دولت صدای هرمزگان را بشنود
گزارش اختصاصی : علی ذاکری
هرمزگان به لحاظ جایگاهی که در حوزه های گوناگون دارد یکی از استان های مهم کشور محسوب می شود که از پیروزی انقلاب تاکنون ۲۲ استاندار را تجربه کرده است که از چهره های شاخص کشوری تا استانی را شامل می شود افرادی که بعد ها از دفتر ریاست جمهوری، وزارتخانه ها، مدیرعامل سازمان های کشوری و حتی مجلس هم سردرآوردند اما از این میان سهم نیروهای بومی تنها دو نفر بوده است.
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه؛ پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم، به ویژه در روزهایی که استانداران استان ها یکی پس از دیگری معرفی می شوند، موضوع انتخاب استاندار بومی در محافل مختلف چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی به مسئله روز هرمزگان تبدیل شده و درست زمانی که بیش از نیمی از استانداران دولت مشخص و معرفی شده اند جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی و نمایندگانی از اقشار مختلف ضمن دیدار با نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری بر پیگیری برای تحقق خواسته مردم استان که همان سپردن سکان اداره هرمزگان به فرد بومی و آشنا به مسایل و مشکلات استان است تاکید کردند.
در این دیدار که در دفتر امام جمعه میناب صورت گرفت ابتدا علیرضا درویش نژاد از چهره های فرهنگی و از جانبازان هشت سال دفاع مقدس با قدردانی از نوع نگاه نماینده هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری به توسعه استان، اظهارداشت:نگاه علمی، اجرایی و توسعه پایدار ایشان به استان و همچنین بازدید از بخش های مختلف در حوزه های گوناگون برای هرمزگان یک سرمایه اجتماعی محسوب می شود.
وی ادامه داد: با توجه به شناختی که از نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری داریم و ظرفیتی که در ایشان وجود دارد که می تواند در شرایط کنونی کمک حال استان باشد این دیدار صورت گرفته است.
درویش نژاد با بیان این مطلب که حال هرمزگان خوب نیست، افزود:از ابتدای انقلاب تا کنون استان هرمزگان در همه شاخص ها دچار مشکلات جدی است.
وی اضافه کرد:علی رغم اینکه استان هرمزگان در همه حوزه ها و به ویژه در زمینه منابع انسانی و خلق در آمد برای کشور جایگاه رفیعی دارد، اما متاسفانه به دلیل تحقیر سرمایه های استان، همواره از ظرفیت های بومی هیچ استفاده ای نشده و نمی شود.
وی همچنین گفت:نعمت دریا، مناطق آزاد، بنگاه های اقتصادی و بنادر از دیگر ظرفیت های هرمزگان است که می شود با بهره گیری از آنها تحول شگرفی را در جای جای استان ایجاد کرد، اما نه تنها این مهم تحقق پیدا نکرده بلکه نگاه ارباب رعیتی موجود باعث شده مردم استان دلزده و آزرده خاطر شوند.
این جانباز هشت سال دفاع مقدس با تاکید بر این مطلب که مردم هرمزگان اگر نسبت به تضییع حقوقشان اعتراض تندی نمی کنند به خاطر نجابتی است که دارند، افزود:این موضوع نباید عاملی باشد که سطح استان و رفع مشکلات مردم در همین حد نگه داشته شود و ظرفیت های موجود آن به حاشیه رانده شود.
درویش نژاد اظهار داشت:از ۹۵صندلی در صنایع حوزه غرب ۹۰ صندلی در دست غیر بومی ها و تنها پنج صندلی در اختیار نیروهای بومی است و این در حالی است که غیر بومی ها می آیند و می روند اما به طور قطع نیروی ماندگار در این استان، بومی ها هستند.
وی با طرح این پرسش که چرا قاچاق فرآورده های نفتی در استان درمان نمی شود، ادامه داد:قاچاق سوخت و عرضه خارج از شبکه آن، به یک آشفته بازار سیاسی مبدل شده و کسی هم به فکر سامان دادن آن نیست.
این فعال فرهنگی همچنین با تاکید بر این مطلب که وانت های نیسان قاچاقچی واقعی نیستند، به حوادث جاده ای ناشی از خطر آفرینی خودروهای سوختبر در جاده میناب به بندرعباس اشاره کرد و گفت:هر روز در این مسیر فاجعه رخ می دهد و عده ای هم جان خود را از دست می دهند اما دریغ از تدبیر مناسب برای رفع آن، و این یک درد است.
وی گفت:شورای تامین استان دچار مشکل است چرا که راه اندازی ایست بازرسی جدید در مسیر بندرعباس به میناب به جای این که راهگشا و حلال مشکل باشد بیشتر موجب نارضایتی مردم شده است.
وی همچنین به برخی تحرکات، سخنان و ادعاهای اخیر عده ای پیرامون جزایر سه گانه ایران اشاره کرد و افزود:استاندار به عنوان حاکم محلی و نماینده عالی دولت در استان باید در چنین شرایطی بتواند مردم استان را به عنوان نزدیکترین قشر به این جزایر، همراه با سیاست های نظام و کشور کند.
درویش نژاد مشکلات موجود در هرمزگان را ناشی از بی اعتنایی و کنار گذاشتن ظرفیت مدیریت بومی دانست و با بیان این که استان هرمزگان نیاز به آرامش دارد، عنوان کرد:یک بار برای همیشه باید ظرفیت های بومی استان مورد بهره برداری قرار گیرد و نیروی انسانی ما در هرمزگان به بالفعل در آید.
وی گفت:استان هرمزگان هنوز درگیر نیازهای اولیه و ابتدایی است درحالی که این استان در برهه های مختلف برای بسیاری از مدیران غیربومی به سکوی پرتاب و نردبان ترقی بوده است.
محمد فولادی پیشکسوت فرهنگی از شهرستان سیریک نیز در این نشست با بیان این که استان هرمزگان در بخش های گوناگون دچار مشکلات فراوان و جدی است، جاده های نا ایمن، ترک تحصیل فراوان و گسترده و عدم توسعه سواحل را تنها بخشی از مشکلات موجود عنوان کرد و گفت:موضوع توسعه سواحل مکران چندین سال است که مطرح شده اما نه ابعاد آن به خوبی بازگو شده که قرار است چه اتفاقی در این پهنه رخ دهد و نه نیروی انسانی متناسب با آن تربیت شده و هیچ تلاشی هم در این زمینه نمی شود.
وی با گلایه از این که جای تأسف است که دیدگاه برخی مسئولان به نیروها و ظرفیت های بومی به عنوان شهروند درجه دو و سه است، اظهار داشت:کار به جایی رسیده که سن اعتیاد کاهش یافته و دسترسی به مواد مخدر بسیار راحت شده است و این بسیار تاسف بار است.
فولادی همچنین گفت:نگاه بالادستی ها به استان هرمزگان به عنوان پایتخت اقتصادی کشور می بایست تغییر کند تا جایی که زمینه ای فراهم شود که بخشی از درآمد استان برای رفع چالش ها و کمک به ظرفیت های فرهنگی، هنری، آموزشی و ورزشی استان صرف شود.
در ادامه مسعود قاسمی از فعالان فرهنگی میناب به آیه ۱۱سوره رعد اشاره کرد و گفت:طبق این آیه از قرآن کریم، خداوند حال و سرنوشت هیچ قومی را دگرگون نمی کند و تغییر نمی دهد مگر آنکه خودشان بخواهند.
وی افزود:برابر اصل ۱۹قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مردم از حقوق مساوی برخوردار هستند و زبان و رنگ و نژاد نیز ملاک امتیاز و برتری نیست.
قاسمی به سخنان رئیس جمهور در ایام تبلیغات انتخاباتی هم اشاره کرد و اظهار داشت:یکی از موضوعاتی که آقای پزشکیان بر آن تاکید داشت استفاده از ظرفیت های هر منطقه بود که اکنون از ایشان به عنوان رئیس قوه مجریه همین انتظار را داریم.
وی همگرایی و همدلی در استان را بسیار مهم و اثر بخش دانست و تاکید کرد:مطالبه ما در کل استان باید لیستی باشد که معرفی شده و از همه ظرفیت های استان نیز استفاده شود.
سید محمد حسینی از فعالان اجتماعی استان و شهرستان بندرعباس هم در این دیدار با اشاره به تلاش دشمنان در ایام پیش از انتخابات برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات، گفت:دشمنان در این زمینه با تمام توان و قوا وارد عمل شدند تا بتوانند درصد مشارکت را در هر دو مرحله انتخاب پایین بیاورند.
وی مردم هرمزگان را انسان های نجیب معرفی کرد و اظهارداشت:شاید برخی در این استان قانون گریزی کرده اند اما مردم این استان در ۴۴سال پس از شکل گیری انقلاب همواره ثابت کرده اند که هیچگاه قانون ستیز نیستند.
حسینی افزود:مردمی که در همه صحنه ها از جنگ و دفاع مقدس گرفته تا راهپیمایی ها و انتخابات گوناگون همیشه حضور فعال و دشمن مأیوس کن داشته اند، اکنون کمترین و بی هزینه ترین توقع را دارند و پس از ۴۴ سال خواسته آنها معرفی یک استاندار بومی است که ما از نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری می خواهیم این خواسته و دغدغه را با شور و حرارت مطرح کند.
وی با بیان این که هدف دلسوزان هرمزگانی افزایش و استحکام پایگاه اجتماعی نظام در این استان است، گفت:باید زمینه ای فراهم شود که با انتخاب استاندار بومی مردم احساس کنند تغییری در این استان در حال شکل گرفتن است.
علی کرم پور از دیگر حاضران در این دیدار با بیان این که مثلث موفقیت استان شامل سه ضلع نماینده ولی فقیه، نماینده مردم در مجلس خبرگان و استاندار است، افزود:اکنون دو ضلع این مثلث بومی است و تنها ضلع استاندار آن کم است که اگر این مهم محقق شود بی شک سرعت توسعه استان بهبود پیدا خواهد کرد.
وی از مردم به عنوان تکیه گاه نظام نام برد و ادامه داد:مردم را باید حفظ کرد و به مطالبات آنها توجه داشت.
کرم پور اضافه کرد:معبر انتخاب استاندار بومی در هرمزگان اکنون مسدود است و باید باز شود و مجالی هم برای تعلل نیست.
وی عنوان کرد:هرمزگان هم باید مثل استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر و دیگر استان ها نیاز به نیروی بومی در راس امور استان دارد تا موانع توسعه برداشته شود و مسیر آن تسهیل شود.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری هم در این دیدار، استفاده از ظرفیت نیروهای توانمند و حفظ اتحاد و انسجام را دو اصل کمک کننده به توسعه دانست و گفت:نیروهای ماندگار و دلسوز با هر گرایشی که در چارچوب نظام است مورد قبول ما است.
حضرت آیتالله محسن ابراهیمی در ادامه با تاکید بر حفظ اتحاد و وحدت، بومی ستیزی و بومی گرایی افراطی را دو مانع مهم تحول و توسعه معرفی کرد و گفت:برای توسعه استان همه وظیفه داریم کمک کنیم اما باید مراقب باشیم که ضمن به رسمیت شناختن همه سلایق، اتحاد و وحدت را نیز حفظ و تقویت کنیم.
وی اضافه کرد:عقیده ما بر این است که هرکسی که زمینه خدمت در او وجود دارد باید به کار گرفته شود چرا که اگر از ظرفیت ها به خوبی استفاده شود زمینه توسعه نیز فراهم خواهد شد.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این مطلب که توسعه نیروی دلسوز می خواهد، اظهار داشت:اگر در راس اداره امور استان نیروی توانمند و متخصص باشد توسعه استان نیز بهتر و روان تر محقق می شود.
وی دغدغه مردم و اقشار مختلف را مبنی معرفی استاندار بوی را دغدغه منطقی و صحیح دانست و گفت:استاندار یک مقوله است و ما باید در صنایع، بنادرو مناطق آزاد و هئیت مدیره آنها نیز نیرو داشته باشیم.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری شناخت از منطقه را مهمترین مولفه یک مسئول دانست و افزود:یک نیروی غیر بومی تا بخواهد منطقه را بشناسد مدت مدیریت و خدمتش به پایان رسیده است.
ابراهیمی با بیان اینکه هیچ فرد خاصی را برای تصدی مسئولیت ها در سطح استان معرفی یا توصیه نکرده ام، گفت:نظر من به همان اجماعی است که در سطح استان صورت گرفته و در قالب لیست منتشر شده است و در این راستا هر چه در توان باشد حمایت می کنم.