گزارش اختصاصی ؛ از ابتدای سال جاری 3 میلیون و 385 هزار و 214 تن انواع کالای اساسی تخلیه شده که به ترتیب گندم و روغن بیش‌ترین میزان را به خود اختصاص داده است.

 

به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه ؛ با وجود تمام تلاش‌هایی که طی این سال‌ها برای خودکفایی در کشور شده است اما هنوز کشورمان در تامین اقلام ضروری نیاز به واردات و کمک کشورهای دیگر دارد، برنج، روغن، گندم، جو، شکر، گاها گوشت و مرغ ما از راه واردات تامین می‌شود و چنانچه این راه بسته شود به دلیل ناکافی بودن تولیدات داخلی برای تامین نیاز مردم قیمت‌ها سر به فلک خواهد کشید و مشکلاتی برای مردم به وجود خواهد آمد.

شاید دولت یازدهم و دوازدهم یکی از ضعیف‌ترین دولت‌ها در این حوزه بود چرا که کمبود بسیاری از ‌کالاهای اساسی در کشور دیده شد و برای خیلی از محصولات مردم مجبور شدند به صف بایستند.

قطعا علت این‌ کمبودها عدم نظارت صحیح دولت به ورود کالاها در کشور و دپو شدن بی‌رویه بلند مدت آن‌ها در گمرکات بود که نهایتا دستگاه‌ قضایی مجبور به ورود به موضوعات می‌شد و دستور ترخیص محصولات را می‌داد.

با روی‌کار آمدن دولت سیزدهم، دولت تمام تلاش خود را بر روی تامین بدون دغدغه کالاهای اساسی و کاهش قیمت‌ها گذاشت و مخبر معاون اول رئیس جمهور شخصا مسئول این موضوع شد و تقریبا اولین کار خود را هم از نظارت بر گمرکات آغاز کرد.

بحمدالله با تلاش‌های صورت‌گرفته در تنظیم بازار و افزایش واردات و مهم‌تر از آن ترخیص سریع کالاهای اساسی از روی‌کار آمدن دولت سیزدهم تاکنون مشکل خاصی وجود نداشته است و اوایل ورود دولت به کار برخی از کالاها هم کاهش قیمت را تجربه کرد آمارهای گمرکی نشان می‌دهد که بیشترین کالای وارداتی در کشور با 60 درصد افزایش گندم بوده است و این نشان می‌دهد که دولت سیزدهم اهمیت خاصی برای سفره مردم قائل است ، چرا که اصلی‌ترین علت واردات گندم تامین آرد نانوایی‌ها است، نانوایی‌هایی که از سال گذشته در لبه پرتگاه افزایش قیمت نان هستند و شاید دولت بتواند با تامین آرد ارزان قیمت جلوی این کار را بگیرد چرا که امروز بر همه کس واضح است که نانوایی‌ها به دنبال افزایش قیمت هستند و در برخی از مناطق نیز زمزمه‌ها و اخبار ضد و نقیضی از آن شنیده می‌شود.

روغن دومین محصولی است که سهم بالایی از واردات را به خود اختصاص داده است، جای بسی تاسف دارد که یادآوری کنیم در ایامی نه چندان دور به دلیل سوءمدیریت روغن خوراکی در بازار یافت نمی‌شود و مردم برای تامین آن هم باید در صف می‌ایستادند.

علی‌رضا محمدی‌کرجی‌ران در تشریح عملکرد ترخیص کالاهای اساسی و غیرکانتینری اظهارداشت: از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه امسال سه میلیون و 385 هزار و 214 تن انواع کالای اساسی تخلیه شده که به ترتیب گندم و روغن بیش‌ترین میزان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: عمده کالاهای وارداتی طی این مدت گندم، روغن نباتی، شکر، کود، ذرت، جو، برنج و کنجاله سویا بوده است و در همین راستا از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه در مجموع 66 فروند شناور حامل کالاهای اساسی در بندر شهید رجایی پهلودهی شده است

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان بیان‌کرد: طی دوره زمانی 11ماهه امسال گندم به عنوان یک محصول استراتژیک به میزان یک میلیون و 462 هزار و 40 تن با 61 درصد افزایش بیشترین حجم واردات را در بین دیگر کالاهای اساسی به خود اختصاص داده است .

  کرجی‌ران ادامه داد: طی این مدت، 651 هزار و 215 تن روغن خوراکی  نیز از طریق 21 فروند کشتی وارد بندرشهید رجایی شده و بر اساس برنامه زمانبندی به اقصا‌نقاط کشور ارسال شده است.

وی عنوان کرد: واردات 397 هزار تن شکر از طریق  هفت فروند کشتی، 282 هزار و 219 تن کود، 274هزار و 397 تن ذرت و 133 هزار و 669 تن از دیگر کالاهای اساسی بوده که در این بازه زمانی در بندر شهید رجایی تخلیه و به دو طریق ریلی و جاده ای به استان‌های مقصد حمل شده است.

مدیرمنطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به کشتی های درحال انتظار در لنگرگاه بندر عباس نیز اشاره ای داشت و گفت :  در حال حاضر 3 فروند کشتی در مجموع حامل 204 هزار و 380 تن کالای اساسی شامل 2کشتی ذرت و یک کشتی جو در لنگرگاه بندرعباس فرایند اسنادی خود را طی می کنند .

انتهای پیام/865