به گزارش روزنامه دریای اندیشه ؛شامگاه ۱۵ آذر در آستانه روز دانشجو مسجد جامع بندرعباس میزبان دانشجویان و تشکل های دانشجویی بود و ویژه برنامه تریبون آزاد با حضور برخی از مدیران دستگاه های اجرایی استان برگزار شد و نمایندگان دانشگاه ها به ایراد سخنرانی و بیان نقطه نظرات و مطالبات پرداختند.
حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در این برنامه اظهارداشت: دانشجویان باید بتوانند هم در حوزه های وظيفه ای خود ادای مسئولیت کنند و هم بتوانند یک نشاط، تحرک و شادابی به محیط دانشگاه و جامعه تزریق کنند و در تاریخ نقش آفرین باشند.
وی افزود: در طول بیش از ۲۵ سال حضورم در دانشگاه ها دانشجویان عزیز را به عنوانروزنه های امید می دانم و نقطه قوت نظام اسلامی هستند به همین منظور از روز دانشجو برنامه تریبون آزاد دانشجویی را برگزار کردیم برای اینکه فتح بابی شود برای مسئولین دیگرِ استان و همچنان ادامه خواهد داشت و مسجد جامع بندرعباس پایگاهی برای بیان نقطه نظرات دانشجویان خواهد شد.
امام جمعه بندرعباس بیان کرد: فرق مطالبه گری با نقد در این است که نقد بیشتر به بیان مشکل می پردازد اما مطالبه گری بیان مشکل به اضافه ارائه راه حل ها و کمک به مسئولین در بهبود وضعیت و شرایط است؛ فرآیندی که گفتمان محوری آن بر مبنای طرح مشکل و ارائه راه حل برای پوشش خطا ها است را مطالبه گری می دانیم پس در مطالبه گری ۳ عنصرِ طرح مشکل، بیان راه حل ها و هدف کاهش مشکلات وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده بیان کرد: اولین اصل در مطالبه گری خیرخواهی است؛ مسئولین ما نباید فکر کنند مطالبه گران قصد به چالش کشیدن آن ها را دارند؛ در مطالبه گری باید بدون انگیزه خوانی و مبتنی بر اخلاق، حسن ظن، انصاف، اعتدال، شجاعت و صراحت لهجه به بیان مشکلات پرداخت.
وی ابراز داشت: تشکل های دانشجویی امروز به عنوان نماد و نمود تشکیلاتی مطالبه گری هستند اما این مطالبه گری باید راهبردی باشد و اولویت بندی و توجه به ظرفیت های موجود در آن ها لحاظ شود.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان اظهارداشت: استان هرمزگان امروز ۲ حرکت را در عرصه های فرهنگی آغاز کرده است و مقدمات کار را نیز فراهم کرده ایم؛ نقشه مهندسی فرهنگی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین سال پیش به دستور مقام معظم رهبری(مدظله) تدوین شد اما متاسفانه هنوز اجرا نشده است؛ مشکل را در اینجا دیدند که برش های فرهنگی استانی این نقشه نیز تهیه شود از این رو استان هرمزگان در کنار ۹ استان کشور انتخاب شدند که نقشه مهندسی فرهنگی در آن ها اجرا شود و نقایص طرح در آن ها مشخص شود.
وی افزود: ۵ اولویت برای بخش های فرهنگی استان انتخاب شده است و برای هریک از این بخش ها نقطه نظراتی از مدیران و صاحب نظران کمک گرفتیم و برای هر اولویت ۲۵ اقدام تعیین شد که جمعا ۱۲۵ اقدام در این برش استانی بعنوان اولویت اول تعریف شده است.
حجتالاسلام عبادی زاده بیان کرد: تقریبا از مجموعه استان های کشور فقط ۳ الی چهار استان سند فرهنگی و اجتماعی هستند و استان هرمزگان فاقد این سند است، ما قبل از اینکه برش استانی این سند مشخص شود دنبال نوشتن یک سند برای استان بودیم که با طرح سند فرهنگی متوقف شد؛ من از همین جا دست نیازم را به سوی همه دانشجویان و اساتید دراز می کنم و تقاضا می کنم در سند فرهنگی و اجتماعی هرمزگان ما را یاری کنند.
وی عنوان کرد: در مطالبه گری زمان شناسی نیز باید رعایت شود؛ مطالبه گری نیازمند فضای آرام است بنابراین در شرایط بحران نمی توان بحث مطالبه گری را مطرح کنیم؛ محور مطالبه مردم است و باید برای آن ها مطالبه کرد.
امام جمعه بندرعباس گفت: خواهش دارم دانشجویان در نمازجمعه شرکت کنند ما در خطبه ها مطالبات مردم را مطرح می کنیم؛ من همیشه جزو آخرین نفرها هستم که مسجد جامع را ترک می کنم و در این فرصت دانشجویان می توانند بیایند و مسائلشان را مطرح کنند.
وی با اشاره به مطالبات دانشجویان در امر اشتغال خاطرنشان کرد: اگر مبالغه نکنم در بحث اشتغال و بیکاری اگر امروز بخواهم عددی بگویم بدون هیچ مبالغه ای قریب بر ۱۰۰ بار فریاد مظلومیت این استان در بحث بیکاری را فریاد زده ام؛ زیبنده نیست هرمزگان جزو استان های با نرخ بیکاری بالا باشد.
انتهای پیام/