

به گزارش دریای اندیشه به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان بندرعباس- رئیس امور مهندسی ساحل استان هرمزگان با اشاره به اینکه ۱۷۷ سازه‌ی غیرمجاز در حریم ۶۰ متری دریا در استان هرمزگان ساخته شده است گفت: از این شمار ۱۴۳ سازه مربوط به دستگاه‌های دولتی و نظامی و ۴۳ سازه هم متعلق به بخش خصوصی است.

رستگاری گفت: برخی از این سازه‌ها در حال استفاده هستند و برخی نیز نیمه کاره هستند که جلوی ادامه ساخت آن‌ها گرفته شده است.

وی گفت: بر اساس طرح تطبیق دریایی همه دستگاه‌های دولتی و اشخاص حقیقی و حقوقی باید برای هر گونه ساخت و ساز در ساحل دریا  از کمیته ساماندهی سواحل  استان مجوز بگیرند.

دریایی که هر روز چشم اندازش کمتر می شود

بیشتر ساحل دریا در بندرعباس آلوده و محل ورود فاضلاب است و محدود جاهایی هم که آزاد است در اختیار برخی سرمایه گذاران بخش خصوصی و نهادهای دولتی قرار گرفته است.

 اکنون  نیز بسیاری  ازسازه‌ها در داخل و  محدوده حریم ۶۰ متری ساحل  دریا در بندرعباس  از جمله رستوران هخامنش، آکواریوم کپشکن، پلاژ بانوان و تالار فرهنگی ساخته و یا در حال ساخته شدن است.

وقتی قانون برخی ساخت و ساز‌ها را مستثنی می‌کند

یکی از طرح هایی که در سال های گذشته در حریم دریا ساخته شده بود واکنون با صرف هزینه میلیاردها تومان نیمه کاره مانده است تالار فرهنگی شهر بندرعباس است.

این طرح در حریم 60 متری دریا بود و بر اساس حکم قانون و دادگاه متوقف شده بود اما اخیرا از سوی دولت دوباره مجوز ادامه ساخت آن صادر شده است

اسمعیل جهانگیری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: دادگاه درمورد این طرح نظرش را تغییر داده و رای به ادامه ساخت این تالار فرهنگی داده است.

وی گفت: اکنون به دنبال جذب اعتبار برای بهره برداری و ساخت این طرح هستیم.

البته به گفته یکی از اعضای شورای سابق شهر بندرعباس مسئولان چون مجوز صادر می کنند و برای ابطال کردن آن دولت باید خسارت دهد به همین علت طرحی که شروع و در اجرای آن هزینه شد دیگر قابل برگشت نیست.

یکی از این طرح ها بازار ماهی فروشان بندرعباس بود که دادستان وقت کل کشور در بازدید از این طرح آن را از بزرگترین طرح های دریاخواری کشور نامید.

اما  مسئولان استان در نهایت برای جلوگیری از پرداخت خسارت چند میلیاردی دولت به پیمانکار و غرفه داران، این طرح  را با وجود همه مشکلات زیست محیطی و قرار گرفتن در حریم دریا به بهره برداری رساندند.

در سال های گذشته هم برخی طرح‌ها مانند بازار ماهی فروشان، فروشگاه رفاه در ساحل بندرعباس و برخی پاساژ‌های تجاری در درگهان قشم به بهانه هزینه کرد  پیمانکار و جلوگیری از پرداخت خسارت ها  تکمیل شده اند.

برخی سواحل هنوز برای دسترسی به مردم آزاد نشده اند

با اینکه ساخت و ساز‌های غیر مجاز چهره و نمای ساحل در بندرعباس و درگهان و شهر قشم را تغییر داده است، اما هنوز هم برخی  دستگاه‌ها  ساحل اختصاصی دارند.

نیروگاه توانیر بندرعباس ساحل تخصصی اش را تنها برای ساکنان در شهرک نیروگاه باز گذاشته است .

در جاسک هم بخش زیادی از سواحل  این شهر از سوی نیروی دریایی ارتش فنس کنشی و  دیوار کشی شده است و اجازه دسترسی به عموم داده نمی‌شود. و اهالی این شهر تنها دسترسی به بخش کوچکی از ساحل دارند.

انجام پروژ های بدون برنامه در سطح کلان آن هم برای خود نمایی و تعدد ارائه گزارش مسئولین نه تنها بازتاب مناسبی به همراه نخواهد داشت ، بلکه کاهش میزان کیفیت و رضایتمندی مردم را با خود به دنبال دارد .

امیدواریم تمامی مسئولین در عرصه های مختلف   علارغم تمامی کمبود ها و تلاش های انجام شده با برنامه ریزی و کارهای کارشناسی وضعیت را از حالت ندانم کاری خارج کرده و ضمن جلوگیر ی از هدر رفتن پول بیت المال شکل بهتری به چهره ی اسلامی و شایسته شهر بندرعباس دهند.

استان هرمزگان با داشتن دوهزارو 237کیلومترساحل و14جزیره کوچک وبزرگ شامل قشم، کیش ، هرمز، هنگام ، لارک ، لاوان ،ابوموسی ، تنب بزرگ ، تنب کوچک ، سیری ، فارور ، بنی فارو، شیدور وهندورابی به عنوان پهناورترین استان ساحلی کشور در جنوب واقع شده است که درصورت استفاده بهینه از این پدیده های جغرافیایی می توان آن ها را به گنجینه ای برای کشور تبدیل کرد.