شهردار شهر رمکان در گفتوگو با خبرنگار روزنامه دریای اندیشه اظهارکرد: عامل اصلی پیشرفت و پویایی یک شهر داشتن چشم انداز و برنامهریزی بر مبنای اهداف پیش بینی شده میباشد و برنامهها زمانی اجرایی خواهند شد که از یک افق روشن و قابل دسترسی برخوردار باشند.
طاها ابراهیمی افزود: رمکان با توجه به موقعیت ویژه در جزیره قشم و قرار داشتن در مسیر اصلی شمال به جنوب و شرق به غرب این جزیره از پتانسیل های بسیار بالایی برخوردار است، چشم اندازهایی که ما برای این شهر ترسیم کردهایم دو چیز است؛ نخست شهری توانمند و خوداتکا با اقتصادی متنوع و رقابتی و دوم شهری پایدار با شاخصهای بالای کیفیت و زندگی.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: سلامت اجتماعی و رفاه عمومی، جذب سرمایهگذاران و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری، همچنین آسفالت معابر سطح شهر، احداث پارک و مکان تفریحی مناسب و در کنار آن فعالیتهای آموزشی و فرهنگی و تلاش جهت مشارکت شهروندان در امور شهر و رفع معضلات اجتماعی، بخشی از اولویت های اصلی ما است.
ایجاد منابع درآمدی پایدار برای اداره شهر ضروری است
شهردار رمکان با اشاره به اینکه شهرداریها ارگانهای عمومی غیردولتی هستند که میبایست منابع درآمدی برای تامین هزینههای خود را ایجاد کنند، بیان کرد: دریافت عوارضهای ساخت و ساز، کسب و پیشه، تبلیغات، جمع آوری زباله، مالیات بر ارزش افزوده از جمله منابع تامین درآمدهای شهرداریها می باشند که قانونگذار تعیین کرده است اما این منابع کم است. این در حالی است که هزینه ها به شدت افزایش یافته است به همین علت شهرداری ها باید به سمت ایجاد منابع درآمدی دیگر بروند لذا از جمله منابع درآمدی شهرداری رمکان اجاره بها املاک شهرداری و تابلوهای تبلیغاتی است که در نظر داریم با سرمایهگذاری در بخشهای دیگر و جذب مشارکت سرمایهگذاران جهت افزایش درآمد اقدام کنیم.
ابراهیمی ادامه داد: شهر رمکان به عنوان سومین قطب تجاری جزیره قشم بازار خوبی دارد که مطابق با سلیقه بومیها ساخته شده است و برای همین اکثر مشتریان بازارهای این شهر بومیهای جزیره و حتی استان هستند، از طرفی این شهر در مرکزیت جزیره و منطقهای معروف به بالاشهر قرار دارد که نسبت به سایر نقاط جزیره از آب و هوای مطلوبتری برخوردار است لذا اگر روی این ظرفیتها برنامهریزی و کار کنیم به شناخته شدن بیشتر این شهر کمک میشود بسیاری از مسائل رونق پیدا میکند.
شهردار باید با جدید ترین نظریه های حوزه شهری آشنا باشد
یک شهردار موفق باید یک مدیر توانمند، قانون مدار، پاکدست، اهل تعامل، دارای استقلال رأی و دارای روحیه کار تیمی و گروهی و مشورت پذیری باشد، همچنین یک شهردار موفق باید قدرت رایزنی و چانهزنی داشته باشد و با تعامل خوب با دیگر سازمانها و ارگانها بخشی از مسائل شهری را حل کند.
از سوی دیگر یک شهردار موفق باید اطلاعات تخصصی داشته و آگاه به مسائل شهری و شهرسازی باشد و با جدیدترین نظریه و اقدامات در حوزه شهری آشنا باشد. از این رو شهر خلاق، شهر دوستدار محیط زیست، شهر شاد، شهر تابآور، شهر دوستدار معلولین، شهر دوستدار کودک از جمله مباحث مطرح و بروز دنیا است که شهردار باید به آنها آشنا باشد.
تمام سعی و تلاش بنده به اتفاق اعضای محترم شورای اسلامی چه در زمان روستا بودن رمکان و چه پس از شهر شدن آن بر این بوده که با وجود همه محدودیت ها و مشکلات از امکانات موجود به بهترین نحو بهره ببریم و جهت توسعه همه جانبه رمکان تلاش کنیم؛ اینکه موفق بودیم یا نه باید شهروندان نظر بدهند اما اگر موفقیتی هم بوده حاصل همراهی و تعامل مسئولین، ائمه جمعه، اعضای شورا، خیرین، شهروندان و کارکنان شهرداری بوده و امیدوارم با سعی و تلاش بیشتر بر کمبودها و مشکلات فائق آییم.