حمید سجادی وزیری از جنس ورزش
  • اجتماعی

  • شهریور 08، 1400 - 04:47


نگاهی به وزاری  دولت سیزدهم؛

حمید سجادی وزیری از جنس ورزش

 

علی ستاری

به گزارش، روزنامه دریای اندیشه یکی دیگر از عرصه های مهم در جامعه ایران امروز ما بحث مهم ورزش و جوانان است؛ بالواقع این حوزه همواره در دولت های مختلف به حیاط خلوت سیاستمداران تبدیل شده است.

سالیانی پیش وزارت ورزش و جوانان به این شکل مرسوم نبود و عمدتا دو سازمان جدا بود که سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان بودند؛ بعد از تغییر سیستم اداره کشور از نخست وزیری به ریاست جمهوری و پس از ریاست احمد درگاهی بر مسند سازمان تربیت بدنی که اطلاعات دقیقی از آن در دست نیست؛ حسن غفوری فرد رئیس سازمان تربیت بدنی شده است ؛ او دارای  مدرک دکتری فیزیک ذرات هسته ای بود؛ بعد از او ریاست سازمان تربیت بدنی به مصطفی هاشمی طبا که تخصصش در حوزه های صنعتی بود و مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد نساجی داشت رسید. رئیس بعدی ورزش ایران محسن مهرعلی زاده دیگر سیاستمدار صنعتی ایران بود و بعد از  او نیز محمد علی آبادی سکاندار این عرصه شد که تخصصش در راه و ساختمان و معماری بود و آخرین رئیس این سازمان هم قبل از ادغام با سازمان ملی جوانان علی سعیدلو که تخصصش بیشتر در زمین شناسی بوده است شدیم.

بعد از اینها وزارت ورزش و جوانان پا به عرصه جامعه ایران گذاشت و محمد عباسی به عنوان اولین وزیر ورزش و جوانان آن هم با تخصص در حوزه آموزش عالی و سابقه وزارت تعاون در کارنامه سکاندار ورزش ایران شد. پس از او و تعویض 2 سرپرست سیاسی دیگر محمود گودرزی که جزو جامعه ورزشی کشور بود توانست وزیر کشور شود او کشتی گیر بود و بیشتر سوابقش در حوزه ورزش بوده است؛ اما انتخاب او را هم نمی توان ورزشی دانست چرا که او پس از معرفی شدن سه گزینه جهت وزارت ورزش و رای اعتماد نیاوردنشان به عنوان نفر چهارم به بهارستان معرفی شده بود.

بعد از او هم مسعود سلطانی فر یکی دیگر از سیاستمداران سکان عرصه ورزش کشور را در دست گرفت.

حال بعد از سالیان سال؛ حضور یک ورزشکار از بدنه تخصصی وزارت ورزش و جوانان که سالیان سال چه به عنوان یک ورزشکار و چه به عنوان یک مدیر ورزشی چالش های این عرصه را لمس کرده‌ است می تواند موجب امیدواری برای مردم در عرصه ورزش شود.

چرا که قطعا در جامعه امروز ما یکی از گلایه مندانه ترین اقشار ورزشکاران بودیم و در دوره مدیریت سیاسی سلطانی فر این نارضایتی به اوج خود رسید تا جایی که در همین المپیکی که گذشت شاهد رویارویی تلخ دو ایرانی یکی به نمایندگی از ایران و دیگری به عنوان یک پناه جو بودیم و در این دوره پناهندگی ورزش کاران نیز با افرایش روبرو شد.

حمید  سجادی موفق ترین دونده استقامتی تاریخ ایران است و رکوردهای بسیاری نیز از خود در عرصه ورزشی تخصصی اش به جای گذاشته است که برخی از آن ها هنوز هم شکسته نشده اند.

شاید اگر لجاجت مجلس با احمدی نژاد وجود نداشت؛ سجادی پیش از این به وزارت ورزش رسیده بود و مسیر ورزش ایران سمت و سوی دیگری را طی می کرد.

قطعا یکی از نقاط قوت سجادی برای وزارت ورزش و جوانان آشنا بودن او با ورزش قهرمانی و رفتارشناسی با ورزشکاران است یکی از مسایلی که همواره مورد انتقاد ورزشکاران بوده است چرا که با بسیاری از ورزشکاران رفتار درستی انجام نمی شود و در واقع ارزش کار آن ها ارج نهاده نمی شود.

طبق اعلام آیت الله رئیسی در دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان سجادی پس از اعتراض جامعه ورزشکاران به انتصابات سیاسی در این حوزه جزو چهره هایی بوده است که خود ورزشکاران معرفی کرده اند و هم تحصیلات مرتبط با ورزش را دارد؛ هم تجربه مدیریت ورزشی در سطوح مختلف را دارد و هم خود یک ورزشکار است.

در برنامه های سجادی می توان تحول را دید او اذعان داشته است که به دنبال این است که وزارت ورزش و جوانان را طوری متحول خواهد کرد که بدنه وزارت  ورزش و جوانان متعلق به خود جوانان و اهالی شود همچنین او در بحث ورزش های همگانی اعتقاد دارد که این نوع ورزش باید توسعه یافته و به دل شهرها و خیابان راه پیدا کند.

سجادی قول داده است که برای اولین بار در تاریخ ورزش کشور؛ ورزش بانوان را مستقل خواهد داد و برای توزیع عادلانه منابع و تجهیزات و زیرساخت های ورزشی نیز از تدوین طرح آمایش ساخت و سازهای اماکن ورزشی خبر داده است.

در بحث جوانان نیز که بیان کرده است که در این حوزه و به جهت اداره این بخش شورای مشورتی از جوانان نخبه در وزارتخانه تشکیل خواهد شد تا خود جوانان نیز بتوانند جریان ساز و تصمیم گیر باشند.

 

انتهای پیام/