مرتضی سلیمانی
اینجا اسکله شهید رجایی در قدم به قدم آن دلار تولید می شود و از تمام قومیت های ایران و کشور های مختلف نان می خورند.
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه؛ اسکله تجاری شهید رجایی بندرعباس از محدود محل های تجاری است که کمترین میزان بازدید خبرنگاران را دارد و تعامل این مجموعه با رسانه های بومی فقط در مواقع بازدید مسئولین کشوری یا دادستان است و مدیریت این مجموعه صرف نظر از اینکه چقدر میتواند رسانه ها در ترخیص کالاها و ارتقا تجهیزات و رفع مشکلات آن کمک حال اقتصاد کشور باشد هم چنان اطلاع رسانی های خود را از کانال یک طرفه منتشر می کند.
مجتمع شهید رجایی بندرعباس از مهمترین بنادر ایران به شمار میرود که تخلیه و بارگیری سالانه حدود200 میلیون تن کالا، به تنهایی بیش از 55 درصد صادرات و واردات و 70 درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد. همچنین تخلیه 90 درصد بارگیری کالاهای کانتینری کشور در این مجتمع انجام میگیرد.
این بندر در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده و با بیش از ۴۸۰۰ هکتار وسعت (محدوده عملیاتی و پس کرانه)، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۸۸ میلیون تن کالا را دارد.
منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در مرکز کریدور ترانزیتی جنوب به شمال قرار دارد که یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی بین المللی در دنیاست. این کریدور اقیانوس هند و خلیج فارس را از طریق ایران به دریای خزر و سپس از طریق روسیه به سن پترزبورگ و شمال اروپا متصل می کند.
موقعیت ممتاز جغرافیایی، دسترسی به آبهای آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصال به شبکه بین المللی راه آهن و جاده ابریشم، برخورداری از تجهیزات و امکانات مدرن، نزدیکی به مناطق آزاد کیش و قشم و بنادر حوزه خلیج فارس این مجتمع بندری را به پایگاه راهبردی و منحصر به فرد تبدیل نموده است.
برخورداری از اراضی پشتیبانی جهت واگذاری به سرمایه گذاران در راستای انجام فعالیتهای پشتیبانی، صنعتی، نفتی و خدماتی در قالب قراردادهای BOT ، اجاره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از پتانسیل ها و ظرفیت های منحصر به فرد این منطقه می باشد.
تولید ثروت برای قومیت های مختلف جهان
اسکله شهید رجایی بندرعباس یکی از پایلوت های مهم اقتصادی است که از سراسر جهان برای تخلیه بار یا بارگیری کالاهای تجاری به آن وارد می شوند.
اینجا علاوه بر خرید و فروش سیمکارت های موقت ایرانی به کارگران کشتی های تجاری ، میوه و دیگر اقلام خوارکی نیز به دلار به فروش می رسد و رونق چند وجهی دارد، رونقی که این روزها نیازمند بررسی و نظارت بیشتر برای دیدن تاثیرات مثبت آن در زندگی مردم است.
این مجتمع عظیم بندری بعنوان دروازه واردات وصادرات و تنظیم کننده نبض اقتصاد کشور، طی سالهای اخیر حرکتی را برای جهانی شدن و گرفتن سهم بیشتری از حمل و نقل دریایی و تجارت بین المللی آغاز کرده و برای ایستادن در رتبه اول بنادر منطقه در افق چشم انداز ۲۰ ساله کشور، برنامههایی با هدف توسعه و افزایش کارایی و ترغیب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بندر به اجرا درآمده که ماحصل آن جذب بیش از ۲۳۰۰۰هزار میلیارد ریال سرمایه بخش خصوصی دراین بندر بوده است.
بندر خلیج فارس به عنوان مجموعه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با هدف افزایش سهم کشور از بازار بانکرینگ، صادرات، واردات،ترانزیت و جابهجایی فرآوردههای نفتی در خلیج فارس و دریای عمان درحال فعالیت است. این بندر دارای ۱۲ پست اسکله به طول یکهزار و ۲۰۰متر و عمق متوسط ۷.۵ متر و ۳۳۰ هکتار محوطه در حال بهرهبرداری و اراضی پشتیبانی است و به دلیل موقعیت استراتژیک، قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی شمال جنوب و نزدیکی به صنایع و پالایشگاههای منطقه به عنوان مهمترین بندر نفتی زیرمجموعه سازمان بنادر محسوب میشود.
انتظار می رود بندر شهید رجایی و مسئولین آن در فضایی شفاف تر فعالیت اقتصادی خود را برای عموم تشریح کنند، چرا که با گذشت بیش از 30 سال از عمر این بندر اثرات مثبت این قطب تجاری در زندگی مردم و منطقه هرمزگان دیده نمی شود.