نیروگاه‌سازی دولت تدبیرو امید سال آینده تداوم می‌یابد
  • فرهنگی

  • مهر 08، 1399 - 09:21


دولت تدبیر و امید تلاش برای ساخت نیروگاه‌های تامین برق را از همان ابتدای کار در دستور برنامه‌های توسعه‌ای خود قرار داد به گونه‌ای که در مدت زمان فعالیت این دولت، ۱۵ هزار و ۶۷۵ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده و این روند سال آینده با افزایش 7.4 مگاواتی نیروگاه‌ها تداوم خواهد داشت.

نیروگاه‌سازی یکی از مهمترین برنامه‌های توسعه‌ای کشور است که در دولت تدبیر و امید با جدیت هرچه بیشتر دنبال شده است.

آمارهای منتشره از سوی وزارت نیرو نشان از آن دارد که درسال ابتدایی دولت تدبیر و امید مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به یک هزار و ۶۲ مگاوات افزایش یافته و این روند برای سال‌های بعد هم تداوم یافت.

روند احداث نیروگاه‌های جدید به گونه‌ای پیش رفت که با وجود همه مشکلات مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور در سال ۱۳۹۸ به رقم پانزده هزار و ۶۷۵ مگاوات نیروگاه حرارتی و برق آبی رسید.

معاون برنامه‌ریزی شرکت تولید نیروی برق حرارتی در این باره گفت: یک هزار و ۲۳۹ مگاوات در سال جهش تولیدبه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد.

«حمیدرضا عظیمی» افزود: شهریورماه امسال با راه‌اندازی واحدهای جدید نیروگاه‌های دالاهو، فردوسی و قشم ظرفیت اسمی نیروگاه‌های حرارتی ایران به ۶۸ هزار و ۳۸۸ مگاوات رسیده است.

​وی ادامه داد: تاکنون ۵۸۰ واحد تولید برق حرارتی در ۱۲۹ نیروگاه کشور احداث شده است.

عظیمی گفت: تعداد واحدهای حرارتی تحت مالکیت بخش خصوصی و صنایع بزرگ با افتتاح این پروژه‌ها به ۳۸۰ واحد و ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی تحت مالکیت بخش خصوصی به ۴۶ هزار و ۳۸۵ مگاوات رسیده است.

معاون برنامه‌ریزی شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه حدود ۶۸ درصد از کل ظرفیت تولید برق حرارتی در اختیار بخش خصوصی است، خاطرنشان کرد: در مدت زمان فعالیت دولت تدبیر و امید ۱۳ هزار و ۱۳۵ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است.

همچنین بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در دولت تدبیر و امید با رونق بسیار خوبی روبرو شد، به گونه‌ای که می‌توان گفت استفاده از این نوع انرژی پاک، هدیه این دولت به سبد انرژی کشورمان است؛ میزان تولید انرژی‌های تجدیدپذیر از حدود ۱۰۰ مگاوات ابتدای دولت یازدهم به ۸۲۰ مگاوات در سال ۹۸ رسید.

وزیر نیرو هم چندی پیش با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در صنعت برق انجام شده، گفت: سال آینده گزارش خواهیم داد که در ۸ سال دولت تدبیر و امید علاوه بر مدیریت مصرف، هر سال ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به مدار بهره‌برداری اضافه شده است.

روند افزایش ظرفیت منصوبه نیروگاهی برای سال آینده هم در نظر گرفته شده است به گونه‌ای که در بودجه پیشنهادی رییس جمهوری برای سال آینده ایجاد ۷.۴ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی مورد تاکید قرار گرفته است.