اختصاصی: مرتضی سلیمانی
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه؛ خاکهای رنگی منحصر به فردش، سواحل جذابش، مردم مهماننواز و سیما و منظر فوقالعادهاش برای گرفتن عکس شاید تنها مواردی باشد که در اذهان عموم مردم از جزیره هرمز وجود دارد اما وضعیت درمانی بغرنج آن چون زخمی کهنه بر لایههای زیرین این جزیره جا خوش کرده و ظاهراً دیگر به دردی بر پیکره مردمانش تبدیل شده است.
موقعیت ممتاز جزیره هرمز این جزیره را نسبت به سایر جزایر در شرایط خاصی قرار داده است. با ارتقاء مرکز بهداشت هرمز به مرکز توسعه سلامت در سالهای گذشته بارقه امیدی به مردم داده شد تا شاید مشکلات این جزیره مرتفع شود اما نهتنها استقرار مرکز توسعه سلامت دردی را دوا نکرد، بلکه تنها آمبولانس دریایی این جزیره هم با مرگ خاموش خودش، مردم هرمز را نگرانتر از قبل کرد.
انتظار 3 ساعته مردم برای رسیدن آمبولانس دریایی
خانواده یکی از بیمارانی که جهت درمان عازم بندرعباس بود می گوید: یکی از بستگانم سه ساعت پیش تصادف کرده و جهت درمان باید به بندرعباس اعزام شود اما در این ساعت به دلیل نبود آمبولانس در اسکله مسافربری هرمز در انتظاریم اما از آمبولانس دریایی خبری نیست.
وی با بیان اینکه تا چه زمان باید چشمانتظار یک آمبولانس دریایی مجهز مختص جزیره هرمز باشیم، خاطرنشان کرد: من میدانم این صحبتها پخش و منتشر نمیشود و درد مردم هرمز را منتقل نمیکنید اما ایکاش یک مسئول حرف بنده را میشنید و فکری به حال مردم هرمز میکرد.
این شهروند هرمزی با اشاره به اینکه تاکنون حتی به دلیل دیر رسیدن آمبولانس یا عدم اعزام بیمار شاهد فوت یا تولد نوزاد در آمبولانس بودهایم، اضافه کرد: نزدیک به 2 سال است که آمبولانس دریایی از رده خارجشده و کسی به خواسته مردم گوش نمیدهد.
وی ادامه داد: چرا در استان هرمزگان با این درآمد، یک آمبولانس برای جزیره هرمز و مردمانی که برای دفاع از این مرزوبوم شهید دادهاند، خریداری نمیشود.
این شهروند هرمزی درمانگاه جزیره هرمز را فاقد تجهیزات و پزشک متخصص دانست و عنوان کرد: هر جا میرویم میگویند در حال پیگیری هستند اما بازهم خبری نمیشود، تا چه زمان باید تنها وعده و عید بشنویم.
بیش از 10 هزار نفر هرمزی در آبهای خلیجفارس زندگی میکنند اما یک آمبولانس دریایی برای انتقال بیمار وجود ندارد پس مسئولان استان هرمزگان چه میکنند و تا چه زمان میخواهند وعده درست شدن شرایط را بدهند.
در حال حاضر برای انتقال بیمار باید آمبولانس دریایی بندرعباس یا قشم به هرمز آمده، بیمار را سوار و سپس راهی بندرعباس شود درحالیکه یک بیمار در شرایط حاد مگر چه مقدار زمان برای بهبود نیاز دارد که این مسیر چهلدقیقهای را باید بالای سه ساعت در انتظار رسیدن آمبولانس بماند.
جالب است بدانی وقتی مسابقات دو ماراتن کشور در جزیره هرمز برگزار شد، سه روز آمبولانس دریایی در اسکله حضور داشت اما پس از مسابقات اسکله را ترک کرد، یعنی جان بیش از 10 هزار نفر مردم هرمز اهمیتی ندارد اما برای یکصد دونده سه روز آمبولانس باید در اسکله بماند؟!
آنچه امروز بیش از هر موضوع دیگری شاید برای مردم هرمز در اولویت قرار دارد، بهبود وضعیت درمانی آن است که شاید در سایه توسعه گردشگری و توجه به جذب گردشگر سبب غفلت از برطرف کردن دردها و آلام هرمزنشینانی شده است که همواره بهعنوان جزیرهای چه مدافع در برابر استعمار و چه قهرمان در برابر رژیم بعثی عراق با تقدیم شهدایش زبانزد بوده است.
مردم جزیره هرمز در هفته های اخیر برای خاتمه دادن به نگرانی از دست دادن جان فرزندانشان تجمع اعتراضی در مقابل درمانگاه این جزیره انجام دادند و خواستار رسیدگی و استقرار آمبولانس دریایی برای حفظ سلامتی خود هستند.