معاون استاندار هرمزگان: خلیج فارس غیرقابل انکارترین سند هویتی در جهان است‌
  • گزارش و مصاحبه

  • اردیبهشت 04، 1402 - 04:59


معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، روز ملی خلیج فارس را امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای ایران زمین دانست و گفت: این تمدن بر شالوده مستحکم فرهنگ و هنر بنیان نهاده شده تا خلیج فارس آن غیرقابل انکارترین سند هویتی در جهان است‌.
به گزارش دریای اندیشه، احسان کامرانی در نشست ستاد برگزاری سیزدهمین جشنواره ملی خلیج فارس به میزبانی استان با اشاره به اهمیت خلیج فارس افزود: روز ملی خلیج فارس با هدف پاسداشت این نام در تاریخ کشور ثبت شده و هر ساله در دهم اردیبهشت ماه مراسم بزرگداشت این روز ملی برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: کرانه‌های این مرز نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متاثر از فرهنگ عمیق و اصیل برخاسته از این خطه است. اشتراکات فرهنگی بسیاری در تجارت و داد و ستد تا عرصه‌های متنوع هنر از معماری تا موسیقی و حوزه گردشگری و خوراک و پوشاک شواهدی بر این واقعیت هستند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اظهار کرد: در این میان وجه برجسته و ارزشمند تنگه هرمز و خلیج فارس، زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری ایشان عجین شده تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمودهای تازه آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و به جهانیان عرضه کنند.
وی ادامه داد: خلیج فارس از سمت شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین و امارت متحده عربی همسایه است و وسعت آن ۲۴۰ هزار کیلومتر بوده و پس از خلیج مکزیک و خلیج هودسن سومین خلیج بزرگ جهان محسوب می‌شود.
کامرانی تصریح کرد: خلیج فارس توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریاهای آزاد مرتبط است و جزایر مهم آن از خارک، هرمز، ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، جزیره کیش، جزیره قشم و لاوان که تمامی آن‌ها به ایران تعلق دارد.
معاون استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: دهم اردیبهشت در تاریخ ایران روز مهمی است، روزی که یادآور از خودگذشتگی‌های ملت سرافراز ایران و فرار اشغال‌گران متجاوز پرتغالی بعد از ۱۱۷ سال تسلط جابرانه بر سواحل جنوبی کشور است.
آغاز برنامه‌های جشنواره ملی هرمزگان از ششم اردیبهشت ماه
معاون استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: سیزدهمین جشنواره ملی به میزبانی استان با اجرای برنامه های متنوع از ششم اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد و اختتامیه آن به میزبانی بندرعباس با حضور مسوولان عالی رتبه کشوری و استانی در دهم اردیبهشت برگزار می شود.
کامرانی تصریح کرد: همزمان با برگزاری سیزدهین جشنواره ملی خلیج فارس، برنامه های متنوعی همچون اختتامیه جشنواره مطبوعات خلیج فارس، جشن های مردمی گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، تقدیر از برگزیدگان سال خلیج فارس، رونمایی از کتاب های چاپ شده با مضمون خلیج فارس و رونمایی از کتاب عکس خلیج فارس برگزار می شود.
وی بیان کرد: همزمان با برگزاری سیزدهمین جشنواره ملی خلیج فارس برنامه های متنوعی در سراسر استان به ویژه در جزیره هرمز، ابوموسی، بندر کنگ، شهرستان های میناب، سیریک، حاجی آباد و جاسک برگزار می شود.
معاون استاندار هرمزگان گفت: هرمزگان جایگاه و رسالت خطیری در صیانت از نام خلیج فارس دارد و دبیرخانه دائمی گرامیداشت روز ملی خلیج فارس در استان فعال و پویا باشد.
کامرانی تصریح کرد: مراکز علمی و دانشگاه ها و نخبگان نقش خطیری در صیانت از نام خلیج فارس دارند و از این ظرفیت همزمان با برگزاری سیزدهین جشنواره ملی خلیج فارس بیش از بیش بهره گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: رسانه ها به‌ویژه خبرگزاری ها، صداوسیما و شبکه های اجتماعی می توانند نقش بسزایی در معرفی و صیانت از نام خلیج فارس ایفا کنند.
معاون استاندار هرمزگان گفت: با اشاره به اهمیت صیانت از نام خلیج فارس تمامی فرمانداران و دستگاه های اجرایی و بنگاه های اقتصادی با ستاد برگزاری روز ملی خلیج فارس همکاری کنند.