فراخوان آموزش و پرورش و نبود زیرساخت های لازم بهداشتی برای حضوری شدن کلاسهای درس نارضایتی ‌و عدم استقبال والدین هرمزگانی را بدنبال داشته است.

مرتضی سلیمانی

به گزارش روزنامه دریای اندیشه ؛ آغاز سال ۱۴۰۱ با کاهشی شدن موج اومیکرون،در ایران همراه شد ،تعطیلات تمام شده اما ویروس کرونا هنوز هست، باید دید این پاندمی خطرناک در بهار نو  چه خوابی برای سلامتی مردم دیده است.

 کرونا ناپایدار است و با وجود نگاه‌های مثبت مبنی بر افول پاندمی کرونا، نباید زود قضاوت کرد ،چرا که ما شش پیک خطرناک کرونا را با از دست دادن بیش از ۱۴۰ هزارهموطن عبور کردیم و خوشایند نیست تجربه های تلخ گذشته را با تصمیمات ناگهانی تکرار کنیم.

عوارض کرونا فقط مرگ و میر نبود، بیکاری، مشکلات اقتصادی خانواده‌ها، افت تحصیلی دانش آموزان و افزایش میزان افسردگی و اختلالات روانی از دیگر تبعات این بیماری است.

تعطیل شدن مدارس در دو سال گذشته آسیب‌های جدی به تحصیل دانش آموزان و به خصوص رشد اجتماعی و سلامت روان آنان وارد کرد اما حفظ جان و جلوگیری از گسترش ویروس به خانواده‌ها مهم تر بوده است.

بررسی آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می دهد، میزان مرگ کرونا در نیمه فروردین امسال به حدود روزی ۳۷ تا ۵۴ نفر رسید اما نشانه‌هایی از روند افزایشی وجود دارد و حدود 4 هزار228 نفر روزانه به این بیماری مبتلا می شوند.

بازگشایی مدارس آن هم در دمای 31 درجه ای هرمزگان و رطوبت 80 درصدی هوا شرایط حضور در کلاس های درس را برای دانش آموزان سخت می کند ، چرا که در این حالت ماسک تنها برای مدت زمان کوتاهی قابل استفاده است و ماندن محصلان در فضای بسته، بدون تهویه مناسب خطر همه گیری کرونا را افزایش می دهد.

انتقاد رییس نظام پزشکی هرمزگان از آموزش و پرورش

دکتر حسین کرمپور در نامه ای خطاب به محمد قویدل ضمن یادآوری تلاش ها و نقش پزشکان عمومی در تشخیص ودرمان بیماران طی دوران اوج کرونا ، تصمیم آموزش و پرورش استان را خلاف مبانی علمی و حرفه ای و شان پزشکان عمومی دانست.

وی خواستار اصلاح بخشنامه آموزش و پرورش استان در این باره و دلجویی از پزشکان عمومی شد.

رییس نظام پزشکی هرمزگان در نامه سرگشاده ای خطاب به رییس کل آموزش و پرورش استان نسبت به بخشنامه آموزش وپرورش درباره قابل قبول نبودن گواهی استراحت پزشکی توسط پزشکان عمومی برای دانش آموزان مبتلا به کرونا اعتراض کرد.

پیشترمدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان با بیان اینکه اولیای دانش آموزان همکاری لازم را با مدارس داشته باشند، گفته بود: دانش آموزانی که علائم کرونا و بیماری زمینه‌ای دارند تنها با داشتن تاییدیه پزشکی می‌توانند آموزش برخط دریافت کنند.

سجاد  یکی از والدین هرمزگانی در خصوص بازگشایی مدارس می گوید: هیچ تهویه مناسبی در فضای کلاس وجود نداد و جمعیت دانش آموزان در یک کلاس ۴۰ نفر است و از اینکه فرزندم در این محیط به کرونا مبتلا شوند، احساس خطر می کنم و هیچ مسئولی به فکر سلامتی ما نیست.

فاطمه که صاحب  فرزند دو قلو است در این رابطه می گوید:برخی  معلم ها با دیدن این تعداد دانش اموز و نبود امکانات از ما می خواهند بچه هایمان را به کلاس درس نفرستیم و از طرفی اموزش و پرورش این اقدام را اجباری کرده است.

وی می گوید: تعداد زیادی از دانش اموزان با علائم ،تب ،اسهال و بدن درد به خانه برگشتند و این موضوع ما را نگران کرده است و تا این مورد برطرف نشود بچه هایم را به مدرسه نمی فرستم.

واکسیناسیون عامل مهمی برای مقاوم کردن افراد در برابر ویروس کروناست اما افزایش مرگ و میر در کشورهایی که پوشش کافی واکسیناسیون داشته‌اند نشان می‌دهد، نمی‌توان به واکسیناسیون به عنوان تنها گزینه برای مهار کرونا توجه کرد و فقط یکی از گزینه‌هایی است که باید رعایت شود.

حضوری شدن سال تحصیلی، آن‌هم بدون برنامه قبلی و درست پس از پایان سفر‌های نوروزی کاری غیراصولی است .

امیدواریم دوباره به شرایط سخت کرونا بر نگردیم اما با اظهار امیدواری شرایط عوض نمی‌شود، چرا که ویروس کار خودش را انجام می‌دهد.