به گزارش اختصاصی دریای اندیشه؛ در راستای حفاظت از محیطزیست و منابع طبیعی 47 هزار هکتار از جنگلهای حرای و 215 کیلومتر از سواحل هرمزگان دارای سند تک برگ به نام دولت شدند.
علی ستاری-خبرنگار
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه، منابع طبیعی یکی از مهمترین نعمتهایی است که خداوند سبحان آن را در اختیار ما قرار داده است و همه آحاد مردم در قبال آن دارای مسئولیت هستند چرا که به همان میزان که ما از امتیازات ویژه و زیبایی بصری این مناطق استفاده کردهایم آیندهگان نیز در برابر آن از حقی برخوردار هستند که ما وظیفه داریم آنها را حفظ کرده و به دست صاحبان آینده بسپاریم.
قطعا منابع طبیعی جزو انفال است و انفال نیز مالکیتش مربوط به کل مردم است که خداوند برای اینکه اصل عدالت در حفاظت و بهرهبرداری از آن رعایت شود آن را در اختیار پیامبر و جانشینانش قرار داده است و هم اکنون که دولت در مجموعه حکومت اسلامی عهدهدار رفع و رجوع مسائل جامعه است نگهداری از این منابع بر دوش دولتها قرار گرفته است اما امروزه برخی سودجویان همواره در تلاش هستند که با تصرف منابع طبیعی و تغییر کاربری آنها به نان و نوایی برسند.
مسئلهای که در کشور ما ایران بر اساس غفلت مسئولان گذشته کم هم اتفاق نیفتاده و از جنگلهای شمال تا سواحل خلیجفارس و دریای عمان موجب دستاندازی اشخاص حقیقی و حقوقی قرار گرفته بود.
اما تفاوت این دوره با دورههای گذشته این است که هم در مسند دستگاه قضا و هم مسند ریاست جمهوری کارگزاری عادل نشسته است که هر دوی آنها رفع تصرف را از دستگاههای خود آغاز کردند و قاضیالقضات کشور دستور تخریب ویلای قوه قضاییه در حاشیه رودخانه چالوس را صادر کرد و رئیس جمهور کشور دستور تخریب حدود در حریم دریای ویلای ریاست جمهوری در قشم را!
این حرکتها از سوی سران مملکت برای جوانان پایین دست در چرخه مدیریت دلگرمی ایجاد کرد تا بتوانند با سرعت بیبدیلی و بی سابقهای در کشور اجحافها، مماشاتها و کمکاریهایی که در حقوق بیتالمال صورت گرفته است را شناسایی کنند.
لذا در همین نیمه دوم سال 1400 شاهد بیشترین اقدامات تحولگرایانه در سطح جامعه بودهایم.
دادگستری استان هرمزگان ابتدا سامانه سپاس را برای رصد آنلاین و ماهوارهای بر منابع طبیعی را راهاندازی کرد و در کمتر از 2 روز امروز خبر سنددار شدن جنگلهای مانگروی هرمزگان یا همان جنگلهای حرا نیز توسط رئیسکل جوان دادگستری اعلام شد.
جنگلهای مانگرو جامعه گیاهی شامل درختان و بوتههایی است که در زیستگاههای آبرفتی و آب شور ساحلی مناطق گرمسیری میرویند و دو گونه مشهور حرا و چندل در این نوع جنگلها وجود دارد که هر دو گونه آن در ایران یافت میشود و در نواحی ساحل خلیج فارس و دریای عمان به شکل نوار باریکی بهطور پراکنده دیده میشوند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهارداشت: مساحت جنگل های حرا یا مانگرو در استان هرمزگان حدود 47هزار هکتار است که با پیگیریهای صورت گرفته برای همه آنها سند تک برگ صادر شده است و هدف از صدور سند برای جنگل های حرا و دیگر مناطق حفاظت شده استان هرمزگان تثبیت مالکیت دولت و اعمال حاکمیت بهتر جهت جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده، تصرف غیرقانونی و دست اندازی به حریم و بستر این سرمایه های ملی بوده است.
وی افزود: اسناد صادر شده برای جنگلهای حرا توسط اداره کل ثبت اسناد و املاک استان هرمزگان و به نام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان تصریحکرد: طی دو ماه اخیر و پس از دستور ریاست محترم قوه قضاییه برای جلوگیری از تصرفات غیر مجاز در حریم و بستر دریا برای حدود 215 کیلومتر از سواحل این استان نیز سند تک برگ صادر شده است.
قهرمانی تاکیدکرد: طول سواحل استان هرمزگان حدود یکهزار و 27 کیلومتر است که تحت 105 پلاک ثبتی حریم 60 متری آن مشخص شده و بر این اساس همه مناطق ساحلی و حریم 60 متری دریا تاکنون تعیین حدود شده و 70 فقره سند تک برگ نیز در این خصوص صادر شده است.
وی عنوان کرد: هرگونه زیادهخواهی و دستاندازی به اراضی ملی و دولتی و عرصههای طبیعی، واکنش شدید دستگاه قضایی و مجازات متخلفین را به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام/