تزریق هیوندای النترا به بازار خودروی کشور
  • گزارش و مصاحبه

  • مرداد 31، 1402 - 11:02


علی ستاری-

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به رفع موانع ترخیص خودروهای موجود در گمرک شهید باهنر بندرعباس، گفت: 1000 دستگاه خودروی وارداتی امروز ترخیص می‌شوند، از این تعداد 900 خودرو در گمرک موجود و 100 دستگاه دیگر هم در حال ورود به گمرک است.

به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه، بدون شک یکی از حسرت برانگیر‌ترین صحنه‌های موجودی که زمان بازدید مسئولان کشوری از گمرکات به ویژه گمرک شهید باهنر بندرعباس شاهد بودیم، خودروهای خارجی و آخرین سیستمی بود که زیر گرما و گرد و خا‌ک در حال نابود شدن بودند اما کسی قصد ترخیص آن‌‌ها را نداشت، به هر دلیلی هم که آن خودروها آن جا پارکینگ شده بودند، مردم در آرزو و حسرت چنین خودروهایی مجبور بودند پشت صف ایران‌خودرو و سایپا بایستند تا یکی از حلبی‌های آن‌ها را که بیشترین سودش به جیب‌ تعمیرکاران و تعویض‌کاران می‌رود بایستند و هزاران خودرو در گمرکات معطل امضا یا خم ابروی یک مسئول بماند، مسئله‌ای در سفر چند ماه پیش وزیر اقتصاد و دارایی که گمرکات کشور زیر نظر او اداره می‌شود به هرمزگان،قول ترخیص خودروهای خاک خورده‌ی گمرک داده شد و دقیقا جناب وزیر هم از همین خودروها که در محوطه بندر شهید باهنر دپو شده‌اند بازدید به عمل آورد، البته ناگفته نماند، احتمالا در حال حاضر برنده‌ی واقعی این ترخیص‌ها واردکننده‌ی گرامی است که چندین سال بدون اینکه کسی دستبند بر دستش بزند خودروهایش در پارکینگی حاکمیتی احتکار شده است و همین خودروهای آفتاب خورده نیز چندین برابر روز ورود به بازار ایران قیمت دارند و می‌ارزند، البته از سخنان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد اینگونه بر می‌آید که مشکل این خودروها این بوده است که توسط وارد کننده اظهار نشده است‌، بنابراین با احترام به جناب مالک خودروها، حق این بود که این خودروها توسط دولت و حاکمیت به مزایده‌ی عمومی گذاشته می‌شد تا دیگر کسی کالایی را بدون اظهار کردن وارد کشور نکند، علی ای حال با اقداماتی که دولت سیزدهم انجام داد بسیاری از مردم صاحب خودروهای نو شدند و تا حدودی بازار خودروی ایران آرام شد که البته باید این موضوع را حاصل تلاش‌های وزیر ناکام فاطمی‌امین بدانیم که توفیق نشد روزهای آرام بازار خودرو را ببنید، هر وزیری یک کار مثبت از خود در تاریخ اذهان مردم بگذارد خوب می‌شود، فاطمی امین گرچه به سختی اما توانست بازار خودرو را تقریبا آرام سازی کند و جانشینش نیز پرچم جدیدی را در کشور بلند کرده است که عبارت است از عمومی‌سازی استفاده از خودروهای برقی که چنانچه این اتفاق در کشور بیافتد شاهد تحولی شگرف در حمل و نقل کشور خواهیم بود و بسیاری از مشکلات من جمله مشکلات موجود در حوزه‌ی سوخت مرتفع خواهد شد.
خودروهای دپوشده در بندر شهید باهنر مسئولان زیادی را به خود دیده‌اند و شاید قرار بر این بوده که افتخار این مسئله نیز به نام سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد بخورد.
یک محموله از این خودروها شامل 4 نوع از انواع خودروهای هیوندا از جمله النترا و توسان است که بدلیل برخی آیتم های استانداردی هنوز اظهار نشده اند و با دستور رییس سازمان استاندارد، این خودروها بزودی اظهار و از گمرک ترخیص می شوند.
 مهدی اسلام پناه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد، با استقبال رسمی مهدی دوستی استاندار هرمزگان در فرودگاه بین‌المللی شهدای پرواز ۶۵۵ بندرعباس به منظور بازدید از برخی گمرکات استان وارد بندرعباس شد و در اولین برنامه‌ی خود با حضور گلزار شهدای گمنام بندرعباس، ضمن اهدای گل به مزار پاک شهیدان به این شهدای والا مقام ادای احترام کرد.
معاون رئیس جمهور در ادامه راهی بندرشهید باهنر شده و از خودروهای ترخیص‌نشده‌ی این بندرگاه بازدید به عمل آورد.
رئیس سازمان ملی استاندارد در حاشیه بازدید از بندر شهید باهنر بندرعباس در جمع خبرنگاران، اظهارداشت: یک هزار دستگاه خودروی وارداتی، امروز ترخیص خواهد شد و به نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ترخیص این خودروها می‌تواند در تنظیم بازار خودرویی کشور، نقش‌آفرینی، کند، گفت: این محموله پیش از این اظهار نشده بود که ما از صاحب کالا درخواست کردیم این کار را انجام دهند و کارشناسان استاندارد نیز در محل حاضر هستند تا تطابق‌های لازم را برای ترخیص انجام دهند.
اسلام پناه عنوان‌کرد: هر جا که احساس شود مانعی برای واردات وجود دارد در جهت رفع رجوع و تسهیل امور حضور پیدا خواهیم کرد و شرایط را به نحوی رقم خواهیم زد که گشایش ویژه‌ای ایجاد شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد، خاطرنشان‌کرد: سیاست دولت این است که با نظارت‌های میدانی و عملیاتی گره‌های موجود در مسائل مختلف را باز کند‌.
سلامت و امنیت مردم را فدای فشارها نمی‌کنیم
مهدی اسلام پناه همچنین در نشست با مدیران گمرک و بنادر هرمزگان و جمعی از فعالان اقتصادی و واردکنندگان کالا افزود: اجازه عبور از استانداردهای تعریف شده و الزامی را به بخش خصوصی و دولتی نمی دهیم و اگر بخش دولتی به این الزامات پایبند نباشد، از بخش خصوصی نیز نمی توان چنین انتظاری داشت.
وی خاطرنشان کرد: استاندارد تمام توان خود را به کار می گیرد تا ضمن رعایت الزامات و استانداردهای قانونی ، ترخیص کالاها از گمرکات نیز به سرعت انجام شود و در این راستا بسته تحولی با ۴۷ماده به عنوان روش نامه (دستورالعمل ) الزامی به همه بخش های مرتبط ابلاغ شده است.
رییس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: در حال حاضر ۸۰درصد کالاها در مدت پنج تا هفت روز ترخیص می شوند و ۲۰درصد دیگر که نیاز به آزمایش های تخصصی دارند، طی مدت ۱۰تا ۲۰روز از استاندارد جواب می گیرند.
اسلام پناه روزآمدی آزمایشگاه های مرجع و تعیین ماهیت را از عوامل موثر در پاسخ سریع به فعالان اقتصادی در حوزه واردات و صادرات دانست و تصریح کرد: در سیاست راهبردی جدید این آزمایشگاه ها باید بخشی از سود خود را صرف تجهیز و بروزسازی کنند و در غیر این صورت ، ممکن است با تعلیق یا ابطال یک چند دامنه فعالیت روبرو شوند.
رییس سازمان ملی استاندارد درباره نبود آزمایشگاه های مرجع و تعیین ماهیت در هرمزگان و ارسال نمونه های وارداتی به آزمایشگاه های سایر استان ها خاطرنشان کرد: آزمایشگاه مرجع نفتی هرمزگان در حال تجهیز است و طی ماه های آینده به بهره برداری می رسد. آزمایشگاه موادغذایی میناب نیز با به روزآوری دستگاه ها و فرآیندها در آینده نزدیک وارد چرخه خدمت خواهد شد و یک آزمایشگاه نیز توسط شرکت فولاد هرمزگان در آستانه راه اندازی و بهره برداری است.
معاون رییس جمهور با اشاره به بازدید از گمرک شهید باهنر و آغاز روند ترخیص حدود یک‌هزار دستگاه خودروی هیوندای النترا پس از هفت ماه ماندگاری در محوطه های گمرک گفت: رویکرد سازمان ملی استاندارد تسهیل ترخیص کالاهاست و اگر تدبیر و اقدام استاندارد نبود یک‌هزار دستگاه خودروی یاد شده سر از مزایده در می آورد.
وی یادآور شد: البته همه مشکلات و معطلی ترخیص کالا به استاندارد مربوط نمی شود و برخی مسائل اسنادی و ارزی و اظهار نشدن کالا نیز در این زمینه موثر هستند.اسلام پناه همچنین با حضور در بندر شهید رجایی از بخش‌های مختلف این بندر بزرگ اقتصادی و ترانزیتی نیز بازدید کرد که بخش دپو و نگهداری از گندم یکی از این بخش‌ها بود.
معاون رئیس‌جمهور در جمع خبرنگاران نحوه‌ی نگهداری گندم در فضای باز را مورد انتقاد قرار داد و گفت: این شرایط پذیرفته نیست و بایستی اصلاح شود.
وی افزود: نگهداری گندم در فضای آزاد فقط برای مدت کوتاه و شرایط اضطراری امکان‌پذیر است و برای شرایط طولانی مدت این مسئله پذیرفتنی نیست بنابراین باید سریعا اصلاح شود.