 علی ستاری

بخشی از محلات شهر بندرعباس فاقد شبکه جمع‌آوری فاضلاب بودند و فاصلاب و گندآب‌های آلوده در کوچه و پس کوچه‌های محلات رها بوده و به خورها می‌ریختند که طرح احداث شبکه در این محلات نیز آغاز شد.
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه؛ طی مراسمی با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان، محمد آشوری تازیانی و فاطمه جراره نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان و اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس عملیات اجرایی احداث شبکه جمع‌آوری فاضلاب در محلات بافت فرسوده مجاور خور گورسوزان شامل محلات چاهستانی‌ها، آیت الله غفاری و شمال بلوار جمهوری آغاز شد.
این محلات فاقد شبکه جمع‌آوری فاضلاب هستند و فاضلاب آن به شکل مشمئز‌کننده‌ای از طریق جوهای آب و به صورت کاملا سنتی و رو باز از کنار خیابان و وسط بلوارها در سطح محلات جاری است و موجب ایجاد انواع آلودگی در محلات شده است و خطرات زیادی را به همراه دارد.
محلات فوق الذکر که محل زیست جمع کثیری از جمعیت بومی استان هرمزگان است جزو بافت فرسوده، ناایمن و بعضا سکونتگاه‌های غیررسمی به شمار می‌آیند و وضعیت جاری فاضلاب در آن موجب شده است که بعضا آب به برخی منازل نیز نفوذ کرده و وضعیت نامناسبی پدید بیاید.
اگر جزو کسانی باشید که کمتر در این محلات تردد کرده‌اید، عبور و مرور در کوچه پس کوچه‌های خیابان به دلیل بوی نامطبوعی که مشامتان خواهد رسید بسیار سخت خواهد بود.
بخشی از این طرح سال گذشته در مجاورت محله نخل پیرمرد اجرا شد و مردم و ساکنین این محلات از رنج چندین و چندساله فاضلاب نجات داد و با توجه به اینکه استاندار هرمزگان قول داده بود تا بتواند مشکل فاضلاب را در بندرعباس حل کند بخش بعدی طرح نیز بعد از تأمین اعتبار کلنگ‌زنی شد.
البته طرح فاضلابی که استانداران مختلف وعده اجرای آن را می‌دادند محدود به جلوگیری از ورود فاضلاب به دریا بود اما مهدی دوستی دامنه این طرح را تا محلاتی که هیچ کس صدایشان را نمی‌شنید و حتی پا در آن نمی‌گذاشت نیز تسری داد تا طرحی اجرا شود که شاید به لحاظ مالی ارزش افزوده‌ای نداشته باشد اما نجات چندین نسل از مردم شهر را تضمین خواهد کرد چرا که بچه‌هایی که در این شرایط بزرگ می‌شوند مستعد بیماری‌های مختلف هستند‌.
برای اجرای این پروژه ۸۰۰۰ متر لوله‌گذاری با لوله‌های پلی‌اتیلن کاروگیت به سایز ۲۵۰ و ۳۱۵ میلی متر انجام خواهد شد.
این طرح که با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات مسوولیت اجتماعی شرکت توسعه و تجهیز زیر ساخت خلیج‌فارس اجرا خواهد شد جزو مطالبات دیرینه مردم ساکن در محلات بافت فرسوده بندرعباس بود و بیش از ۸ هزار نفر از جمعیت بندرعباس را از مشکلات ناشی از فاضلاب رهایی خواهد داد.
مدت زمان پیش بینی شده برای اتمام این پروژه ۱۲ ماه اعلام شده است.
مهدی دوستی استاندار هرمزگان در حاشیه کلنگ‌زنی این طرح اظهار کرد: سه فاز از مجموع ۶ فاز ساماندهی فاضلاب بندرعباس به اتمام رسیده است و با توجه به پیشرفت ۶۷ درصدی طی سال آینده پرونده فاضلاب بندرعباس به طور کامل بسته خواهد شد. وی افزود: کالاها و تجهیزات مورد نیاز برای اجرای فاز جدید پروژه ساماندهی فاضلاب بندرعباس یا سفارش‌گذاری شده و یا در دست ساخت است.
دوستی با بیان اینکه فاضلاب ورودی به دریا در حجم ۱۰۰ متر مکعب استاندارد سازی شده، بیان کرد: در مرحله بعد باید تاسیسات شیرین‌سازی نیز احداث کنیم تا پساب تصفیه شده را به شوری مورد نیاز صنعت برساند و خط لوله انتقال پساب تکمیل شود.
استاندار هرمزگان تأکید کرد: با وجود اینکه فاضلاب ورودی به خورها از طریق محلات فاقد شبکه جمع‌آوری فاضلاب حجم بالایی ندارد اما این مسئله دارای بار روانی بالایی است و موجب خدشه به زیبایی شهر بندرعباس می‌شود از این رو در تلاش هستیم این فاضلاب را از دل محلات جمع آوری کرده و به خط اصلی برسانیم.
عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در این مراسم افزود: در اجرای طرح جمع آوری فاضلاب محلات مجاور خور گورسوزان، لوله گذاری به متراژ ۸ هزار متر مربع با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال انجام خواهد شد.
وی همچنین ادامه داد: هزینه اجرای این پروژه از محل اعتبارات مسئولیت اجتماعی شرکت تامین و توسعه زیرساخت تامین شده است.
حمزه پور گفت: با تکمیل این پروژه جمعیتی بالغ بر ۸ هزار نفر از اجرای آن بهره مند می شوند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با قدردانی از استاندار هرمزگان و نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی افزود: برای جلوگیری از ورود پساب خام به دریا و همچنین بهبود شرایط زندگی شهروندان این مناطق، تکمیل شبکه جمع آوری فاضلاب در بافت فرسوده با کمک استاندار و نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی پیگیری شد که خوشبختانه با همکاری شرکت توسعه و تامین زیرساخت خلیج فارس عملیات آن امروز آغاز شد. به گفته حمزه پور، اجرای این پروژه باعث بهبود وضعیت زندگی اهالی این محلات خواهد شد.
وی افزود: با اجرای این پروژه، ۴۰ درصد شبکه جمع آوری فاضلاب محله چاهستانی ها و ۱۰۰ درصد محله آیت الله غفاری محقق خواهد شد.