زارعی با توجه به کمبود ذخایر خونی در استان از مدیران، مسئولان، کارمندان و مردم خواست که با مراجعه به مراکز انتقال خون اهدای خون انجام دهند.
به گزارش دریای اندیشه؛ خون و فرآوردههای خونی امروزه یکی از ارزشمندترین موادی هست که کمبود آن مشکلات بسیاری را ایجاد میکند و با توجه به اینکه روزانه تعداد زیادی از حادثه دیدگان و بیماران به خون و فرآوردههای آن نیاز دارند ضروری است که از طرق مختلف در بانکهای خونی، خون ذخیره شود، تنها راه ذخیره خون اهدای خون توسط مردم است چرا که هیج راه دیگری به جز انتقال خون برای این مهم تاکنون احصا نشده است و خون نیز هیچ جایگزینی ندارد.
مردم باید بدانند که انتقال خون برای درمان بسیاری از مشکلات پزشکی فرد دریافتکننده، مانند بیماریهای خونی، سرطان و نیز درمان برخی جراحتها و جراحیهای بزرگ که در آن خون از دست رفته است، دارای اهمیت است و پزشکان با در نظر گرفتن علت و شدت کم خونی (هموگلوبین پایین)، بیماری و علائم آن، نیاز به انتقال خون را تعیین میکنند.
همچنین انتقال پلاکت در صورت پایین بودن پلاکتهای خون یا اختلال در عملکرد آنها و انتقال پلاسما برای تأمین پروتئینهای خون و توقف خونریزی ضرورت دارد.
گفتنی است از فرآوردههای خونی در گلبول قرمز فشرده (Pack Cell): کم خونیها، سرطان، اعمال جراحی، زایمان، تالاسمی پلاکت، حین عمل یا بعد از اعمال جراحی طولانی همچون عمل قلب باز پلاسما: تعویض پلاسمای بیمار، نواقص فاکتورهای انعقادی و جلوگیری از خونریزی رسوب کرایو استفاده میشود.
از دوران شیوع کرونا به بعد به دلیل ترس و واهمه مردم از امکان ابتلا به کووید ۱۹ میل و مراجعات مردم همواره با کاهش روبرو بوده است و همین امر در چندین برهه نیاز فوری را به گروههایی از خون ایجاد کرده است در حالی که مسئولان سازمان انتقال خون همواره تاکید دارند که انتقال خون مشکلی برای مردم ایجاد نمیکند مراحل آن کاملا بهداشتی و با رعایت پروتکلها است.
ایمان زارعی مدیرکل انتقال خون هرمزگان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: شیوع بیماری کرونا و تعطیلات دو عامل کاهش مراجعه داوطلبان اهدای خون است و با توجه به نیاز بیش از ۲۵۰ واحد خون روزانه در ۲۳ مرکز درمانی و بیمارستانی استان از شهروندان سن ۱۸ تا ۶۵ سال درخواست داریم با مراجعه به مراکز اهدای خون مثل همیشه یاری رسان بیماران باشند.
وی افزود: آقایان هر سه ماه یک بار و بانوان هر چهار ماه یکبار میتوانند با مراجعه به مراکز انتقال خون در سراسر استان خون خود را به جهت نجات همنوعان و بیماران اهدا کنند.
زارعی بیان کرد: برای تامین نیاز بیماران باید به طور روزانه ذخایر خون مطلوب و پایداری را پیشبینی کنیم چرا که مراکز درمانی همیشه فعال هستند و علاوه بر داشتن بیش از ۲۴۰۰ بیمار خاص، باید برای اعمال جراحیها و وقوع سوانح و حوادث نیز ذخیره مناسبی از هر گروه خون داشته باشیم.
مدیرکل انتقال خون هرمزگان از تمامی مدیران، مسئولان، کارکنان و شهروندان در استان خواست اهدای خون را به عنوان یک تکلیف اجتماعی در برنامه خود قرار دهند و با مشارکت حداکثری در این روزهای سخت در کنار بیماران دردمند سهمی در بهبود سلامت آنها داشته باشند.
وی خاطرنشانکرد: ساعت پذیرش مرکز اهدای خون بندرعباس از ۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰، بندر لنگه و میناب ۸ تا ۱۳:۳۰، قشم ۱۷ تا ۲۰:۳۰ است .