رئیس اتحادیه لوازم خانگی و صوتی تصویری در بندرعباس: در بازار، لوازم خانگی تولید داخل بسیار گرانتر از مشابه خارجی عرضه میشود اما حداقل در کالاهای خارجی ما محصولات را با قیمت روز میفروشیم.
گزارش میدانی -علی ستاری-روزنامه نگار
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه، تشکیل و تداوم یک زندگی، به نهایت رساندن یک زندگی و در یک کلام حیات و ممات ما نیاز به آلات و ابزارهایی دارد که رفاه حداقلی الزام برخورداری از آنها را برای ما ایجاد میکند ،چرا که سالیان دراز و قرنها ستکه سبک زندگیها با تکنولوژی عجین و بروز شده است، دیگر میوهها را برای خنک شدن در آب چشمهها و استخرها نمیریزند، برای تهویه و مطلوب کردن هوای منازل از بادگیر استفاده نمیشود، گاو و گوسفندانی که ذبح میشوند یک شبه خورده نمیشوند بلکه ذخیره میشوند، برای پخت غذا و گرمایش نیاز نیست درختی قطع شود، هیزم جمع شود و آتشی بر افروخته شود، دیگر لازم نیست برای استحمام بشکههای پر آب را روی آتش بگذاریم یا یخ رودخانه بشکنیم و هزار دیگرِ دیگر که دیگر نیاز نیست آنها را انجام دهیم و علم، تکنولوژی و فناوری به رفع نیاز آنها پاسخ داده است اما امروز رفع این نیازها با تکنولوژی ما را متحمل هزینههای بسیار میکند.
یخچالی که میوهها و غذاهای ما را خنک نگه میدارد تا فاسد نشود از حداقل 7 میلیون تومان شروع میشود تا 245میلیون تومان و یک یخچال معمولی که بتواند برای یک خانواده معمولی کارساز باشد بین 16 تا 25 میلیون تومان است.
کولری که امروزه جای بادگیرهایمان را گرفته است کوچکترین مدلش که فقط میتواند یک اتاق 12 متری را خنک کند 8 میلیون تومان است و با همین قیمت ما فقط میتوانیم یک کولر پنجرهای دست دوم برای تهویه منزلمان تهیه کنیم.
کمترین قیمت برای خرید یک تلویزیون 6 میلیون تومان است
قیمتهایی که اینجا گفتیم پایینترین قیمت ممکن بود چرا که اگر شما به بازار بروید به سختی بتوانید این لوازم را با این قیمتها خریداری کنید .بنابراین ما فقط برای خرید این 3 قلم کالا آن هم با کیفیت معمولی حداقل به 40میلیون تومان پول نیاز داریم که در این شرایط بد اقتصادی تامین کردن آن کار حضرت سلیمان است که به خزائن زمین و آسمان دسترسی داشت یا حضرت یوسف که عزیز مصر بود و از توان ما خارج است و بدا به حالمان که اگر یکی از لوازم منزلمان خراب شود یا دچار مشکل با مصیبتی روبرو میشویم باید چند ماه خون دل بخوریم پول روی پول بگذاریم تا شاید بتوانیم آن کالا را خریداری کنیم آن هم اگر دوباره با افزایش قیمت روبرو نشده باشد.
پایه حقوق یک کارگر در ایران طبق قانون کار آن هم اگر کارفرما پرداخت کند ،حدود 3میلیون و 500 هزار تومان است با این گرانیها در سبد خانوار اگر حساب کنیم که این کارگر بخت برگشته هزینه خوراک، مسکن، پوشاک، ایاب و ذهاب، بهداشت و درمان و … نداشته باشد برای خرید یک تلویزیون باید حداقل دو ماه کل حقوقش را بگذارد تا شاید به این قیمت بتواند تلویزیونی برای منزلش دست و پا کند و این یعنی مصیبت که پایه حقوق کارگری حتی به اندازه خرید یک گوشی هوشمند هم نیست پس از بازار لوازم خانگی نمیتوان انتظار داشت که در این ایام رونقی را شاهد باشد چنانچه حقیر بعنوان نگارنده این گزارش حدود یک ساعت در شلوغترین ساعات عصر در یکی از فروشگاههای لوازم خانگی نشستم و دریغ از یک مشتری که حالی از صاحب مغازه بپرسد.
و وضع وقتی جالب میشود که بدانیم لوازم خانگیهای خارجی که محصول برندهای معروف مانند ال.جی یا سامسونگ هستند قیمتشان با احتساب عوارض گمرکی و مالیات و … هم از محصولات تولید داخل ارزانتر پای مشتری در میآید و کیفیت را هم که مردم خود بهترین قاضی هستند و نیازی نیست ما چیزی بگوییم.
حمایت بیچون چرا از تولیدکنندگان آنها را به مافیا تبدیل خواهد کرد
حمایت بیچون چرا از تولیدکنندگان داخلی دارد آنها تبدیل به مافیا در کشور میکند و چه بد است که اگر حواسمان نباشد پرونده خودروسازها در لوازم خانگی نیز تکرار شود و خرید یک کالای دسته چندم به مانند پراید برای مردم تبدیل به آرزو شود.
چنانچه گزارشهای میدانی از بازار لوازم خانگی حاکی از این است در ایام آخر سال در حالی که اماراتیها که یکی از اصلیترین منابع تامین لوازم خانگی در هرمزگان هستند برای ایرانیها تخفیف عیدانه قائل شدهاند و کمی فیتله قیمتها را پایین کشیدهاند از طرفی هم مذاکرات وین باعث شده است کمی نرخ دلار و درهم بشکند و به تبع آن محصولات خانگی کاهش قیمت را تجربه کند اما خبری از کاهش قیمت تولیدات داخلی که آن هم همیشه با قیمت ارز بالا میرود اما پایین نمیآید نیست و پیشبینیها حاکی از این است که بعد از ایام نوروز ممکن است افزایش 30 درصدی را نیز تجربه کند.
امروز نه بازار لوازم خانگی هرمزگان رمقی دارد و نه مردم این دیار توانی برای خرید و معلوم نیست با این قیمتها و قدرت خرید مردم قرار است تولیدات داخلی گران قیمتتر از مشابه برند و معروف خارجی به چه کسانی فروخته شود در حالی که حداقل سود این واردات لوازم خانگی برای کشور میتواند ایجاد فضای رقابتی برای گذر از کیفیت بخشی لاکپشتی محصولات تولید داخل و درآمدهای گمرکی برای دولت باشد در غیر اینصورت کشور تبدیل به انبار محصولات خانگی تولیدی خواهد شد که نه مردم توان خرید آن را دارند و نه قابلیت صادرات به کشورهای خارجی!
مسئله حائز اهمیت دیگر این است چرا وقتی بوشهریها میتوانند کالای ته لنجی وارد کنند و به تبع آن بازار لوازم خارجی خانگی را با قیمت مطلوب برای مردمشان ایجاد کنند ما هرمزگانیها و بندرعباسیها باید از این امر محروم باشیم چه فرقی بین بوشهر و هرمزگان وجود دارد که اگر آنها بیاورند قانونی است و اگر ما بیاوریم قاچاق!
برای تکمیل گزارشمان به سراغ بیژن عسکرپور رئیس اتحادیه لوازم خانگی و صوتی تصویری رفتیم تا نظر او را نیز در مورد بازار لوازم خانگی جویا شویم:
عسکرپور در گفتوگو با خبرنگار روزنامه دریای اندیشه اظهارداشت: امروز متأسفانه شاهد هستیم که در بازار لوازم خانگی تولید داخل بسیار گرانتر از مشابه خارجی عرضه میشود و قیمتها هم در آن کاهشی ندارد اما حداقل در کالاهای خارجی ما محصولات را با قیمت روز میفروشیم.
وی افزود: در یکی دو هفته گذشته به دلیل پالسهای مثبتی که از مذاکرات وین دریافت شده و به تبع آن کاهش قیمت دلار و درهم شاهد کاهش قیمت اجناس خارجی در بازار بودهایم اما با این وجود محصولات داخلی که همیشه تحتتاثیر افزایش نرخ ارز رشد قیمت پیدا میکند هیچ کاهش قیمتی نداشته است بلکه زمزمههای افزایش قیمت مجدد هم به گوش میرسد.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی و صوتی تصویری بیانکرد: الان کالای ملوانی در حال وارد شدن به کشور است؛ به عنوان مثال هم اکنون بوشهر به یکی از مراکز ورود کالای ته لنجی تبدیل شده است و از آنجا محصولات را به بقیه نقاط کشور نیز میفرستند و مشتریانی که قبلا برای خرید کالا به بندرعباس میآمدند دیگر اینجا نمیآیند و ترجیح میدهند از بوشهر خرید کنند.
عسکرپور تاکیدکرد: کالایی که به صورت ته لنجی وارد میشوند قیمت تمام شدهشان هم از کالای قاچاق پایینتر است و هم از کالاهایی که به صورت رسمی از مبادی گمرکی وارد میشود لذا برای دمیدن روح بازار بندرعباس بهتر است ورود کالای ته لنجی در این شهر نیز آزاد شود و فرقی بین استانها وجود نداشته باشد.
وی عنوانکرد: الان بازار لوازم خانگی بندرعباس فقط برای مردم بندرعباس محصول عرضه میکند زیرا دیگر حتی از شهرستانهای مجاور استان نیز برای خرید به مرکز استان مراجعه نمیکنند و بسیاری از شهرستانهای ساحلی کالاهای خود را به صورت ته لنجی وارد میکنند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی و صوتی تصویری بیانکرد: ببینید اجناس آنچنان گران نشده است به عنوان مثال کالایی که 5 سال پیش در امارات 5هزار درهم بوده است هنوز هم 5هزار درهم است اما قدرت خرید ما مردم کاهش شدیدی پیدا کرده است.
انتهای پیام/