فصل عروسهای دریایی آغاز شده و دسته های بزرگ عروس دریایی هجوم آورده اند، علیرغم اسم زیبای این آبزی، نیش آن بسیار دردناک و متورم کننده است.
مرتضی سلیمانی
به گزارش روزنامه دریای اندیشه؛با کاهش دما در بندرعباس و ملایم تر شدن دما استقبال مسافران و ساکنین این شهر از شنا در دریا زیاد شده است ، استقبالی که با حمله عروس های دریایی بزرگ رو به رو می شود.
این روزها اگر در هنگام جزر آب دریا در ساحل قدم بزنید ، تعداد زیادی از لاشه های مرده عروس های دریایی رو مشاهده می کنید.
در نگاه اول شاید خاطر جمع شوید که این یک اتفاق عادی است و دیگر عروس دریایی در آب وجود ندارد و می توان با خیال راحت شنا کرد ، اما وقتی پایتان تنها 4 متر از ساحل دور می شود به دسته های بزرگ و کوچک عروس های عصبانی برخورد و گزیده می شوید.
هر سال با نزدیک شدن به ایام نوروز و روزهای ابتدایی سال، در سواحل هرمزگان شاهد نزدیک شدن عروسهای دریایی به سواحل هستیم، این عروسهای دریایی به قدری به ساحل نزدیک میشوند که به شناگران رسیده و اقدام به گزیدن افرادی که داخل آب هستند میکنند.
عروس دریایی گونه ای از آبزیان خلیج فارس است که به علت نداشتن باله ، امواج آب این موجود رابه سمت ساحل می کشاند ومایه مرگ آنها می شود.
نیش عروس دریایی خطرناک است؟
این نیش معمولا برای افرادی که در آب های آزاد شنا می کنند و یا به ورزش موج سواری می پردازند مشکلی شایع می باشد. بر روی بدن این حیوان شاخک هایی قرار دارد که به هنگام احساس خطر این شاخک ها را وارد بدن دشمن کرده و از تیغه های میکروسکپی که دارد زهر خود را وارد بدن فرد می کند.
به طور کلی نیش عروس دریایی نمی تواند خطرناک باشد. یعنی اگر با نیش این حیوان مواجه شدید خونسردی خود را حفظ کنید زیرا آسیبی به شما رسانده نمی شود. اما در برخی از مقاطع گزارش شده است که افراد با نیش عروس دریای به مرگ رسیده اند. این گزارش ها می تواند باعث به وجود آمدن استرس در افراد شود اما به طور کلی مرگ توسط نیش عروس دریایی نادر است.
عروس های دریایی یکی از انواع آبزیان است که در بسیاری از دریاها و دریاچه ها زندگی می کند. یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که انسان با این آبزی دارد، نیش عروس دریایی می باشد. نیش این حیوان می تواند برای انسان کشنده باشد.
درمان نیش عروس دریایی
درمان نیش این حیوان در بسیاری از مواقع توسط انواع روش های خانگی انجام می شود. اما در برخی از مواقع مشاهده می کنید که واکنش بدن فردی نسبت به این نیش بسیار زیاد است. در این صورت، باید او را به بیمارستان برده و درمان را زیر نظر پزشک ادامه دهیم.
روش درمان نیش این حیوان به این صورت است که در ابتدا باید با یک موچین استریل شده شاخک ها عروس دریایی را از قسمت نیش زده شده جدا کنید. قسمت گزیده شده را در آب گرم قرار دهید. دقت داشته باشید که آب باید داغ باشد اما نه صورتی که پوست فرد توسط آن سوزانده شود. به مدت بیست الی چهل دقیقه قسمت نیش خورده را در آب داغ نگه دارید.
می توانید در دوره درمان از انواع داروهای ضد حساسیت نیز استفاده کنید تا از خارش و التهاب قسمت گزیده شده کم شود.
زمانی که بدن این حیوان را از نزدیک مشاهده کنید متوجه شاخک هایی می شوید که بر روی سیستم حرکتی این حیوان قرار دارد. بر روی این شاخک ها که مانند خار می باشد، شیار های بسیار ریز میکروسکوپی قرار دارد. زمانی که این شاخک ها با بدن انسان برخورد می کند خار ها وارد بدن می شوند و از این شیار ها زهر این حیوان آزاد می شود.
در آب های خلیج فارس این موجود دریایی را به تعداد بالا می توانید مشاهده کنید. نکته مثبت این آبزی این است که در نزدیکی سطح دریا شنا می کند به همین دلیل است که با چشم معمولی می توانید او را مشاهده کنید. اگر می خواهید در دریای خلیج فارس شنا کنید پیشنهاد می کنیم قبل از آن با جست و جوی عکس نیش عروس دریایی و یا فیلم نیش عروس دریایی اطلاعاتی را از این حیوان به دست آورید تا اگر توسط او نیش زده شدید با پدیده ای جدید رو به رو نشوید و خونسردی خود را حفظ کنید.