اختصاصی: علی ستاری
در این ایام شاهد افزایش قطعی‌های برق در استان هرمزگان هستیم که مسوولان علت آن را ماندگاری هوای گرم می‌دانند.
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه، سال آخر دولت دوازدهم یک ویژگیِ سخت و دردآور داشت و آن هم تابستان سختی بود که مردم ایران و به خصوص مردم هرمزگان سپری ‌کردند؛ البته آن سال‌ها زمستان‌های سختی هم داشت و خلاصه مردم با قطعی‌های مکرر برق در تابستان و گاز در زمستان خو گرفته‌ بودند تا اینکه دولت در ایران تغییر کرد؛ علت قطعی‌های برق ناترازی موجود در تولید و مصرف بود و عملا از آن جایی که طی دهه‌‌های گذشته زیرساخت‌های تولید برق به صورت متوازن توسعه نیافته بود این بلا بر سر شبکه می‌آمد.
دولت سیزدهم ‌که بر سر کار آمد؛ جریان الکتریسیته در شبکه شهرها و خانه‌های مردم تبدیل به مسئله‌ای  شد؛  دولت جدید قطعا نمی‌توانست با خواندن وِردی به یکباره مشکل ناترازی را حل کند از این رو با مصوبه شورای عالی امنیت ملی قرار بر این شد که ناترازی موجود در برق کشور از طریق کاهش برق صنایع و واحدهای خدماتی جبران شود و مستحضر هم باشید که مصوبات شورای عالی امنیت ملی بعد از تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ می‌شود.
 با اجرای مصوبه شورای عالی امنیت ملی طی دو سه سال اخیر مصیبت‌هایی که ما مردم باید برای قطعی‌های با برنامه و بی‌برنامه برق می‌کشیدیم به صنایع و واحدهای خدماتی انتقال پیدا کرد؛ آن‌ها نیز چاره‌ای جز تمکین نداشتند و باید با کاهش تولید خود ضرر این ناترازی را پرداخت می‌کردند.
 شرایط موجود باعث شد که برخی شرکت‌های مادر در صنعت ایران به سمت احداث نیروگاه اختصاصی بروند و توانستند در مدت‌زمان کوتاهی نیروگاه خود را وارد مدار کنند اما با توجه به اینکه طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی اولویت با برق مصارف خانگی است نیروگاه‌های خصوصی و اختصاصی نیز نتوانست دردی از صنایع دوا کند چرا که آن‌ها ملزم شدند برق تولیدی خود را نیز به شبکه برق کشور عرضه کنند و از همین شبکه هم برق بگیرند ‌که با توجه به محدودیت‌ها امکان پذیر نیست.
شرایط طی دو تابستان گذشته آرام و کم قطعی سپری شد تا اینکه به تابستان آخر دولت سیزدهم و به تبع آن به تابستان نخست دولت چهاردهم رسیدیم؛ دقیقا چند روز بعد از انتخابات و مشخص شدن رئیس جمهور دوباره قطعی‌های برق در کشور آغاز شد؛ البته هنوز دولت مستقر نشده نمی‌توان چنین موضوعی را به دولت جدید منتصب کرد و دمای هوا نیز در کل کشور با افزایش چشمگیری روبرو شد .
اما برای ما هرمزگانی‌ها اوج گرما تقریبا دو روز بود و دو هفته‌ای هست که استان‌مان در شرایط هشدارهای زرد و نارنجی به سر می‌برد و شرایط جوی نامناسب و به تبع آن شرایط دمایی قابل تحمل‌تر است اما با این وجود شاهد افزایش قطعی‌های برق در برخی مناطق بندرعباس به صورت روزانه و چند بار در یک روز هستیم مسئله‌ای که موجب گلایه مردم شده است و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
با این نگاه  مردم ملزم به صرفه جویی هستند؛ اما چه صرفه جویی‌ای؟ وقتی تمام ادارات و اماکن مختلف و حتی منازل در شهرهای بالانشین مجهز به کولرهای پر مصرف گازی شده‌اند؛ صرفه جویی یعنی آن‌ها استفاده کنند و ما در گرمای طاقت فرسای هرمزگان برق مان را در قطعی‌های برنامه‌ریزی شده و برنامه ریزی نشده با آن‌ها سهیم و شریک شویم؛ در حالی که بخش عمده‌ای از کشور کارشان با کولر آبی نیز راه می‌‌افتد، از طرفی اگر دولت طرفدار مدیریت مصرف است بیاید طرح سال ۱۴۰۰ را که قرار بود کولرهای پنجره‌‌ای پر مصرف جمع‌آوری و در عوض آن به صورت رایگان کولر اسپیلت اعطا شود اجرا شود.
در سال ۱۴۰۰ شورای اقتصاد طرح پیشنهادی وزارت نیرو برای تعویض یک میلیون کولرگازی فرسوده در مناطق جنوبی را به تصویب رساند و این در شرایطی است که اجرای این طرح صرفه‌جویی دو میلیارد مترمکعبی در مصرف گاز، ممانعت از انتشار ۶ میلیون تن آلاینده در جو و کاهش ۱۶۰۰ مگاواتی پیک بار شبکه را به‌ همراه خواهد داشت که این مهم معادل یک نیروگاه ۲۰۰۰ مگاواتی است.
احداث یک نیروگاه ۲۰۰۰ مگاواتی و شبکه‌های ارتباطی آن هم نیازمند ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است و گفته شده با اجرای این طرح، سالیانه از مصرف دو میلیارد مترمکعب گاز در نیروگاه‌های کشور کاسته شده و به‌دنبال آن از انتشار ۶ میلیون تن آلاینده به جو جلوگیری می‌شود. 
از سوی دیگر در حال حاضر ۶۵ درصد از بار پیک مناطق گرمسیری به کولر‌ها و وسایل سرمایشی اختصاص دارد که دوره گرما در این مناطق ۹ ماه از سال و به‌طور متوسط در این نواحی ۱۸ ساعت در شبانه‌روز از کولر استفاده می‌شود.
بنابراین صرفه جویی باید با اجرای طرح‌های توجیه دار آغاز شود که منفعتش به مردم برسد نه با بستن برق روی خانه‌های مردم!