قفسهای سود آور در آب های هرمزگان
  • اجتماعی

  • آبان 23، 1400 - 05:35


معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران :هرمزگان ضمن برخورداری از رتبه اول پرورش ماهیان دریایی در قفس توانسته گام های خوبی برای توسعه این صنعت بردارد، بطوریکه استان در ساخت و نصب قفسهای دریایی خودکفا شده است.

پرورش در قفس یکی از روش‌های متداول در پرورش ماهی است که در سال‌های اخیر با توجه به مزایای خاص خود مورد توجه بیشتر کشور‌های دنیا واقع شده است. در دنیا سالیانه بیش از یک میلیون تن انواع مختلف ماهیان دریایی پرورش داده می‌شود که میزان قابل توجهی از آن از طریق قفس‌های دریایی است.

به گزارش دریای اندیشه ؛در ایران مطالعات امکان سنجی و ظرفیت یابی پرورش ماهی در قفس در سال ۱۳۸۰ در استان‌های جنوبی کشور و در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان صورت پذیرفت.

هرمزگان به لحاظ دارا بودن ویژگی‌های آب و هوایی مناسب کشاورزی و با احتساب جزایر، همچنین وجود بیش از دو هزار کیلومتر نوار ساحلی می‌تواند با استفاده از این نعمت‌های خدادادی برای تبدیل پرورش ماهی در قفس به یک صنعت درآمدزا برای صیادان باشد.

استان هرمزگان، علیرغم مشکلات ناشی از تحریم‌ها و بیماری کرونا توانسته گام های خوبی برای توسعه این صنعت و ارتقا آن بردارد، بطوریکه شاهد هستیم که این استان، حایز رتبه نخست در تولیدات آبزی پروری دریایی کشور است.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران به همراه مدیر کل شیلات هرمزگان، مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان آب شور سازمان شیلات ایران، معاون آبزی پروری شیلات هرمزگان و جمعی از مسئولان از ظرفیت های آبزی پروری استان هرمزگان با هدف مرتفع سازی موانع و مسائل و همچنین فراهم سازی زمینه های ارتقا آبزی پروری در این استان بازدید کردند. در حاشیه این بازدید معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با بیان اینکه خوشبختانه شاهد توسعه چشمگیری در فعالیت های شیلاتی استان هرمزگان به ویژه آبزی پروری هستیم گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته شامل به روز رسانی مراکز و بهبود کیفیت تولید بی شک شاهد ارتقا فعالیت های شیلاتی در استان هرمزگان به ویژه در حوزه های آبزی پروری هستیم و تلاش‌های صورت گرفته در این مسیر ستودنی است.

مرتضی افراسیابی وجود ظرفیت های خوب پرورش ماهی دریایی در قفس،تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، پرورش ماهیان خاویاری، پرورش ماهاین گرمابی، تکثیر و پروش میگو، فرآوری و عمل آوری آبزیان و صادرات آبزیان در هرمزگان را ویژگی های این استان عنوان کرد و افزود: در سال های اخیر شاهد درخشش دست آوردها و فعالیت های شیلاتی در هرمزگان با اقدامات تاثیرگذار شیلات استان هستیم‌.

وی با اشاره به سهم یک چهارمی هرمزگان در تولیدات شیلاتی کشور خاطرنشان شد: با توجه به ظرفیت های عظیم شیلاتی این استان و همچنین تلاش ها و اقدامات انجام شده، بی شک توسعه آبزی پروری می تواند رونق اقتصادی، رونق تولید، اشتغال زایی و ... را برای استان هرمزگان و کشور به همراه داشته باشد.

افراسیابی پرورش ماهی در قفس را از اولویت‌های سازمان شیلات ایران و جزء طرح‌های اقتصاد مقاومتی، تامین کننده امنیت غذایی و بهره وری بهینه از منابع آبی و اشتغال پایدار خواند و گفت: استان هرمزگان ضمن برخورداری از رتبه اول پرورش ماهیان دریایی در قفس علیرغم مشکلات ناشی از تحریم‌ها و بیماری کرونا توانسته گام های خوبی برای توسعه این صنعت و ارتقا آن بردارد، بطوریکه شاهد هستیم استان در ساخت و نصب قفسهای دریایی خودکفا شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه استان هرمزگان پتانسیل بالغ بر 180 هزار تن تولید میگو  پرورشی و همچنین 113 هزار تن ماهیان دریایی در قفس را دارد گفت: تحقق این مهم مستلزم ایجاد زیرساخت های لازم همچون برق رسانی به مزارع و همچنین حمایت های اعتباری و تسهیلاتی کم بهره است.

افراسیابی راه اندازی مراکز تولیدی نیمه تمام به ویژه سایت پرورش میگو حسینه بندرلنگه پس از ۱۸ سال رکود را از کارهای بزرگ‌شیلات استان در حمایت از تولید در یکسال اخیر برشمرد و گفت: همچنین ارتقا و بهبود کیفیت تولید میگوی پرورشی از اهم اقدامات خوب شیلات استان و بخش خصوصی دانست.

در ادامه عبدالرسول دریایی مدیر کل شیلات هرمزگان برخورداری از حدود دو هزار و 500 کیلومتر نوار ساحلی(باجزایر) با مزیت بهره گیری توام از خلیج فارس و دریای عمان، ظرفیت تولید 113 هزار تن انواع ماهیان دریایی در قفس، 50 هزار هکتار اراضی مناسب جهت تولید میگوی پرورشی ظرفیت های خوب و جدید پرورش ماهیان خاویاری در آب های داخلی استان توام با آب کشاورزی –پرورش ماهیان گرمابی و... امکان تولید و پرورش خیار دریایی، گیاهان دریایی و صدفهای مروارید ساز، آرتمیا، لابستر را از ظرفیتهای آبزی پروری استان هرمزگان معرفی کرد.

عبدالرسول دریایی با اشاره به اهمیت آبزی پروری در حفاظت از زیست دریایی برای نسل آینده و تامین امنیت غذایی گفت: حرکت خوب شیلات استان در مسیر آبزی پروری، هرمزگان را به قطب تولیدات شیلاتی کشور تبدیل کرده است.

وی با بیان اینکه هرمزگان با تولیدات شیلاتی بیش از ۳۵۰  هزارتن در سال رکوردار و قطب شیلاتی کشور است گفت: فعالیت های شیلاتی و توسعه پایدار شیلاتی در استان هرمزگان در حال حاضرحدود 55 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است که این میزان بیانگر اهمیت و لزوم توجه و حمایت بیشتر از توسعه شیلات در استان هرمزگان است.

گفتنی است در این سفر از فعالیت های آبزی پروری شهرستان های قشم،بندرعباس، بندرلنگه، میناب و سیریک بازدید شد.