روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس خبر گم شدن گوی شناور پایانه نفتی جاسک را تکذیب و اعلام کرد:گوی از سطح قبلی خود در دریا پایین تر رفته است.
این شرکت در خبری که روز چهارشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت اعلام کرد: پیرو درج اخبار نادرستی مبنی بر مفقود شدن گوی شناور پایانه نفتی جاسک در فضای رسانهای، به اطلاع میرساند که این اخبار کذب بوده و تأسیسات دریایی پایانه نفتی جاسک شامل گوی شناور و اتصالات زیرآبی آن در موقعیت دریایی این پایانه قرار دارند.
در این خبر آمده است: پس از وقوع طوفان و شرایط آب و هوایی نامناسب منطقه، مخازن شناورساز «بویانس» گوی شناور دچار آبگرفتگی شده و گوی شناور در ارتفاعی پایینتر از سطح آب قرار گرفته است.
همچنین اتصالات نفتی و لنگری گوی پایانه نفتی جاسک سالم بوده و هیچگونه نشت نفت یا تغییر در موقعیت این گوی حاصل نشده است.
علت این آبگرفتگی در دست بررسی بیشتر است.
پیش از این در فضای مجازی خبر گم یا غرق شدن این سازه نفتی منتشر شده بود.
نخستین گوی شناور (SPM) صادراتی با ظرفیت طراحی ۷ هزار مترمکعب در ساعت نفتﺧﺎم ﺳﺒﮏ و ﺳﻨﮕﯿﻦ و ﻧﯿﺰ ﻣﯿﻌﺎﻧﺎت ﮔﺎزی، اواخر سال گذشته توسط شناور سیمستر در موقعیت فراساحلی این پایانه در منطقه کوهمبارک استان هرمزگان نصب و وارد مرحله راهاندازی شد.
وزن این سازه دریایی به همراه اتصالات جانبی آن نزدیک به ۸۰۰ تن است.
با راهاندازی و بهرهبرداری از این گوی شناور امکان بارگیری و صادرات نفتخام سبک، سنگین و نیز میعانات گازی با نفتکشهای غولپیکر (VLCC) فراهم شد.
امنیت اقتصادی بیشتر برای خریداران نفت ایران، کاهش مسیر نفتکشها، کاهش زمان تقاضا تا عرضه نفتخام و میعانات گازی، کاهش هزینههای حملونقل و بیمه، زمینهسازی برای ساخت صنایع پاییندست در منطقه مکران و در نهایت کاهش وابستگی به گلوگاه تنگه هرمز را از جمله مزایای احداث پایانه نفتی جاسک و به آب اندازی این گوی شناور اعلام شده بود.