علی ستاری

طبق اعلام اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان هیچ گونه مجوزی برای انتقال شیر گاومیش به هرمزگان صادر نشده و سلامت بستنی‌های گاومیش سطح شهر بندرعباس تایید نمی‌شود.
به گزارش اختصاصی روزنامه دریای اندیشه؛  مصطفی فخرآبادی پور در نشست با خبرنگاران ضمن تبریک فرارسیدن هفته دامپزشکی و تسلیت شهادت سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان  اظهار کرد: در بحث تامین امنیت غذایی ۲۶ دستگاه فعال هستند اما یکی از موثرترین دستگاه‌ها  مجموعه دامپزشکی کشور است که  با  هدف صیانت از جمعیت دام، طیور و آبزیان کشور  از سال ۱۳۰۳ کار خود را آغاز کرد و همچنان در تأمین امنیت  و سلامت غذایی و رشد تولید به نقش خود عمل می‌کند.
وی افزود: بسیاری از بیماری‌ها با چشم دیده نمی‌شوند اما با این وجود پرسنل دامپزشکی به عنوان سربازان گمنام حفاظت از سلامت مردم  مکرر در حال تلاش هستند تا از آسیب رسانی این بیماری ها به مردم جلوگیری کنند چرا که ۸۰۰ عامل بیماری مختلف داریم که می‌توانند بر سلامت انسان نیز تاثیر بگذارند و جان انسان‌ها را نیز به خطر بیاندازند.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان بیان کرد: پرسنل دامپزشکی در صعب العبور ترین مناطق روستایی حضور پیدا می‌کنند و با نظارت و واکسیناسیون تلاش می‌کنند که بتوانیم جمعیت دام سالم را در کشور حفظ کنیم.

۲۴۴ هزار تن انواع فرآورده‌های خام دامی در یک سال گذشته مجوز ترخیص بهداشتی گرفته‌اند
فخرآبادی پور تاکید کرد: طی یک سال گذشته ۶۴ هزار تن فرآورده‌های شیلاتی به صورت منجمد به کشورهای مختلف صادر شده است و یکی از فعالیت‌های ما کنترل کیفی این محصولات بوده است که در این راستا ۱۵۷ هزار مورد انواع آزمایش‌ها انجام شده است.
وی عنوان کرد: با تلاش‌ها و نظارت سازمان دامپزشکی طی یک سال گذشته بیش از یک میلیارد بچه میگو در فصل پرورشی استان هرمزگان تولید شد.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان ادامه داد: ۸۰ درصد فرآورده‌های خام دامی منجمد و داروی مورد نیاز کشور از استان هرمزگان وارد کشور می‌شود و اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در کمترین زمان ممکن بحث نمونه برداری و آزمایشات را جهت ترخیص بهداشتی محصولات انجام می‌دهد.
فخرآبادی پور تأکید کرد: در بحث نظارت بر واردات طی یک سال گذشته ۲۴۴ هزار تن انواع فرآورده‌های خام دامی را ترخیص بهداشتی کردیم که آمار ۶ ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۶۴ هزار تن است.
وی گفت: در بحث ترانزیت با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای همسایه‌ فرآورده‌های ‌خام دامی خود را از طریق بندرعباس ترانزیت می‌کنند در سال ۱۴۰۲ ، ۱۰ هزار تن انواع فرآورده‌های منجمد در حوزه ترانزیت به کشورهای همسایه مجوز دریافت کرده‌اند و در 6 ماه نخست سال جاری نیز نزدیک به ۹ هزار تن انواع فرآورده‌های خام دامی با دریافت مجوز ترانزیت به کشورهای همسایه ارسال شده است.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان ادامه داد: عمده مواد اولیه کارخانه‌های داروسازی دامپزشکی کشور از طریق بندرعباس وارد می‌شوند که در این راستا ۱۰۳ هزار تن انواع محموله‌های دارویی با نظارت دامپزشکی وارد شده است.

۴ میلیون راس دام در یک سال گذشته واکسیناسیون شدند
فخر آبادی پور عنوان کرد: در حوزه مبارزه با بیماری‌های دامی در یک سال گذشته ۴ میلیون راس دام را تحت پوشش واکسیناسیون قرار دادیم
. وی ادامه داد با توجه به اینکه هر ساله با آغاز فصل کوچ پرندگان، آنفولانزای فوق حاد پرندگان شیوع پیدا می‌کند اما خوشبختانه با اقدام به موقع دامپزشکی هرمزگان این بیماری در استان کنترل شد و توانستیم فصلی آرام را از این حیث پشت سر بگذاریم و در بحث ورود آبزیان جدید به استان با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه پرورش آبزیان در استان انجام شده است در اقداماتی به موقع توانستیم عوامل بیماری وارداتی را که می‌توانست ۷ گونه از ماهیان خلیج‌فارس را از بین ببرد شناسایی کرده و جلوی شیوع بیماری‌ها را بگیریم.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان تصریح کرد: در یک سال گذشته ۲۵۰ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی از چرخه مصرف خارج شده است و افراد خاطی با تشکیل پرونده قضایی به دادگاه‌ معرفی شده‌اند.

۲۱ میلیون جوجه ریزی در استان هرمزگان طی یک سال گذشته انجام شده است
وی ابراز کرد: در یک سال گذشته ۲۱ میلیون جوجه ریزی در استان هرمزگان داشتیم که نظارت کامل در آن انجام شد و اگر بیماری خاصی گزارش به سرعت کانون بیماری قرنطینه و معدوم سازی شد.
فخرآبادی پور اظهار کرد: در ۱۴۰۲، ۴۵ هزار و ۸۴۷ راس دام در استان هرمزگان کشتار شده است و در ۶ ماهه نخست سال جاری نیز کشتار ۱۹ هزار و ۴۴۷ راس دام را شاهد بودیم ضمن اینکه در ۶ ماه نخست سال جاری ۱۲ میلیون پرنده نیز ذبح شده است.

بازی با سلامت مردم با طعم بستنی گاومیش
سید محمدامین حسینی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی هرمزگان  نیز در این نشست تاکید کرد: ادر استان هرمزگان و استان های همجوار هیچ گونه پرورش گاومیش وجود ندارد اما این روزها شاهد گسترش مراکز عرضه بستنی گاومیش در سطح شهر بندرعباس هستیم.
وی افزود: اداره کل دامپزشکی هرمزگان تاکنون هیچ گونه مجوزی برای انتقال شیر  گاومیش به استان هرمزگان صادر نکرده است بنابراین شیرهایی که در این بستنی فروشی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند فاقد مجوز بوده و هیچ نظارت بهداشتی بر روی آن وجود ندارد که ضرورت دارد مسوولین امر به این موضوع ورود کنند.
وی از برگزاری جلسات متعدد برای کنترل این موضوع خبر داد و گفت: در استان هرمزگان گزارش خاصی در رابطه با وجود بیماری تب مالت در دام وجود ندارد اما این بیماری بین مردم استان دیده می‌شود که یکی از علل آن استفاده از همین شیرهایی است که ممکن است آلوده باشند.

۶۰ ناظر شرعی بر مراکز تولید محصولات غذایی هرمزگان نظارت می‌کنند
حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه‌ای مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی هرمزگان نیز اظهار کرد: پیامبر مکرم اسلام(ص) دو امانت گرانبها تحت عنوان کتاب خداوند و عترت در میان ما قرار داشت که اگر نگاهی به قرآن و روایات داشته باشیم می‌توانیم به نقش غذای حلال پی ببریم.
وی افزود: انسان دارای دو بعد جسمانی و روحانی است و غذای حلال نقش بسزایی در رشد این ابعاد دارد.
حمزه‌ای تاکید کرد: در قرآن کریم ۱۱۰ بار کلمه رزق و طعام تکرار شده اشت و این نشان از اهمیت غذای حلال در زندگی انسان‌ها است و یکی کارهای مکرر امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام در دوران حکومت رسیدگی به امور غذایی مردم مخصوصا در حوزه آبزیان بود. وی عنوان کرد: وزارت جهادکشاورزی تنها دستگاه اجرایی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در آن نماینده دارند و علت آن نیز نقش این وزارتخانه در غذای مردم است .
مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان تأکید کرد: در کشتارگاه‌ها ۴۰ نفر ذابح آموزش دیده وجود دارد که کار ذبح شرعی را با رعایت تمام موازین انجام می‌دهند. وی ادامه داد: در بحث نظارت شرعی نیز ۶۰ نفر ناظر شرعی در مجموعه کشتارگاه‌های استان و مراکز عمل آوری، سردخانه و اسکله‌های تخلیه و بارگیری مواد غذایی فعال هستند.