رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان: لزوم توجه به  اقتصاد، جامعه و دانش بومی در کشاورزی پایدار / با استفاده از جلبک های دریایی ، پدیده کشندقرمز کنترل شد
  • فرهنگی

  • شهریور 12، 1399 - 13:17



رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت: در مجموعه وزارت جهادکشاورزی سه مولفه اقتصاد، جامعه و دانش بومی در نظرگرفته شده که با رعایت آنها به کشاورزی پایدار می رسیم.
 
به گزارش دریای اندیشه ؛ محمدصدیق مرتضوی اظهار کرد: فعالیت های پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان از سال 61 آغاز شده و در چهار بخش زیست شناسی ذخایر آبزیان، اکولوژی منابع آبی ، محور آبزی پروری دریایی و زیست فناوری دریایی انجام می شود.
وی افزود: در بخش زیست شناسی ذخایر آبزیان ، در طول سال میزان برداشت ذخایر آبزیان و نوسانات در آبزیان تجاری بررسی می شود.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان ادامه داد: در بخش اکولوژی منابع آبی، چگونگی تاثیرعوامل طبیعی و غیر طبیعی بر روی تراکنش و تنوع گونه های آبزی بررسی می شود.
به گفته مرتضوی، در بخش آبزی پروری دریایی ، پژوهشکده به دنبال این است که با استفاده از دانش روز تولیدات آبزیان دریایی را افزایش دهد.
وی تصریح کرد: در بخش زیست فناوری دریایی به دنبال ایجاد محصولات جدید در آبزیان وایجاد ارزش افزوده بوده تا با استفاده از روشهایی، ترکیباتی استخراج شود که در تولیدات کمک وافری نماید.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با اشاره به اینکه این پژوهشکده ۱۹فعالیت و پروژه تحقیقاتی در چهار محور دارد، خاطرنشان ساخت: پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان در حال حاضر۲طرح عمرانی در دست اجرا داشته و ۱۵قرارداد پژوهش نیز با مراکز مختلف منعقد کرده است.
مرتضوی در ادامه میزان مجاز صید میگو در آب های هرمزگان طی یک سال را بین یکهزار و ۵۰۰تا ۲هزار تن در سال دانست و افزود: با توجه به ثبات تقریبی جمعیت میگو در آب های هرمزگان بابت این گونه نگرانی وجود ندارد.
وی همچنین در خصوص  صید مجاز ماهی یال اسبی  بیان داشت: بر اساس مطالعات علمی، میزان صید مجاز ماهی یال اسبی بین ۲۰تا ۲۲هزار تن در سال است اما میزان صید هم اکنون حدود ۳۵هزار تن است که حدود یک و نیم تا ۲برابر حد مجاز است.
این مسئول ، میزان مجاز صید کفزیان مانند ساردین ماهیان را حدود ۸۵هزار تن در سال عنوان داشت و خاطرنشان ساخت: کوچک شدن اندازه ساردین های نمونه گیری شده نشان می دهد صید این گونه، زیر سن بلوغ انجام می شود که شیلات برنامه هایی برای مدیریت صید آن دارد.
وی با اشاره به اینکه صنعت پرورش ماهی در قفس به واردات بچه ماهی وابسته می باشد، افزود: بااستفاده از دانش مولدسازی بدنبال تکثیر بچه ماهی در استان هستیم.
مرتضوی همچنین تصریح کرد: از طریق بالابردن دانش بهره برداران پرورش میگو به دنبال افزایش تولید این میگو در استان هستیم.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان خاطرنشان ساخت : در مجموعه وزارت جهادکشاورزی سه مولفه اقتصاد، جامعه و دانش بومی در نظرگرفته شده که با رعایت آنها به کشاورزی پایدار برسیم.
مرتضوی با بیان اینکه این پژوهشکده یکی از مراکز مهمی بود که توانست پدیده کشند قرمز را کنترل نماید، اظهار کرد: با استفاده از جلبک های دریایی توانستیم این پدیده را کنترل کرده که خوشبختانه نتایج بسیار خوبی داشت ونتایج آن در مزارع پرورش میگو نیز قابل اجرا می باشد.
به گفته وی، بررسی ها نشان می دهد برخی گونه های ماهی همچون سنگسر، هامور و شیر نسبت به قبل کمتر شده و بر اساس تغییرات جمعیتی حلوا سفید و شوریده بیشتر شده است