حاشیه سازی برای دولت سیزدهم با برچسب انتصابات فامیلی
  • اجتماعی

  • آذر 10، 1400 - 05:29


 

به گزارش سرویس سیاسی روزنامه دریای اندیشه؛ یکی از مسائلی که از بدو آغاز به کار دولت سیزدهم گریبان این دولت و رئیس آن را گرفت بحث حاشیه سازی بود؛ تقریبا ۲جبهه مقابل دولت سیزدهم که هر کدام ۸ سال مدیریت کشور را برعهده داشتند در حاشیه سازی، تخریب و برچسب گذاری برای دولت سیزدهم به وحدت استراتژیک رسیدند هر کدام به نوعی شروع به تخریب دولت کردند؛ برخی از مشاورین، همراهان و حامیان اصلی دولت های یازدهم و دوازدهم که از همان ماه اول انتظار معجزه از دولت سیزدهم داشتند و در ابتدای امر بعد از ۸ سال سکوت در برابر کمبود ها و حمایت بی چون و چرا از حسن روحانی و دولت متبوعش شمشیر را از رو بستند؛ البته در این بین لشکر سلبریتی ها هم به میدان آمده اند و بعضا با طرح کردن مسائل خلاف واقع سعی در تزریق موج ناامیدی در جامعه دارند.

یکی از اولین حواشی ای که دولت را درگیر خود کرد؛ حاشیه هایی در انتصابات دولت بود

ابتدا جریان مخالف دولت سیزدهم سعی کرد به همه گان بقبولاند که دولت سیزدهم فقط از یک گروه خاص و آن هم فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق علیه السلام در انتصابات استفاده می کند این در حالی است که اولا دانشگاه امام صادق علیه السلام یکی از دانشگاه های عالی کشور است که در آن دانشجویان ملزم به فراگیری سه زبان انگلیسی، عربی و فرانسوی هستند و تمام دانشجویان در کنار رشته های تخصصی خود رشته های مربوط به معارف اسلامی را هم فرا می گیرند؛ همچنین در انتصابات دولت سیزدهم ۱۰ تن در حد وزیر یا معاون وزیر از دانشگاه امام صادق علیه السلام منصوب شده اند که این حد هم خیلی غیر طبیعی نیست و ذکر این نکته هم ضروری است که نمی توان مسئولان منصوب شده را صرفا امام صادقی علیه السلام دانست به عنوان مثال شاخص ترین انتصابات از این دانشگاه دکتر حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که در کنار تحصیل در دانشگاه امام صادق علیه السلام دکتری اقتصاد خود را از دانشگاه اصفهان گرفته است و یا دکتر احسان خاندوزی وزیر اقتصاد که دکتری خود را از دانشگاه تهران گرفته است.

با توجه به اینکه این حاشیه سازی خیلی نتوانست جو کشور را در دست بگیرد حاشیه جدید برای دولت سیزدهم با اسم رمز انتصابات فامیلی شروع شد.

به هیچ عنوان در مقام دفاع از انتصابات فامیلی نیستیم و این امر به شدت محکوم است اما این حجم از حاشیه سازی ها برای دولت آن هم در بدو آغاز به کار در یکی از حساس ترین برهه های زمانی قدری به دور از انصاف است.

شاید اولین حاشیه سازی ها برای آیت الله رئیسی از همان دوران ستادهای انتخاباتی آیت الله رئیسی آغاز شد؛ از آنجا که گفته شد ستاد آیت الله رئیسی را ۲ جریان مدیریت می کند و هیچ کدام نیز از دیگری حرف شنوی ندارد؛ اول دکتر نیکزاد که رئیس ستاد بود و دوم جریانی که اسمش را جریان علم الهدیی(ضمن حفظ احترام و کرامت حضرت آیت الله علم الهدی) که رابطه برادر خانم و دامادی با آیت الله رئیسی داشتند.

ابتدا گفته شد که باغ گلی وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت آموزش و پرورش پسر عمه آیت الله رئیسی است که این امر توسط گزینه پیشنهادی طی مصاحبه ای رسانه ای تکذیب شد.

ششم آبان حاشیه هایی برای بهرام عین الهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شد و گفته شد که داماد جناب وزیر در بسیاری از انتصابات این وزارتخانه نقشی فعال دارد که این موضوع با صدور بیانیه ای تکذیب شد؛ همان روز برای وزیر جهادکشاورزی نیز حاشیه هایی ایجاد شد مبنی بر اینکه ساداتی نژاد ۲ برادر خود را به عنوان رئیس دفتر و مشاور در وزارتخانه منصوب کرده است که این موضوع هم با صدور بیانیه ای تکذیب شد.

۳ روز بعد حاشیه هایی برای حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر انتصاب برادر خود به عنوان دستیار ویژه منتشر شد که این موضوع نیز توسط مدیر روابط عمومی وزارت خانه تکذیب شد.

فردای آن روز خبری منتشر شد که وزیر کشور خواهر زاده ی دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عنوان مشاور خود منصوب کرده است و این موضوع هم کذب از آب در آمد و توسط منتشر کننده اش تکذیب شد.

تکذیب انتصاب فامیلی در بانک مرکزی و ۲ تکذیب در وزارت صنعت، معدن و تجارت از دیگر حاشیه های انتصابات فامیلی بود که با صدور بیانیه هایی تکذیب شد.

این مطالب موجب شد رئیس جمهور نیز واکنشی داشته باشد؛ او‌ در یکی از جلسه های هیأت دولت گفت:" مسئله ورود نیروی انسانی به دستگاه ها ممکن است موجب فساد شود تاکید می کنم نسبت به انتخاب همکاران پاک دست، افراد شایسته و واقعا این‌ خط قرمز رعایت شود که گزینش افراد غیر صالح یا صرفا بر اساس آشنایی ها یا ارتباطات، هیچ گونه انتصاب رانتی و فامیلی صورت نگیرد"

قطعا همین واکنش های سریع به رد انتصابات فامیلی نیز از نقاط قوت دولت سیزدهم است چرا که در دوره های گذشته برای اینکه یک انتصاب فامیلی لغو شود کل افکار عمومی با هم بسیج می شدند و از همه صدا در می آمد به جز شخص منصوب کننده و رئیس دولت!

امروز مانند روز روشن است که انتصابات فامیلی خارج از مدار عدالت است و امیدواریم تمام انتصابات در کشور بر اساس شایسته سالاری باشد.

انتهای پیام/