خستگی هتل ها در تابستان سرد
  • اجتماعی

  • شهریور 08، 1400 - 04:45


طیبه زردشت

بیش از یک سال و نیم است که از شیوع ویروس کووید 19 در سرتا سر جهان می‌گذرد و طی این مدت بیشتر مشاغل به شدت آسیب دیده‌اند، اما بدون تردید صنعت گردشگری و هتلداری از آن دسته مشاغلی هستند که نسبت به دیگر صنایع و مشاغل، از مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا آسیب بیشتری دیده و با بحران مواجه شده‌اند.

به گزارش دریای اندیشه؛شیوع ویروس کرونا ، باعث تعطیلی هتل‌ها و کاهش درآمد مشاغل مرتبط با صنعت گردشگری شده است و در این روزها هتل‌ها، خطوط هوایی، و تمامی مسیرهای مرتبط با این صنعت، متحمل ضرر و زیان‌های بسیاری شده‌اند و تاثیر منفی آن در مسافرت و مشاغل مرتبط با آن، بسیار زیاد است.

هتل های استان هرمزگان نیز از این مشکلات و ضرر و زیان ها در امان نمانده اند و بیماری کرونا متاسفانه مشکلات عدیده ای برای آنها با خود به ارمغان آورده است، شهرستان بندرعباس دارای 16 هتل می باشد که از این تعداد 3 هتل پنج ستاره بوده و 2 هتل نیز چهار ستاره می باشد و ذکر این نکته خالی از لطف نیست که با توجه به اقتصادی بودن این استان و شرایط آب و هوایی که در هرمزگان وجود دارد تردد مسافر و اشخاصی که برای فعالیت های اقتصادی و تجاری به این استان سفر میکنند امری طبیعی است و هتل های موجود نیز پذیرای مهمانان تجاری در این استان و شهرستان بندرعباس می باشند.

و البته لازم به ذکر است که بخاطر شرایط کرونا و همه گیری آن در تمام جهان و همچنین همه استان های کشورموجب شده که این سفرها کاهش یافته و اغلب فعالیت های تجاری و اقتصادی نیز به صورت دور کاری انجام شود، اما از همین تعداد مسافر ورودی به هتل های استان هم  با رعایت تمام پروتکل ها و شیوه های بهداشتی استقبال خواهد شد.     

محمدرضا چرسی زاده کارشناس ارشد گردشگری و عضو جامعه هتلداران ایران در گفتگوی اختصاصی با روزنامه دریای اندیشه اظهار داشت: طی این مدت همه گیری ویروس کرونا با وجود شرایط بسیار سخت اقتصادی و تعطیلی های اعمال شده به هتل ها و مشاغل مرتبط با گردشگری و پذیرش مسافر در استان هرمزگان به غیر از یک یا دو هتل، بقیه هتل ها باز هستند و فعلا تعطیل نمی باشند.

وی با اشاره به شرایط جوی و آب و هوایی استان هرمزگان بیان کرد: ضرر و زیان استهلاک تعطیلی هتل ها ناشی ازاین شرایط آب و هوایی بسیار زیاد است و همین عاملی شده برای تعطیل نشدن آنها چون ضرر بستن هتل ها بیش از باز بودن آنهاست.

چرسی زاده گفت: درصد اشغال هتل ها در طول سال متغیر است اما در حال حاضر میانگین درصد اشغال هتل ها در استان 45 درصد در سال می باشد.

کارشناس ارشد گردشگری و عضو جامعه هتلداران ایران در خصوص تعدیل نیرو در هتل ها اظهار داشت: هتل ها از شروع همه گیری موج کرونا تعطیل شدند و برخی از آنها تا یک سال نیز تعطیل بودند که همین تعطیلی ها خود به خود باعث تعدیل نیرو می گردد وعلاوه بر این نیز ویروس کرونا با ضربه سنگین به بدنه صنعت گردشگری موجب گردید بسیاری از تاسیسات گردشگری، نیروی انسانی خود را به خصوص در قسمتهای پذیرایی تعدیل کنند.

چرسی زاده اظهار داشت: چالش هایی که هتل ها در این شرایط کرونایی با آن مواجه هستند زیاد است اما مهمترین چالش های پیش روی هتلها، بستن راهها،قیمت بالای پرواز،هزینه بالای گندزدایی وهمچنین مراقبت از پرسنل و‌مهمانان می باشد.

کارشناس ارشد گردشگری و عضو جامعه هتلداران ایران تصریح کرد: ضرر و زیان هتلها دراین یکسال و نیمی که ویروس کووید 19 شیوع پیدا کرد، با یکدیگر متغییر است و اطلاعات دقیقی از این ضرر و زیان ها ندارم اما این واقعیت را می دانم که بیشتر مراکز اقامتی فقط برای ماندن و بقا تلاش میکنند.

وی درخواست رزرو هتل ها را در این زمان ۷۰ درصد کمتر از قبل کرونا عنوان کرد و گفت: اشخاصی که درخواست رزرو هتل را داشتند نیز تنها مهمانان کاری و‌ تجاری هستند.

وی بیان داشت: افزایش قیمت هتل ها در برابر تورم واقعی بسیار ناچیز است اما با این وجود در اکثر فصول سال تا ۵۰ درصد تخفیف نیز اعمال می شود که این تنها مختص استان هرمزگان نیست و در همه استان های کشور به همین منوال است.

محمد رضا چرسی زاده کارشناس ارشد گردشگری و عضو جامعه هتلداران ایران گفت: تنها راه نجات صنعت گردشگری از بحران ویروس کرونا واکسینه شدن کل کشور و همچنین حمایت دولت از سفرهای ارزان قیمت می باشد.

وی اظهار داشت: پیشنهاد بنده برای کم کردن آسیب به صنعت هتلداری، حمایت دولت به خصوص هزینه سهم بیمه کارفرما و بخشودگی، معافیتهای مالیاتی و دیگر هزینه های دولتی واحدهای گردشگری و همچنین اعطای  تسهیلات بدون بهره  و آسان برای تاسیسات گردشگری است.

در این ارتباط مایل بودیم با رئیس جامعه هتلداران قشم نیز مصاحبه ای داشته باشیم که متاسفانه طی تماس های مکرر و ارتباط های انجام شده موفق به انجام این مصاحبه نشده و نتوانستیم مشکلات هتلداران قشم را از زبان ایشان بشنویم.

به گزارش دریای اندیشه به نقل از مانا نیوز مسیح الله صفا رئیس جامعه هتلداران کیش از تعطیلی لوکس‌ترین هتل جزیره که تنها هتل دریایی کشور نیز محسوب می‌شود، خبر داد و اظهار داشت: هتل ترنج در جهت کاهش هزینه های خود اقدام به تعطیلی کرده است.

وی گفت:متاسفانه از زمان شیوع ویروس کرونا تا کنون ۱۶ هتل در جزیره کیش تعطیل شده است و بر‌اساس اعلام مالکان هتل‌ها، به زودی ۱۰ هتل دیگر نیز تعطیل خواهند شد.

به گفتۀ این مقام مسئول در جزیره کیش، در حال حاضر ۵۱ هتل در جزیره کیش وجود دارد و ۶۰ هتل نیز در دست ساخت است که انتظار می‌رود با اعمال سیاست‌های حمایتی انگیزه فعالان بخش خصوصی برای سرعت بخشیدن به روند ساخت هتل‌ها حفظ شود.

علیرضا امری کاظمی مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد قشم نیز در همین ارتباط با اشاره به این موضوع که با توجه به شرایط قرمز کرونایی، تمام ورودی‌های جزیره قشم از مسیر دریا مسدود شده است گفت: در حال حاضر ظرفیت اشغال هتل‌های جزیره قشم نیز کمتر از ۱۰ درصد است.

امری کاظمی تاکید کرد: متاسفانه تعداد زیادی از هتل‌های جزیره به تدریج از زمان شیوع کرونا تعطیل شده‌اند و با بیان اینکه برای کنترل بیشتر بیماری، بومی‌های جزیره نیز اجازه خروج از قشم را ندارند، اذعان داشت هم اکنون ورود به جزیرۀ قشم تنها از طریق هوایی و به صورت محدود انجام می‌گیرد.

کرونا به بیکاری بسیاری در صنایع وابسته به گردشگری دامن زده و تغییرات جدی و زیادی در سبک زندگی مردم ایجاد کرده است،از جمله تغییر در شیوه و سبک سفر که متاسفانه در تعطیلات اعمال شده از جانب دولت برای مهار گسترش ویروس کرونا سفرهای تفریحی بعضی از مردم تعطیل که نه اما محدودتر و کوتاهتر شد مثلا با ماشین شخصی و برای مکان نیز به جای هتل و مسافرخانه نیز به منازل شخصی مسافرت کردند.

در این بین نیز، کسب‌ وکار فعالان گردشگری که قبل از این هم با مشکلات متعددی دست ‌وپنجه نرم می‌کردند، بیشترین آسیب‌ها را دید، هتل‌ها خالی ماندند و برگزاری تورها متوقف شد و بسته‌های حمایتی دولت هم برای جبران گوشه ‌ای از این خسارت ها آنچنان نبود که به کارشان بیاید.

اما با همه این صحبت ها، به هر حال هر شهری جدای از گردشگر، به هتل نیاز دارد چون که مثلا وقتی بیمارانی برای درمان به شهری دیگر می‌روند، همراهانشان در آن شهر نیاز به مکانی برای اقامت و استراحت دارند و یا  بسیاری از افراد هستند که برای مسائل اقتصادی از شهری به شهر دیگر سفر میکنند، بنابراین هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها و مهمان‌پذیرها باید فعال باشند تا بتوانند به متقاضیان خدمات ارائه بدهند.

متخصصان در این خصوص اعلام کرده‌اند شيوع ویروس کرونا باعث از بين رفتن پنجاه ميليون شغل در جهان شده است  و در صورتی‌ که این بیماری به کلی از بين برود، حدود ده ماه زمان لازم است تا صنعت گردشگری به شرايط قبل از کرونا بازگردد.

امید آن را داریم که با بهتر شدن شرایط شیوع کرونا و رفع مشکلات ناشی از آن، دوباره شاهد رونق گردشگری و رونق اقتصادی در سراسر کشور عزیزمان و به خصوص استان هرمزگان باشیم.