هندی‌ها در بندرعباس شهرک خواهند ساخت
  • گزارش و مصاحبه

  • مرداد 30، 1402 - 05:10


علی ستاری-

سفیر هند در ایران با استقبال از پیشنهاد استاندار هرمزگان گفت: در آینده هند در بندرعباس شهرک صنعتی خواهد ساخت.

به گزارش روزنامه دریای اندیشه، با اینکه خیلی‌ها می‌گفتند سردمداران دولت سیزدهم زبان دنیا را بلد نیستند اما همین زبان نابلدان موفق شدند ایران را به گروه‌هایی مانند شانگهای بپیوندانند که چند سال بود از دولت خاتمی تا روحانی همه برایش تلاش کرده بودند اما موفق نشده بودند، دولتی که به زعم اصلاح‌طلبان زبان دنیا را بلد نبود موفق شد بدون تصویب FATF، واکسن وارد کشور کند، فروش نفت را افزایش دهد و آمریکا را وادار کند اجازه دهد که بخشی از منابع‌ارزی ایران در کره جنوبی در حد ۶ میلیارد دلار   آزاد شود، مسئله‌ای که به گفته‌ی مایک پنس معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا،" توافق اخیر بزرگ‌ترین باجی بوده که تاکنون به ایران دادیم"!
نمونه‌ی واضح زبان دنیا را بلد نبودن دولت سیزدهم، رفت‌آمدهای مکرر سفرا و وزرای دولت خارجی به همین بندرعباس خودمان است، دولت سیزدهم موفق شده است " بندرعباس " را به بندری بین‌المللی تبدیل کند و در آخرین نمونه سفیر هند در کشورمان با وجود اینکه هندی‌ها سرمايه‌گذاری عظیمی در بندر چابهار انجام داده‌اند، پای آن‌ها را به بندرعباس باز کرده‌اند .
 رودرا گاوراو شرست سفیر جدید هند در کشورمان در صدر هیاتی عالی رتبه با مهدی دوستی استاندار هرمزگان دیدار و در خصوص مسائل مهم دو جانبه گفت‌وگو کرد.
استاندار هرمزگان با اشاره به سابقه تاریخی کشور هند در مقابله با استعمار اظهار داشت: روابط دو کشور ایران و هند تاریخی بوده و در زمانی که کشورهای مختلفی حتی شکل نگرفته بودند این دو کشور با یکدیگر مراودات تجاری و فرهنگی داشتند بر همین اساس علاقمند به گسترش و تقویت روابط دوجانبه هستیم.
وی با اشاره به اینکه هند در سطح بین المللی هم حامی ایران بوده افزود: در شهر بندرعباس آثار حضور تجار و فعالان اقتصادی و فرهنگی وجود دارد و نشان می‌دهد که شهر بندرعباس از گذشته تاکنون برای فعالان اقتصادی مهم بوده است.
استاندار هرمزگان در ادامه با اشاره به مرز گسترده دریایی این استان و 2200 کیلومتر خط ساحلی و ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بی نظیر هرمزگان گفت: یکی از مهم‌ترین پتانسیل‌های این استان دارا بودن بندر مهم و استراتژیک شهید رجایی است که آمادگی کامل برای به اشتراک گذاشتن این ظرفیت با کشور هند وجود دارد.
وی تصریح کرد: در پسکرانه این بندر، 2400 هکتار اراضی احصا شده و این زمین‌ها برای امر سرمایه گذاری در نظر گرفته شده و اگر تجار و سرمایه گذاران خصوصی و دولتی هند علاقمند باشند می‌توانیم بخشی از این زمین‌ها را در اختیار آنها قرار دهیم.
نماینده عالی دولت در هرمزگان گفت: هرمزگان در حوزه کشاورزی به ویژه تولیدات خارج از فصل پتانسیل خوبی دارد و در صورت اعلام نیاز هند می‌توانیم در این حوزه و در زمینه تولیدات شیلاتی همکاری دوجانبه بسیار خوبی را شکل بدهیم.
وی با اشاره به ظرفیت‌های بزرگ هرمزگان در حوزه صنعت و محصولات پالایشی ادامه داد: لازمه همکاری منسجم اقتصادی نیازمند برگزاری جلسات و بررسی عرضه و تقاضای دو جانبه است تا بر اساس آن بتوان برنامه ریزی مناسبی برای استفاده از ظرفیت‌های دو کشور داشت.
از سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی هند در هرمزگان استقبال می‌کنیم
دوستی با تاکید بر اینکه از سرمایه گذاری فعالان اقتصادی هند در هرمزگان در هر زمینه‌ای استقبال می‌کنیم گفت: تمام فرصت‌های سرمایه گذاری در این استان احصا و در قالب کیف سرمایه گذاری در معرض دید علاقمندان قرار دارد و با تسهیل امور، شرایط لازم برای یک سرمایه گذاری مناسب در این استان فراهم شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات اتباع هندی در استان را پیگیری می‌کنیم گفت: تاکنون در خصوص مسائل مرتبط با دریانوردان و اتباع هندی هر کمکی نیاز بوده انجام دادیم و پس از این نیز بر همکاری بیشتر تاکید می‌شود.
 استاندار هرمزگان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری و لزوم تعریف مسیری برای حضور گردشگران هندی در ایران و بلعکس گفت: ایران اسلامی در حوزه کشتی رانی و نفتکش ناوگان خوبی دارد که می‌توان در این زمینه هم همکاری داشت.
وی ادامه داد: همچنین در حال آماده سازی شهرک دارو سازی در هرمزگان هستیم که در این زمینه هم با توجه به پتانسیل مناسب هند، آمادگی جذب سرمایه گذار در حوزه تولید دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد.
سفیر هند خواستار تشکیل کارگروه ویژه سرمایه گذاری در بندرعباس شد
رودرا گاوراو شرست سفیر هند در کشورمان نیز در این دیدار اظهار داشت: هر چند هند در چابهار سرمایه گذاری مناسبی داشته اما بندرعباس برای ما بندر اصلی محسوب می‌شود و تجارت ما در این شهر شکل می‌گیرد.
وی افزود: قبلا جامعه بزرگ هندی در این شهر ساکن بوده‌اند و یک معبد هم در بندرعباس داریم که به عنوان نماد فرهنگی هند در ایران تبدیل شده بر همین اساس تاکید داریم با همکاری دو جانبه وضعیت این معبد که مقصد گردشگران نیز هست بهبود ببخشیم.
سفیر هند در ایران گفت: به غیر از ارتباطات فرهنگی، همکاری اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری در بندرعباس را هم دنبال می‌کنیم، در مناطق آزاد قشم و کیش هم به دنبال این هستیم فرصت‌های سرمایه گذاری و قوانین کسب و کار را بدانیم و بر پایه آن برنامه ریزی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه آماده استفاده از ظرفیت‌های شیلاتی هرمزگان هستیم، تصریح کرد: تبادلات اقتصادی و فرهنگی ایران و هند تاریخی و قدیمی است و اکنون باید بر روی تسهیل روابط و گسترش ارتباطات تمرکز و کارگروه ویژه بررسی ظرفیت‌های دو جانبه را تشکیل داد.
گاوراو شرست گفت: هرمزگان در حوزه دریا و مطالعات دریایی، دانشکده پزشکی و امکانات آموزشی شرایط خوبی دارد و مایلیم از این امکانات و ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی برای اعزام دانشجویان به این استان همکاری کنیم.
حاضریم تجربیات هند در داروسازی را با هرمزگان اشتراک بگذاریم
وی همچنین بر برقراری پرواز مستقیم میان بندرعباس با یکی از شهرهای هند و همچنین خواهرخواندگی بندرعباس با شهر بمبئی اظهار داشت: هند در زمینه دارو تجربیات خوبی دارد و می‌تواند در این حوزه همکاری مشترک با بندرعباس را آغاز کند، همچنین در حوزه آی تی و فناوری اطلاعات نیز هند گام‌های مهمی برداشته که میتوانیم این تجربیات را با ایران اسلامی به اشتراک بگذاریم.
سفیر هند در ایران در پایان گفت: یکی از حوزه‌های مهمی که از مقام عالی دولت ایران در هرمزگان انتظار داریم در خصوص ملوانان هندی است که در کشتی‌ها کار می‌کنند این ملوانان گاهی مشکلاتی برایشان به وجود می‌آید که خواستار کمک بیشتر به آنان هستیم.
گفتنی است در این ملاقات، معاون سفیر، کنسول هند در بندرعباس و فرمانده ناوگروه رزمی تریکند رودرا گاوراو شرست سفیر هند در کشورمان را همراهی می‌کردند.
همچنین مهدی دوستی استاندار هرمزگان در جمع خبرنگاران، ایران و هند را دو تمدن بزرگ با روابطی عمیق قلمداد کرد و اظهارداشت: در دیدار با سفیر هند بر روی حوزه‌های ترانزیتی و امکان حضور هندوستان در توسعه پس‌کرانه 2 هزار و 400 هکتاری بندرشهید رجایی مذاکراتی انجام شد.
وی افزود: یکی از برنامه‌های ما در هرمزگان توسعه زنجیره تولید دارو و تجهیزات پزشکی است و هند توانمندی ویژه‌ای در این حوزه دارد که می‌توانیم از آن استفاده کنیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، گفت: در زمینه امکان صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی استان هرمزگان نیز صحبت‌هایی با مقامات هندی انجام شد.
دوستی، بیان کرد: هند جزو کشورهای بزرگی است که تجارت گسترده‌ای با غرب دارد و بندرعباس و بندرشهید رجایی می‌تواند در تجارت هند نقش‌آفرینی کند و ما آمادگی داریم ظرفیت‌های بندری خود را با هند به اشتراک بگذاریم.
وی عنوان‌کرد: ساختارهای بروکراتیک همواره منجر به زمان بر شدن فرآیندهای تجاری می‌شود از این‌رو علاقه‌مند هستیم مجموعه‌ای را برای تسریع در کارها ایجاد کنیم و به صورت یک نهاد و مجموعه‌ای مستقل، تعاملات را فارغ از مسیرهای بروکراتیک برای سرمایه‌گذاری و فعالیت‌‌های تجاری پیش ببریم‌.
رودرا گاوراو شرست سفیر هند در کشورمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ملاقات امروز در این راستا انجام شد که ناوگروه نیروی دریایی هند از بندرعباس بازدید داشت و ما هم حضور پیدا کردیم تا از حسن میزبانی در هرمزگان تشکر کنیم و از این فرصت برای بهبود و توسعه روابط میان هندوستان و جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه همبستگی ایران و هند جنبه‌ای تاریخی دارد، افزود: تجارت ایران و هند به‌طور سنتی و طبیعی از طریق بندرعباس انجام می‌شود که یک نقطه مهم ترانزیتی و تجارت است.
سفیر هند در ایران عنوان‌کرد: طبیعی است که اگر هند بخواهد روابط تجاری خود را با ایران توسعه دهد حضور در بندرعباس امری مفید خواهد بود
گاوراو شرست تصریح‌کرد: استاندار هرمزگان پیشنهاد کرد که منطقه کوچک صنعتی را برای هند در هرمزگان ایجاد کنیم که ما هم از این پیشنهاد استقبال می‌کنیم و سعی خواهیم کرد رویدادی تجاری را بین کسب‌وکارهای هندی و ایرانی ایجاد کنیم و شاید در آینده یک منطقه ویژه صنعتی برای هند در استان احداث کردیم.
به گزارش روزنامه دریای اندیشه، هند به عنوان بزرگترین تولید کننده داروهای ژنریک جهان و کشوری که بیش از ۵۰ درصد از تقاضای جهانی برای واکسن را تامین می کند با اینکه فعالیت صنعت داروسازی را همانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه کمتر از شش دهه پیش آغاز کرده، ولی با برنامه ریزی و سرمایه گذاری مناسب هم اکنون به یکی از کشورهای مهم تولیدکننده داروهای ارزان در جهان مطرح شده است.جالب است بدانید؛ شرکت های داروسازی هند، تامین کننده ۴۰ درصد از تقاضای داروهای ژنریک در آمریکا و ۲۵ درصد از تقاضای کل داروها در انگلیس می‌باشند. علاوه بر آن این کشور دارای شمار کثیری از پژوهشگران و مهندسین مرتبط به این حوزه است که می‌توانند این صنعت را به مقاطع بالاتر ارتقا بدهند. در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از داروهای ضد ریترویروسی که برای مبارزه با ایدز بکار می روند توسط شرکت های داروسازی هند تامین می شود.