مرتضی سلیمانی
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه؛ شرایط قایقرانی در بندرعباس بسیار بد است و محلی که برای تمرین قایقرانی در نظر گرفته شده است؛ اصلاً مناسب نیست و ورزشکاران این رشته در فاضلاب به تمرین میپردازند و تغییری برای بهبود این اوضاع صورت نمیگیرد.
قایقرانی استان هرمزگان بهویژه در بخش بانوان که سالهاست از برخی از کمبودها و عدم همکاری مناسب مسئولان استانی رنج میبرد، اکنون نیازمند یاری است تا با یکهمت جمعی بتوان این ورزش در معرض خطر را از امواج مشکلات به ساحل آرامش و موفقیت رساند.
قایقرانی بندرعباس سالهای زیادی است که برای ورزش استان افتخارآفرینی میکند و حضور قایقرانان مطرح استان در تیم ملی کشور یکی از افتخارات قایقرانی استان محسوب میشود، اما کسب نشانهای رنگارنگ داخلی و خارجی نباید مسئولان را از تجهیزات فرسوده این رشته و همچنین در اختیار قرار دادن مکانی مناسب برای تمرین غافل کند چراکه عدم توجه به اولین ملزومات، این رشته ورزشی در سالهای آینده با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد و ممکن است سیلاب مشکلات قایقرانی استان را در خودش غرق کرده و برای بازگشت دوباره این ورزش سالها تلاش هم مؤثر نباشد.
قهرمانان، مربیان و افتخارآفرینان قایقرانی هرمزگان تنها به امید اینکه روزی شاهد پیست اختصاصی در بندرعباس خواهند بود، امواج سهمگین مشکلات را درمینوردند و چشم امید به تدبیر مسئولان کشوری و استانی دوختهاند.
زنان ایرانی بانوانی سرشار از استعدادها در حوزههای مختلف هستند و علیرغم تبلیغات سویی که بر علیه هویت زن ایرانی توسط عدهای انجام میشود و تلاش معاندین برای در انزوا نشان دادن بانوان، زنان و دختران ایرانی همیشه در عرصههای ورزشی با حفظ شان و منزلت ایرانی و اسلامی توانستهاند خوش بدرخشند و برای اعتلای کشور افتخار آفرینی کنند.
بیشک هر جامعهای مشکلات خاص خودش را دارد، اما این تلاش، عزم و اراده یک بانوی ایرانی است که در شرایطی ناعادلانه نسبت به امکانات ورزشی او را به سکوهای قهرمانی میرساند.
رختکن های آهنی و بوی نامطبوع فاضلاب شهری
نجفی که از علاقمندان قایقرانی است در این رابطه می گوید :متاسفانه در این چند سالی که دوست دارم در این رشته ورزشی فعالیت کنم اما دورادور از مربیان و ورزشکاران اوضاع قایقرانی هرمزگان را رصد میکنم و باید بگویم متاسفانه امروز همان مشکلاتی وجود دارد که ۱۳ سال پیش هم وجود داشت و اوضاع هیچ فرقی نکرده است، پیست قایقرانی استاندارد در استان وجود ندارد، مشکل امنیت بانوان، تعداد کم قایقها و … هنوز هم پابرجا است.
وی می گوید وقتی برای تماشای تمرین آنها به کنار اسکله می روم شرایط قایقرانی در بندرعباس بسیار بد است و محلی که برای تمرین قایقرانی در نظر گرفته شده است؛ اصلاً مناسب نیست و ورزشکاران این رشته در فاضلاب به تمرین میپردازند و تغییری برای بهبود این اوضاع صورت نمیگیرد.
قایقرانان نیازمند اسکلهای برای سوارشدن قایقها در این اسکله هستند که این امکان محقق نشده است و ورزشکاران مجبورند در گلولای آغشته با فاضلاب قدم بردارند و دورتادور پیست نیز پر از صدفهای برنده است و باعث زخمی شدن ورزشکاران میشود.
قایقرانان هرمزگانی چشمانتظار توجه بیشتر مسئولین به این رشته پرطرفدار و مدالآور هستند تا با اندکی تغییر نگاه شاهد صید مدالهای رنگارنگ ورزشکارانی باشیم که در کمبود امکانات بارها شایستگی خود را نشان دادهاند.
ورود فاضلاب شهری که قرار بود تصفیه شود همچنان بدون پایش به دریا روانه می شود و مسئولین مدیریت شهری به جای حل کردن مساله با لوله کشی مستقیم به پشت کاکنس های اهنی که قایقرانان وسایل ورزشی خود را آنجا می گذارند تا حدی بحران ایجاد کردند که تمامی فضای پشت فرمانداری بندرعباس تا شعاع 1000 متری بوی تعفن پیچیده و محیط را برای ورزش و استفاده شهروندان غیر قابل تحمل کرده اند.
به رغم چنین شرایط اسفباری و فقدان هرگونه حمایت ، زنان قهرمان قایقرانی ایران همیشه در رقابت های خارجی و داخلی مقام های رنگارنگ کسب می کنند.
میزان آلودگی حوضچه تمرین قایقرانان بندرعباس در آینده علا رغم ایجاد بیماری های پوستی ، انگیزه این قهرمانان را کم و به مرور آینده ورزش های آبی را با مشکل اساسی رو به رو می کند ، امید است که مسؤلین امر به این موضوع بپردازند.