مدیرکل تعاون ، کار رفاه اجتماعی هرمزگان مطرح کرد : تسهیلات 50 میلیون تومانی در حوزه مشاغل خانگی
  • فرهنگی

  • مرداد 19، 1399 - 15:33


کلیه فعالان مشاغل خانگی و افرادی که شغلشان مطابق با آیین نامه مشاغل خانگی ست و در همین راستا مجوز دریافت کرده اند تا سقف 50 میلیون تومان تسهیلات دریافت خواهند کرد.

به گزارش دریای اندیشه ؛ مدیرکل تعاون ، کار رفاه اجتماعی هرمزگان ضمن تبریک به مناسبت 17 مردادماه گرامیداشت "روز خبرنگار" به تلاشگران عرصه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در گفتگوی آنلاین با اصحاب رسانه خاطر نشان کرد : نقش اصحاب رسانه در جهت آگاهی بخشی و شفاف سازی و رساندن پیامی به همه مردم و سازمان ها بسیار موثر است و امیدواریم در این سال پیشرو از کمک ها و همراهی شما عزیزان رسانه محروم نباشیم .

هادی ابراهیمی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص مشاغل سخت و زیان بار مطالبی را عنوان کرد و گفت : تاکنون بخش نامه ای مبنی بر اینکه در این حوزه افرادی که قبل از سال 1380 مشمول مشاغل زیان بار باشند وجود ندارد. لازم بذکر است ؛ خبرنگارانی که در شرایط قانون کار قرار گرفته باشند قطعا روابط کارگری و کار فرمایی مشمول شرایط زیان آور می باشد. در صورتی که شرایط قانون کار حاکم باشد ، فعالان رسانه می توانند از مزایای قانون کار برخوردار باشند در صورتی که شرایط زیان بار بودن مشاغل محرز گردد طبق قانون ، کار فرما بایستی حدود 4 درصد سهم زیان آور را به کارگر پرداخت نماید.

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشاغل خانگی ابراز داشت : کلیه فعالان مشاغل خانگی و افرادی که شغلشان مطابق با آیین نامه مشاغل خانگی ست و در همین راستا مجوز دریافت کرده اند تا سقف 50 میلیون تومان تسهیلات دریافت خواهند کرد.

وی بیان داشت : سهمیه مشاغل خانگی امسال حدود 5 میلیارد تومان در بانک رفاه و توسعه تعاون برای مشاغل خانگی در نظر گرفته شده و ما بخشی از اعتبارات روستایی را به مشاغل خانگی تخصیص دادیم تا در این زمینه مشکلی بوجود نیاید.

مدیرکل تعاون ، کار رفاه اجتماعی هرمزگان اظهار داشت : کرونا تاثیر بسزایی در سراسر جهان و همچنین شرایط نا به سامانی را برای اقتصاد کشورها و همچنین کسب و کارها ، بنگاههای اقتصادی و .... ایجاد نموده است. از آنجاییکه با دستور العمل  ستاد ملی مبارزه با کرونا بخشی مشاغل بنگاههای اقتصادی تعطیلی شد. 

ابراهیمی در ادامه سخنان خود در خصوص آمار کاهش اشتغال مطالبی را برشمرد و عنوان کرد : طبق مرکز آمار ایران نیمه اول تا به امسال در کشور 2/9 نسبت به سال گذشته کاهش اشتغال داشتیم و که از این تعداد حدود 5/1 میلیون کاهش اشتغال بر اثر کرونا بوده است. در این بین کمترین آمار نرخ بیکاری بر اثر کرونا ( چهار محال و بختیاری ) و بیشترین نرخ بیکاری بر اثر کرونا مربوط به خراسان شمالی است. در نتیجه استان هرمزگان رتبه چهارم را در کاهش اشتغال از آن خود کرده است.

در استان هرمزگان فروردین ماه 1399 حدود 12/5 درصد نسبت به فروردین سال 1398 کاهش نرخ بیکاری داشته ایم. در ارزیابی مرکز آمار ایران شاخص های عمده بازار کار نسبت به جمعیت۱۵ ساله و بالاتر، هرمزگان با نرخ مشارکت اقتصادی ۴۹.۹ درصدی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داد.

این مسئول با اشاره به بیمه بیکاری برای کسب و کارهای آسیب از ویروس کرونا اذعان داشت : حدود 14 میلیون 242 نفر از هرمزگانی ها در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند. که حدود 90 درصد از این افراد از تسهلات بیمه بیکاری بهره مند شده اند.

وی افزود : به بنگاههای اقتصادی آسیب دیده ناشی از کرونا به ازای هر نفر 12 تا 16 میلیون تومان تسهیلات داده می شود.

مدیرکل تعاون ، کار رفاه اجتماعی هرمزگان ضمن تشریح برنامه های این سازمان به دو بخش در حوزه اشتغال هدف گذاری شده است خاطر نشان کرد : (کارآفرینان و مشاغل خانگی ) اغلب حوزه ها به ایجاد در آمد زایی کمک شایانی می کنند و ما با برنامه ریزی ها در صدد هستیم که مرکزی را در جهت حمایت ، نو آوری ، توسعه مشاغل خانگی با حضور فعالان این حوزه ترتیب دهیم. حمایت از مشاغل خانگی باعث ایجاد توسعه اشتغال با تکمیل ذخیره ارزش و توسعه در آمد با کمک نخبگان می توانیم به ایجاد و تقویت بازارهای هدف کمک نماییم. در حوزه حمایت از مشاغل خانگی حدود 126 میلیارد تومان تسهیلات در بخش روستایی تخصیص داده شده است.

ابراهیمی بیان داشت : اشتغالزایی یک موضوع فرابخشی است انشالله با توسعه خدمات فرصتی ایجاد شود که با روشی کیفی به ارائه خدمات مطلوب بپردازیم و یکی دیگر از خدمات این سازمان ؛ خدمات اشتغال ، تعاون ، روابط کار و اموراجتماعی ، حفظ صیانت کار و .... می باشد. ما به عنوان دستگاههای نظارتی وظیفه ما حفظ تعاون و نیروی کار است.

این مقام مسئول با اشاره به تشکیل پرونده های الکترونیکی بیمه بیکاری در پایان تصریح کرد : سامانه جامع روابط کار در حوزه های مختلف همچون بازرسی کار، تشکلات کارگری و کارفرمایی، روابط کار، بیمه بیکاری، مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار خدمت‌های خود را به جامعه کارگری و کارفرمایی می دهد و ایجاد شفافیت در اطلاعات مربوط به جامعه کارگری و کارفرمایی ، تسریع در روند رسیدگی و پیگیری گارهای مربوط به روابط میان کارگر و کارفرما،جلوگیری از تخلف‌های کارفرمایان در برابر حقوق کارگران، ایجاد دسترسی به سامانه برای تمامی بازیگران جامعه کارگری و کارفرمایی، دسترسی دولت به اطلاعات و مشخصات کارگران و کارفرمایان از اهداف راه اندازی این سامانه است.