‌عبدالحسین اسدپور

به گزارش خبرنگار دریای اندیشه از بندرلنگه ، سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذاران یکی از مهم‌ترین عوامل توسعه و پیشرفت اقتصادی در هر منطقه‌ای است. 
بندرلنگه  بزرگ، با پیشینه‌ای غنی و موقعیت جغرافیایی خاص، همواره نیازمند پروژه‌هایی بوده که به رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی و بهبود سطح زندگی ساکنان آن کمک کند. در این میان، برای سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومانی در احداث پالایشگاه قیر با استفاده از نسل سوم تجهیزات پالایشگاهی، نقطه عطفی برای منطقه بزرگ بندرلنگه یکی از خواست های دیرینه مردم این شهر  محسوب می‌شود.
 اما متاسفانه این طرح مهم نه تنها در بندرلنگه  اجرا نمی شود بلکه بندرلنگه از قلم مسئولان استان هم افتاده است اگر این طرح های عمرانی در بندرلنگه بجای افتتاح زمین چمن ، وروکش آسفالت ودیگر طرح ها که درهفته دولت در بندرلنگه خورد یک طرح عمرانی بزرگ مثل پالایشگاه قیر بدون الایندگی یا کلنگ زدنی اسکله رقم می خورد این  رویداد می‌توانست سرآغاز فصلی جدید برای توسعه صنعتی و اقتصادی بندرلنگه  باشد.
اما این  پروژه‌ های بزرگ فقط در مرکز استان وشرق استان احداث می شود واگر پالایشگاه قیر در بندرلنگه احداث می شد  می‌توانست برای بیش از پانصد نفر اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد کند. . این موضوع به معنای از دست دادن یک فرصت بزرگ برای بندرلنگه  است. 
اگر دولت یا بخش خصوصی برای احداث، پالایشگاه قیر را در بندرلنگه احداث کنند، بلکه شرکت حمل و نقل وسایر چیزها برای کمک و پشتیبانی از تولید پالایشگاه و حمل محصولات به بندرلنگه  منتقل می شد 
 پالایشگاهی بدون آلایندگی. اما باید توجه داشت که اگر این پالایشگاه بندرلنگه کلید بخورد باید با  استفاده از نسل سوم تجهیزات پالایشگاهی تولید قیر راه‌اندازی شود که هیچ‌گونه آلایندگی نداشته باشد واین تجهیزات باید از آخرین فناوری‌های روز دنیا باشد  و می‌توانند به عنوان یک الگوی صنعتی سبز و دوستدار محیط زیست معرفی شوند. 
ضرورت حمایت از سرمایه‌گذار و ایجاد اشتغال پایداردربندرلنگه
 این پروژه ها ، رخ دهد دیگر  بسیاری از جوانان ها بندرلنگه دیگر برای کسب درآمد پایدار به کشورهای حوزه خلیج فارس مهاجرت نمی کردند ویا شب ها برای صید ماهی خودرا راهی دریا نمی کردند که جان خودرا تقدیم موج ها سرکش براثر طوفان از دست بدهند پس مسئولان باید نیازمند بازنگری در نحوه  سرمایه‌گذاران و ارائه حمایت‌های لازم برای جلب و حفظ سرمایه‌گذاری‌های بزرگ است. 
در شرایط اقتصادی فعلی کشور، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی امری حیاتی برای توسعه مناطق محروم است. ، بلکه آینده اقتصادی ، باید از مسئولان محلی و نماینده محترم که دغدغه جدی برای توسعه متوازن و ایجاد مشاغل پایدار برای جوانان منطقه دارد، خواست تا با بررسی دقیق‌تر موضوع، اقدامات لازم را برای رفع موانع ها پیش روی اگر وجوددارد و حمایت از سرمایه‌گذاران انجام دهند تا فرصت‌های از دست رفته بار دیگر به دست آید و امید به توسعه پایدار و پیشرفت در بندرلنگه بزرگ بازگردد.
اکنون دیگر نباید پرسید که چرا در برخی مناطق جنوبی هرمزگان  امروز بیش از بیست هزار فرصت شغلی وجود دارد، و آنها بدنبال وارد کردن نیروی کار از خارج از منطقه هستند و در حال برنامه ریزی برای احداث شهرک پنجاه هزار نفری می‌باشند ولی بندرلنگه  بزرگ همچنان اندر خم یک کوچه است!